محمدرضا فراهانی:
در دولت دوازدهم موانع پیشروی نشریات دانشجویی را برمیداریم
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در دولت دوازدهم موانع پیشروی نشریات دانشجویی را برمیداریم ضمن آنکه نظارت پیش از چاپ نشریات دانشجویی در دولت یازدهم کاهش یافت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ محمدرضا فراهانی رئیس شورای سیاستگذاری دهمین جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی با اشاره به رشد چشمگیر شرکت کنندگان در "جشنواره تیتر ۱۰" افزود: نظارت پیش از چاپ نشریات دانشجویی در طول ۳ سال گذشته کاهش پیدا کرده است و دانشگاههای بیشتری به قانون نشریات تمکین میکنند. در دولت دوازدهم نیز هدفمان این است که موانع پیش روی نشریات دانشجویی را برداریم.
معاون وزیر بهداشت در حاشیه برگزاری آئین اختتامیه "جشنواره تیتر ۱۰" که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به غیرقانونی بودن موضوع نظارت پیش از چاپ در دانشگاهها گفت: متأسفانه با توجه به صحبتهایی که برخی از دانشجویان فعال رسانهای در جلسات مطرح میکنند همچنان در برخی از دانشگاههای علوم پزشکی موضوع نظارت پیش از چاپ وجود دارد، اما به طور قطع میتوان گفت که این موضوع در طول ۳ سال گذشته کاهش پیدا کرده است و دانشگاههای بیشتری به قانون نشریات تمکین میکنند.
وی با اشاره به این نکته که هرگونه نظارت پیش از چاپ عملی غیرقانونی و غیر شرعی است، افزود: با توجه به قانون نشریات دانشگاهی هرگونه نظارت و بازبینی نشریات دانشگاهی پیش از چاپ خلاف قانون است و عمل نکردن به قانون نیز خلاف شرع است. در این راستا با مسؤولان ذیربط فرهنگی در دانشگاهها صحبت کردهایم و به آنها گفتهایم که این عمل غیرقانونی است و حق نظارت پیش از چاپ به هیچ یک از نشریات را ندارند و پیگیر هستیم تا در هیچ دانشگاهی این گونه مسائل وجود نداشته باشد.
فراهانی ادامه داد: البته نکته مهمتر این است که نشریات دانشجویی خودشان از حقوق خود دفاع کنند و دبیران و مدیران مسؤول نشریات دانشجویی اگر عملی خلاف قانون نشریات را میبینند باید به مسؤولان ستاد فرهنگی در وزارت بهداشت اطلاع دهند تا در جریان باشیم و بتوانیم برخورد قانونی کنیم، در غیر این صورت کاری از پیش نمیرود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت همچنین در خصوص اهمیت فعالیت نشریات دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی گفت: فعالیتهایی که در دانشگاههای علوم پزشکی در حوزه نشریات صورت میگیرد نشان از وضع فرهنگی آن دانشگاه دارد و هرچقدر نشریات دانشجویی پویایی داشته باشیم، توسعه یافتگی فرهنگی آن دانشگاه نیز بیشتر است؛ بنابراین نشریات دانشجویی بازتاب دهنده توسعه کمی و کیفی فعالیتهای فرهنگی در هر دانشگاه هستند و از اهمیت ویژهای برخوردارند.
رئیس شورای سیاستگذاری دهمین جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی با اشاره به رشد چشمگیر شرکت کنندگان در "جشنواره تیتر ۱۰" افزود: میزان استقبال دانشجویان از "جشنواره تیتر ۱۰" قابل توجه است، در "جشنواره تیتر ۹" حدود ۱۴ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود، اما در این جشنواره ۳۷ هزار اثر دریافت شده که نشان دهنده رشدی ۲ و نیم برابری است، در "جشنواره تیتر ۹" میزان آثار رسیده از دانشگاههای علوم پزشکی ۴ هزار اثر بوده که در این دوره از جشنواره به ۱۸ هزار اثر رسیده و رشدی ۴ و نیم برابری داشته است و این موضوع نشان از توسعه فعالیتهای فرهنگی در دانشگاههای علوم پزشکی دارد.
فراهانی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به آماری که در اختیار داریم میتوانیم متوجه شویم که نشریات دانشجویی رشد چشمگیری داشتهاند و بستر برای فعالیت آنها فراهم شده است، در دولت یازدهم با تلاشهایی که در حوزه فعالیتهای فرهنگی صورت گرفت، نشریات دانشجویی را احیا کردیم و در دولت دوازدهم نیز هدفمان این است که موانع پیش روی نشریات دانشجویی را برداریم.