به گزارش پایگاه اینترنتی ویکی لیکس؛
همکاری گسترده امارات با رژیم صهیونیستی
پایگاه اینترنتی ویکی لیکس از روند پرشتاب عادی سازی روابط میان امارات متحده و اسرائیل خبر داد و پیشگام عادی سازی این را سفیر جنجالی امارات در واشنگتن نامید.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ هماهنگی اقتصادی، دیپلماتیک، امنیتی و حتی نظامی شتابانی میان ابوظبی و تل آویو درجریان است.
مستندات نشان می دهد امارات در سال 2010 پذیرای تیم جودوی اسرائیل بود که این مساله با ترور محمود المبحوح یکی از سران جنبش حماس، در دبی همزمان شد. ترور این مقام حماس با همکاری موساد انجام شد. در آن زمان جلوگیری از برافراشته شدن پرچم فلسطین در امارات متحده عربی چیز عجیبی نبود.
برخی از مسائلی که این مستندات به آن اشاره دارند عبارتند از اینکه امارات متحده عربی با شرکت امنیتی ای جی تی اسرائیل برای تأمین امنیت تأسیسات نفتی و گازی خود و ایجاد شبکه نظارت مدنی در ابوظبی، قرارداد بسته است. پایگاه اینترنتی میدل ایست مانیتور برگزاری رزمایش پرچم قرمز در یونان در اواخر سال گذشته را یادآور می شود که در آن امارات متحده عربی، اسرائیل و آمریکا شرکت کردند.
آنچه باعث جلب توجه شده است عادی سازی روابط میان امارات و اسرائیل از طریق شبکه های سری نیست بلکه وجود شبکه های علنی برای عادی سازی روابط میان ابوظبی و تل آویو است که موجب جلب توجه شده است.
پیشتر یعقوب هیدز سفیر اسرائیل در آمریکا گفته بود ابوظبی حاضر نیست آن کارهایی را که مخفیانه جهت عادی سازی روابط انجام می دهد علنی انجام دهد.
سوال این است که هم اکنون چه چیزی تغییر کرده است که ابوظبی علنی نیز دست به عادی سازی روابط با اسرائیل می زند.
برای پاسخ به این سوال، نیازمند آن هستیم که روند تحول روابط میان ابوظبی و تل آویو را دنبال کنیم. روابط امارات و اسرائیل در زمینه های اطلاعاتی، اقتصادی و نظامی از سال 2010 تا کنون به صورت پیاپی گسترش بسیاری پیدا کرده است. این تاریخ درست با تاریخ وقوع بزرگترین تکانه ها در جهان عرب یعنی به راه افتادن بهار عربی، همزمان است. آیا همزمانی بهار روابط امارات و اسرائیل با پژمردگی بهار ملت های عربی امر تصادفی بود. این همکاری باعث شد که علاوه بر ناکام ماندن بهار عربی اسرائیل دستاوردهای بیشتری نیز داشته باشد از جمله اینکه در مصر کودتا صورت گرفت و در لیبی سرلشکر بازنشسته ارتش لیبی خلیفه حفتر ظهور و بروز پیدا کرد و صدای جدایی طلبان یمنی رساتر شد و نظام بشار اسد بر ویرانه های سوریه پابرجا ماند.
آیا می توان سفر یک شاهزاده عربستانی به اسرائیل را که رسانه ها از آن پرده برداشتند جدای از نزدیکی میان ابوظبی و تل آویو مورد خوانش قرار داد.