افزایش برداشت محصول انگور تا 30 هزار تن در مشگین شهر
به شکرانه وفور انگور در تاکستانهای شهرستان مشگین شهر جشن شکرگزاری برداشت انگور در شهر لاهرود برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مدیر جهاد کشاورزی مشگین شهر گفت: برداشت انگور همه ساله حدودا از نیمه دوم شهریور ماه آغاز می شود وبه مدت یکماه ادامه می یابد .
احمد شهریار افزود امسال خوشبختانه بخاطر وجود آب وهوای مناسب ومدیریت تاکستانهای منطقه پیش بینی می شود میزان این محصول در هر هکتار حدود سه تن افزایش داشته باشد.
وی گفت در سالهای گذشته میانگین عملکرد محصول انگور در هر هکتار 12تن بوده که امسال این رقم به 15تن افزایش یافته است .
وی گفت در حال حاضر بیش از دوهزار هکتار از باغات شهرستان را تاکستانهای انگور تشکیل می دهد وپیش بینی می شود امسال بیش از 30هزار تن انواع انگور از تاکستانهای منطقه استحصال شود .
احمد شهریار افزود هم اکنون تعداد 16رقم انگور از جمله شاهانی، صاحبی، خلیلی، یاقوتی، نورس، آلدرق، گلین بارماقی، رسمی و سلطانی در این شهرستان عمل آوری می شود که انگور کشمشی بی دانه مشگین شهر شهرت ملی دارد و90درصد تاکستانهای شهرستان به کشت این محصول اختصاص یافته است
وی گفت شرایط خاص جغرافیایی شهرستان مشگین شهر و قرار گرفتن تاکستانهای این شهرستان در ارتفاع یک هزار و پانصد متری از سطح دریا ، اختلاف محسوس دمای شب و روز و سیلیسدار بودن نوع خاک منطقه انگور تولیدی در این شهرستان از رنگ، طعم و تردی ویژهای برخوردار است.
وی گفت در سالهای اخیر با هدف توسعه تاکستانهای منطقه مدیریت جهاد کشاورزی مشگین شهر اقدامات مختلف آموزشی و ترویجی در باغات انگور انجام داده وبا ارائه راهکارهای مختلف پرورش انگور و شیوه های نوین عمل آوری این محصول یاریگر کشاورزان بوده است.
وی افزود با هدف افزایش بهره وری در چند سال اخیر استفاده از روش روسیمی در تاکستاهای شهرستان رواج یافته ودر حال حاضر حدود15درصد از تاکستانهای شهرستان رو سیمی شده است .
شهرستان مشگین شهر با دارا بودن 14هزار هکتار باغ میوه از قطبهای اصلی تولید محصولات سردرختی در کشور است .
این شهرستان سالانه با تولید 300هزار تن انواع میوه رتبه اول استان اردبیل را بخود اختصاص داده است.