پخش زنده
امروز: -
شهید آیت الله علی قدوسی مردی از تبار اعتبار و اجتهاد ،شاگرد نمونه و برجسته درس خارج ِ زعیم بزرگ شیعه، حضرت آیت الله العظمی بروجردی (ره) و امام خمینی (ره) بود.
وی در 36 سالگی در سال 1341 به درجه اجتهاد رسید. سوای ویژگی های برجسته شخصی و شخصیتی اش در برهه های مهم تاریخی مثل جریان ملی شدن صنعت نفت، نهضت فدائیان اسلام و ضدیت با حزب توده، رد پایی از خود به جا گذاشته است .
راه اندازی و مدیریت مدرسه معروف حقانی و مکتب توحید (برای دروس علمیه خواهران) نیز ازجمله فعالیت های ایشان قبل ازپیروزی انقلاب است.
ایشان بعد از پیروزی انقلاب هم در صحنه اجرایی و مبارزاتی حضوری فعال داشت. چند ماه پس از وقوع انقلاب، دادگاههای کشور با بینظمی و مشکلات زیادی درگیر بودند. پس از مدتی برای ختم غائله بینظمی دادگاهها، طی حکمی از سوی امام خمینی(ره) شهید قدوسی به سمت دادستانی کل کشور منصوب شد.
از اصلیترین فعالیتهای شهید پس از انتصاب به سمت دادستانی کل کشور، مبارزه با گروهکهای مسلح منافقین و ضدانقلاب بود.
او به همراه افرادی چون شهید آیتالله دکتر بهشتی و شهید لاجوردی توانست اقدامات موثری در سرکوبی جریانات ایجاد شده از سوی منافقین و ضدانقلاب انجام دهد.
از جمله اقدامات شهید قدوسی در سرکوب منافقین و ضدانقلاب انتشار اطلاعیهای در 19فروردین1360 بود، این اطلاعیه شامل ۱۰ماده بود که با امضای شخص آیتالله قدوسی منتشر گردید
. بر اساس مفاد این اطلاعیه، انتشار روزنامه بدون مجوز وزارت ارشاد، انجام متینگهای غیر قانونی و بدون مجوز وزارت کشور، مسلح بودن احزاب و گروههای مسلح غیر رسمی و... ممنوع اعلام شد.
از مفاد دیگر این اطلاعیه تسلیم اسلحههای بدون مجوز در دست گروهکهای ضد انقلاب و منافقین به دولت بود که
بعد از این اطلاعیه، مقاومت سازمان منافقین در تحویل سلاح باعث شد به مرور نقاب از چهره آنان فرو افتد.
سرانجام در ۱۴خرداد۱۳۶۰ پس از آخرین اخطار شهید قدوسی به منافقین مبنی بر تحویل سلاح به دولت و ممانعت آنها، اقدام نظامی برای خلع سلاح منافقین صورت گرفت. طی این اقدام گروهک منافقین تصمیم به جنگ مسلحانه گرفتند.
پس از این جریان اقدامات شهید قدوسی برای شناسایی و دستگیری عوامل نفوذی منافقین در ارگانهای دولتی بار دیگر خشم منافقین را برانگیخت.
سرانجام پس از رسیدگی شهید به پرونده جنازهسازی برای مسعود کشمیری در جریان انفجار دفتر نخستوزیری توسط منافقین و برخورد با محمد فخارزادهکرمانی، از اعضای نفوذی این گروهک، دستور انفجار دفتر دادستانی و به شهادت رساندن آیتالله قدوسی از سوی منافقین صادر شد.
در این عملیات محمد فخارزاده با کار گذاشتن بمبی در سقف کاذب کتابخانهای که در زیر اتاق دادستانی واقع شده بود، در ۱۴شهریور۱۳۶۰ آیتالله قدوسی را به شهادت رساند.
پیکر شهید آیتالله قدوسی پس از تشییع در صحن مطهر حرم حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) در قم به خاک سپرده شد.