دسترنج انجیرداران استهبان به نام و کام چینی ها+فیلم
کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان استهبان: ۶۰ درصد انجیر ارگانیک و با کیفیت استهبان با بستهبندی و برند کشورهای دیگر وارد بازار جهانی میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، قانعی گفت: جمع آوری انجیر خشک از ۲۴ هزار هکتار انجیرستانهای استهبان آغاز شده و تا نیمه نخست مهرماه ادامه دارد.
کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان استهبان افزود: سالانه ۱۲ هزار تن انجیر در این شهرستان تولید میشود که ۶۰ درصد آن صادر میشود.
وی با بیان اینکه کشورهای واسطه، انجیرهای تولیدی را در بستههای 10 کیلویی خریداری و به نام خود به کشورهای دیگر صادر میکنند، گفت: بخش عمده انجیرها به چین میرود و به نام انجیر چینی در دنیا فروخته میشود .
کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان استهبان گفت: ۴۰ درصد دیگر انجیر استهبان هم که مصرف داخلی دارد بی نام و نشان و به صورت فلهای به استانهای دیگر فرستاده میشود.
قانعی افزود: در حال حاضر ۱۲ کارگاه بسته بندی انجیر در استهبان وجود دارد که تنها ظرفیت بسته بندی نیمی از انجیرهای تولیدی را دارد.
وی با بیان اینکه فرآوری هر تن انجیر ، برای دو نفر اشتغال و ۵۰ درصد ارزش افزوده به همراه دارد ، افزود: در حال حاضر کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی موجب شده رنج باغداران در تولید انجیر گنجی باشد برای واسطه گران خارجی که سود صادرات و فرآوری انجیر نصیبشان میشود.
شهرستان استهبان با ۲۴ هزار هکتار باغ انجیر دیم، علاوه بر دارا بودن مقام نخست سطح زیر کشت این محصول در جهان، از لحاظ کیفیت نیز بی رقیب است.
انجیر دارای ارقام مختلفی است که ۹۸ درصد آن رقم سبز و ۲ درصد نیز ارقام متی (matti)، سیاه، شاه انجیر و رونو (rono) است.
این محصول دارای ویتامینهای A. B. C، قند، پروتئین، مواد ازته، چربی، آهن، منگنز و کلسیم است.
شهرستان استهبان قطب تولید انجیر جهان در ۱۷۵ کیلومتری شرق شیراز قرار دارد.