عضو شورای فنی کشتی آزاد:
ما همه گناهکاریم!
عضو شورای فنی کشتی آزاد گفت: کم کاری کادر فنی را قبول دارم ولی نمیتوان همه مشکلات را در رقابتهای جهانی به ضعف کادر فنی مربوط دانست.
علی بیات در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: تیم ملی کشتی آزاد در رقابتهای انتخابی جام جهانی پاریس موفق به کسب نتایج مورد نظر نشد و همین موضوع انتقادات زیادی را متوجه تیم ملی کرده است. برخی منتقدان دیر برگزار شدن مسابقات انتخابی را علت اصلی این موضوع میدانند ولی در آن زمان با توجه به فشردگی مسابقات و ماه رمضان امکان برگزاری زودتر این مسابقات وجود نداشت. ماه مبارک رمضان شرایط خاصی برای کشتی گیران به همراه داشت که به علت روزه داری در وزن کشتی گیران تغییرات زیادی حاصل میشد که با توجه به بررسیهای صورت گرفته در شورای فنی به این نتیجه رسیدیم که این مسابقات بعد از ماه رمضان برگزار شود.
وی گفت:، اما نکتهای که باید اشارهای به آن داشته باشم این است که نمیتوان علت اصلی نتیجه نگرفتن تیم ملی را در رقابتهای جهانی به دیر برگزار شدن مسابقات انتخابی مرتبط کرد. واقعیت این است که ما با همه موجودیت مان در در رقابتهای جهانی شرکت کردیم. امیر محمدی، یداله محبی، پیمان یار احمدی و اطری برای اولین بار در رقابتهای جهانی شرکت میکردند. روی صحبتم با جوان بودن این کشتی گیران نیست بلکه بحث بی تجربه بودن آنها در رقابتهای بسیار مهمی بود که حضور داشتند. آنها برای اولین بار در رقابتهای جهانی شرکت میکردند و تحت تاثیر و فشار مسابقات قرار میگرفتند بنابراین طبیعی بود که نتوانند آنطور که انتظار میرفت پیش روند.
بیات افزود:حسن رحیمی، رضا یزدانی و کمیل قاسمی ۳ تا از قهرمانان تیم ملی که موفق به کسب عناوین ارزشمندی در رقابتهای جهانی و المپیک شده بوده اند در تیم ملی حضور نداشتند. همین موضوع تاثیر بسیار زیادی به لحاظ فنی و روانی در تیم ملی به همراه داشت. متاسفانه منتقدان در اظهار نظراتشان بی انصافی میکنند و شرایط را در نظر نمیگیرند.
وی گفت: به عنوان مثال برخی اعلام میکنند که اگر از یداله محبی در مسابقات جهانی کرمانشاه استفاده میشد او با تجربه بیشتری در رقابتهای جهانی پاریس حاضر میشد. در جواب این منتقدان باید بگویم که اگر محبی در رقابتهای کرمانشاه به حریف آمریکایی نتیجه را واگذار میکرد چه جوابی به مردم ایران میدادیم. در چنین شرایطی هیچ مربی عاقلی ریسک نمیکند. اعضای شورای فنی افراد ناپختهای نیستند و در تصمیم گیریها همه شرایط را در نظر میگیرند.
عضور شورای فنی کشتی آزاد افزود: در رقابتهای جهانی کرمانشاه خدا به ملی پوشان کمک کرد و آنها با احساس مسئولیت در این مسابقات حاضر شدند و به پیروزی رسیدند. همان تیمی از آمریکا که در مقابل ما در کرمانشاه شکست خورد با ۵۴ امتیاز به عنوان قهرمانی در جهان رسید. موفقیت آمریکائیها در رقابتهای جهانی پاریس نشان دهنده این است که این تیم با برنامه ریزی پیش میرود و به کشتی گیران رسیدگی زیادی میشود.
اگر 100 بار دیگر هم ببازیم فرایند جوانگرایی ادامه می یابد
وی گفت: متاسفانه این شرایط برای کشتی گیران ما وجود ندارد. چیزهایی را نمیتوان به زبان آورد. کشتی گیر ما در حالی راهی مسابقات جهانی میشود که در تامین مخارج منزلش دچار مشکل است. بنابراین نمیتوان نتیجه نگرفتن تیم را فقط به مسائل فنی مربوط دانست. موارد بسیاری در این باره دخیل بودند که در کسب نتایج ضعیف اهمیت بسزایی داشت.
