معاون زراعت جهاد کشاورزی :
خط اعتباری مکانیزاسیون راضی کننده نیست
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت : خط اعتباری توسعه مکانیزاسیون برای سال زراعی جدید راضی کننده نیست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، عباس کشاورز در پنجمین گردهمایی سراسری کشت های پاییزه و آغاز سال زراعی جدید که امروز در سالن اجتماعات وزارت جهاد کشاورزی با حضور مسئولان و کشاورزان نمونه برگزار شد ، با اشاره به اینکه خط اعتباری طرح توسعه مکانیزاسیون در سال گذشته بسیار مطلوب بود ، افزود: سال گذشته در تجهیز و نوسازی ناوگان ماشین آلات کشاورزی سنگین و نیمه سنگین موفق و در مکانیزاسیون کشت برنج درحد عالی بودیم اما در بخش باغبانی بسیار ضعیف و درحد صفر هستیم.
وی گفت: توسعه برنامه خاک ورزی از مهمترین برنامه های افزایش بهره وری در بخش منابع پایه به ویژه خاک است گرچه اقداماتی انجام شده اما نسبت به برنامه بسیار عقب هستیم.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزود: اگر می خواهیم زمین حفظ و آباد شود و تولید مستمر داشته باشیم ، باید کشاورزی حفاظتی را اجرا کنیم
که سالی یک درصد به ماده آلی خاک اضافه می شود.
کشاورز درباره شرایط تأمین و تولید بذر محصولات اساسی گفت: 30 تا 50 درصد افزایش محصول مدیون بذر مناسب است و در 4 سال گذشته موفق شدیم پایه های بذری با تنوع خوبی تولید کنیم. در گندم آبی 100 درصد بذر را تولید کردیم و میزان تولید از 175 هزار تن به 300 هزار تن افزایش یافته است.
وی افزود:? سال گذشته برای تخستین بار برنامه تهیه بذر و تولید برنج تهیه و اجرا شده است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد:? باید اقدامات جدی تری برای تأمین بذر انجام دهیم و تولید این نهاده را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
کشاورز همچنین از روند ایجاد صندوق بذر انتقاد کرد و گفت: برغم دستور وزیر جهاد کشاورزی و پیگیری معاونان فعالیت این صندوق همچنان در نقطه صفر است.
وی افزود: باید با ایجاد سامانه بذر سرعت انتقال و معرفی بذرهای جدید به مزارع کشاورزی افزایش یابد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی همچنین بر توجه ویژه کشاورزان به تعذیه مناسب زمین و محصول تأکید کرد و گفت : ?کلید افزایش تولید و ارتقای کیفیت محصول ؛ رفع نارسایی کوددهی به محصول است و متأسفانه در چهار سال گذشته در این زمینه توفیق چندانی نداشتیم.
کشاورز افزود: تا حدودی مشکلات کمبود کود پتاس رفع شد و براساس برآوردهای انجام شده برای تغذیه و تقویت نیاز گیاه به 3 میلیون و 300 هزار تن کود نیاز است درحالی که فقط 1 میلیون و 300 هزار تن کود در بخش زراعت استفاده می شود که قابل قبول نیست.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزایش پروتئین و مدت زمان ماندگاری محصول به ویژه میوه و افزایش شفافیت و کیفیت رنگ میوه را از مهمترین تأثیر استفاده از کود و تغذیه مناسب دانست.
کشاورز افزود: هم اکنون از 7800 برند کود حدود 5700 مورد آنها تأیید و ثبت شده است.
وی گفت: حدود 80 درصد از کودهایی که گواهی تأیید و ثبت دریافت کردند از بخش تولیدات داخلی است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی درباره برنامه کشت در سال زراعی جدید گفت:?برای حفظ کشاورزی دیم و حمایت از کشاورزان در این بخش باید از کشت گندم و نخود خارج شویم و گیاهان علوفه ای ، دانه های روغنی و حبوبات را به عرصه دیم وارد کنیم.