پخش زنده
امروز: -
قرارداد طرح بازیافت و مصرف گاز مشعل پالایشگاه دوم پارس جنوبی (فازهای ٢ و ٣)، با رویکرد صیانت از محیط زیست بین شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از شرکت SOFREGAZ فرانسه و شرکت صنعت سازه ثمین امضا شد.
ساخت این دو فاز سال 76 به توتال فرانسه واگذار شد و سال 81 وارد مدار تولید شدند. حالا پس از 15 سال از آن زمان، قراردادی برای جمع آوری و بازیابی مشعل این فازها امضا شده است.
قرارداد این طرح، امروز میان علیمحمد احمدی، مجری طرح توسعه پایدار پارس جنوبی به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران، یاناوبری لوکمت، مدیرعامل شرکت SOFREGAZ فرانسه و کوروش آهنج، مدیرعامل شرکت صنعت سازه ثمین به امضا رسید.
راهبرد بازیافت و مصرف گاز فلر یا مشعل(FGRU) به عنوان موثرترین فناوری و روشی پیشرفته در دنیا برای جمعآوری گازهای مشعل پالایشگاهها و تاسیسات مشابه صنعتی کاربرد دارد.
شرکت ملی نفت ایران برای استفاده از این روش، مناقصهای برگزار کرد که سرانجام کنسرسیومی متشکل از شرکت فرانسوی SOFREGAZ و شرکت ایرانی صنعت سازه ثمین با قیمت تقریبی ۴۲ میلیون یورو برنده و برای اجرای این طرح انتخاب شد.
جلوگیری از هدررفت ثروت ملی با بازیافت روزانه حدود نیم میلیون متر مکعب گاز مشعل، جلوگیری از انتشار مقادیر زیادی گاز دیاکسیدکربن، قابلیت تعمیم و استفاده از تجارب و فناوری این پروژه در دیگر فازهای پارس جنوبی، قابلیت جمعآوری و تزریق گاز مشعل به مخازن نفت و گاز برای افزایش برداشت و حفاظت از محیط زیست و بهبود نسبی کیفیت هوا به منظور تامین شرایط سلامت مردم و کارکنان شاغل در منطقه از مهمترین دستاوردهای این طرح خواهد بود.
فازهای 2 و 3 میدان گازی پارس جنوبی روزانه 53 میلیون مترمکعب گاز، 80 هزار بشکه میعانات گازی و 400 تن گوگرد تولید میکنند.