بیات افزود: نبودن رسول خادم در کنار تشک کشتی به عنوان مربی هم تاثیر فنی بسزایی داشت. او با توجه به اینکه عضو هیئت رئیسه اتحادیه جهانی کشتی است امکان حضور در کنار تشک را نداشت. کشتی گیران با حضور خادم احساس پشت گرمی زیادی میکردند بنابراین از نظر روانی نتوانستند با دلگرمی همیشگی در مسابقات حاضر شوند.
وی گفت: زمانیکه به این مسابقات اعزام شدیم ۳ نفر از قهرمانان تیم مصدوم بودند و ۴ کشتی گیر جوان در ترکیب تیم حضور داشتند. من فکر میکنم اگر ۱۰۰ بار دیگر هم این تیم در رقابتهای بین المللی ببازد بازهم نباید دست از جوانگرایی برداشت و این فرایند به عنوان بکی از واجبات در تیم ملی باید انجام پذیرد. همیشه نمیتوان به یزدانی و کمیل قاسمی تکیه کرد. باید به جوانان فرصت بدهیم تا شرایط پشتوانه سازی در تیمهای ملی بخوبی فراهم شود.
بیات افزود: محبی یکی از اعضای شورای فنی کشتی آزاد در صحبتهایش اعلام کرد که ایراداتی به کادر فنی تیم ملی وارد است. به عنوان سرپرست تیم با شهامت اعلام میکنم کادر فنی نه در مسابقات و نه در تمرینات عملکرد خوبی نداشت. باید در این رابطه بیشتر کار میشد زیرا یک سری جوان در تیم حضور داشتند که باید برای آنها بیشتر وقت گذاشته میشد. فکر میکنم در رقابتهای جهانی همه ما گناهکاریم. نمیتوان همه تقصیرها را به گردن کادر فنی انداخت. من هم در نوع خود گناهکارم.
با همه کمبودها باید انتظارات مردم برآورده شود
وی گفت: قبول دارم که بخشی از مشکلات ما به نبود امکانات برمی گردد. نباید فراموش کنیم که مربی تیم ملی که همه از آن ایراد میگیرند ۲ میلیون تومان حقوق میگیرد. در رشتههای دیگر ورزشکار در مسابقات بین المللی میبازد و نتیجه را واگذار میکند با این اوصاف در تحلیلها گفته میشود که تیم خوب کار کرده است. ببنید قرارداد یک مربی فوتبال چقدر است؟ یک دهم رقم این قرارداد را به مربی کشتی بدهند و او به عنوان قهرمانی در جهان دست مییابد. یا همین که به جام جهانی راه یافته اتفاق خوبی است. با این اوصاف با توجه به اینکه باید پاسخگوی انتظارات مردم باشیم باید از همه توان خود در همه بخشها استفاده کنیم.
بیات افزود: با توجه به اینکه کشتی پرمدالترین رشته ورزشی در ایران است توقع از آن بسیار زیاد است. کشتی، وزنه برداری رشتههای مدال آور در المپیک هستند. ولی متاسفانه آنطور که انتظار میرود به ورزشکاران این رشتهها توجه نمیشود. واقعیت این است که آنقدر درباره حمایت نشدن از رشتههای المپیکی صحبت کرده ایم که به امری عادی تبدیل شده است. تیم ملی کشتی فرنگی جوانان به عنوان قهرمانی دست یافت ولی هیچکس توجهی به آن نکرد.
وی گفت: قبل از حضور در رقابتهای جهانی با دکتر سلطانی فر وزیر ورزش صحبت کردم. او اطمینان داد که به کشتی بیشتر از قبل توجه شود.
وی گفت: باتوجه به اینکه کم کاری کادر فنی را قبول داریم و بزودی شورای فنی درباره کادر فنی تصمیم گیری خواهبم کرد. هم اکنون مسابقات داخل سالن آسیا را پیش رو داریم. بعد از این مسابقات درباره حضور نفرات جدید در کادر فنی تصمیم گیری خواهد شد تا با این تصمیم گیریها نقاط ضعف تیم ملی از بین رود و به حداقل برسد تا بتوانیم در ادامه به اهداف مورد نظر دست یابیم.