احضار سفیر میانمار از سوی دولت بنگلادش
بنگلادش در اعتراض به مین گذاری مناطق مرزی توسط نیروهای دولتی میانمار، سفیر این کشور را فرا خواند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ پس از نقص عضو شدن تعدادی از مسلمانان روهینگیا که به هنگام عبور از مرز میانمار با بنگلادش بر اثر برخورد با مین های کارگذاشته شده از سوی ارتش میانمار، داکا روز چهارشنبه در اعتراض به این اقدام یانگون، سفیر میانمار را فراخواند.
از زمانی که موج جدید خشونت ها در ایالت راخین در میانمار آغاز شده و به بحران آوارگان در این منطقه دامن زده است و در 12 روز گذشته، حدود 150 هزار نفر از مردم این کشور کشورهای مجاور بویژه بنگلادش سرازیر شده اند. این دومین باری است که داکا سفیر میانمار را فرا می خواند.
یک مقام ارشد بنگلادش نیز اعلام کرد داکا بر این باور است که نیروهای دولتی میانمار برای جلوگیری از بازگشت مسلمانان روهینگیا به روستاهای خود، در این مناطق مین گذاری کرده اند. دولت میانمار شهروندی مسلمانان روهینگیا را رد کرده و این افراد را به عنوان مهاجران غیر قانونی می داند و این در حالی است که این افراد چندین نسل است که در این کشور اقامت دارند.
این مقام ارشد بنگلادش در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت « ما اطلاعاتی در اختیار داریم که نیروهای دولتی میانمار در مناطق مرزی با میانمار مین کار گذاشته اند.» وی افزود « ما تصاویر ویدئویی دریافت کرده ایم که نشان می دهد این تله های انفجاری شبیه مین هستند.»
نیروهای مرزی بنگلادش نیز اعلام کردند، آنها در این هفته صدای انفجارهای مهیبی را شنیده اند و شاهد آوارگانی بوده اند که به دلیل این انفجارات معلول شدند. یک زن مسلمان روهینگیا در حالی که هر دو پای خود را از دست داده بود، به بنگلادش منتقل شد و در آنجا تحت درمان قرار گرفت. دولت میانمار تاکنون درباره این انفجارها اظهارنظری نکرده است.
پس از آنکه سازمان ملل متحد اعلام کرد از 25 اوت امسال تاکنون، 146 هزار آواره روهینگیا وارد بنگلادش شده اند، مقامات وزارت امور خارجه بنگلادش نیز در این دیدار، مراتب اعتراض شدید خود را به موج ورود مسلمانان روهینگیا را به این کشور به سفیر میانمار ابراز کردند.
در حال حاضر حدود 400 هزار آواره روهینگیا در بنگلادش به سر می برند و در اردوگاه های موقت مرزی ساکن شده اند.