به گزارش خبرنگار
خبرگزار صداو سیما؛ بعد از چندماه تعطیلی مدارس حالا علاوه بر دانش اموزان برخی گروههای دیگر هم در تب و تاب بازگشایی مدارس هستند.
فروشندگان لوازم تحریر که رونق کسب وکارشان با بازگشایی مدارس جان میگیرد، از بازار ایرانی مملو از اجناس خارجی میگویند، بازاری که این روزها چینیها و هندیها در دست گرفتند.
چند سالی است که کیفهای دانش اموزان ایرانی از خودکار و مداد و دیگر لوازم چینی، هندی و ا. ندونزی پر شده است، نوشت افزارهایی که هیچ تضمینی برای کیفیت انها وجود ندارد و تنها رنگ و لعابشان دل را از دانش اموزان ایرانی برده است.
وقتی سری به بازار تهران میزنیم راسته نوشت افزارفروشیها مملو از جمعیتی است که برای خرید ماه مهر امدند از مربیان مدارس تا دانش اموزانی که به تازگی به مدارس میروند.
مغازه داران از استقبال مردم از خرید جنسهای بی کیفیت ایرانی میگویند، جنسهای که حتی خود مغازه داران حاضر به استفاده از ان برای کودکان خود نیستند.
بازار بزرگ تهران پر شده از نوشت افزارهای خارجی از ۱۰ مغازه تنها یک مغازه را میتوان یافت که تمام اجناس جنس ایرانی باشد مغازه داری که هم تولید میکند و هم به فرو شمی رساند از افزایش کیفیت جنسهای ایرانی میگوید و اینکه در بسیاری از نوشت افزارها به دلیل نظارتها از مواد خوب و با کیفیتی استفاده میکنند و برای کودکان مضر نیست، اما نوشت افزارهای خارجی به دلیل عدم نظارت ازموادهای مختلف و خطرناکی استفاده میکنند.
بازار نوشت افزار از جمله بازارهای پر سود و متنوع در جهان که در آن از نازلترین تا بالاترین کیفیتها و قیمتها قیمت دیده میشود بازاری که کشورهای چینی تنها به دلیل قیمت پایین در دست گرفتند.
اقای برخدا تولیدکننده نوشت افزار یکی از معضلات تولیدکنندگان داخلی را افزایش واردات و قاچاق میداند و میگوید:اجناس ایرانی دارای گواهینامههای مختلفی هستند و نظارتهای زیادی بر روی انها صورت میگیرد، اما اجناس قاچاق عمدتا از اجناس درجه ۳ - ۴ و بی کیفیت چینی و هندی هستند که هیچ نظارتی بر سلامت انها نیست.
وی ادامه داد: واردات بی رویه جلوی تولید ما را گرفته است کالاهای بی کیفیت چین قیمت تمام شده تولیدی را پایین آورده و موجب تولید مداد و پاکن از مواد سمی و آلوده شده و همین اقلام وارداتی تولیدات ما را با مشکل مواجه کرده است.
از بازار تهران که بیرون امدیم به سراغ تولیدکنندگان رفتیم که بخش غم انگیز داستان اینجاست.
وقتی وارد گفتگو با کارگران این کارخانه شدیم از تعطیلی برخی از بخشهای کارخانه سخن گفتند که تعدادی از دوستانشان هم به دلیل تعدیل نیرو بیکار شدند.
کشورهای چین و هند بازار لوازم تحریر کشورمان را تصاحب کردند و بازار ایران تضمین کننده اشتغال پایدار در آن کشورها شده و این در حالی است که اجناس ساخته شده به دست کارگران ایرانی در بازار باقی میماند وباعث کاهش اشتغال انها میشود.
۴۰۰۰ میلیارد تومان گردش مالی نوشت افزار در کشور است که بیش از ۷۰ درصد ان وارداتی است در حالی که برخی تولیدکنندگان ما صادرات نیز دارند.
به هر حال حمایت از تولیدات داخلی عامل اصلی اشتغال زایی در جامعه است و در این حوزه که تولید کننده خوب تولید میکند نباید بازارش تقدیم شرکت های خارجی شود و از طرف دیگر وقتی این صنعت و این بازار پرسود در اختیارمان نیست در این بخش از اهداف اقتصاد مقاومتی هم دور میشویم.
گزارش: ناهید خدادادی