با اشاره به ظرفیت اقتصادی اتحادیه آفریقا،
آفریقا ، بخشی از آینده بریکس
رئیس جمهور گینه و رئیس اتحادیه آفریقا در نهمین نشست سران پنج اقتصاد نوظهور، بریکس، از توانمندی اقتصادی قاره آفریقا تمجید کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه فرانسوی لاتریبون نوشت آلفا کنده، رئیس جمهور گینه و رئیس اتحادیه آفریقا در نهمین نشست سران پنج اقتصاد نوظهور، بریکس، از توانمندی اقتصادی قاره آفریقا تمجید کرد.
لاتریبون در مطلبی تحت عنوان «نشست سران بریکس: آلفا کنده ظرفیت اقتصادی آفریقا را ستود»، به قلم خادم امبای (Khadim Mbaye) نوشت:
نهمین نشست سران بریکس سوم تا پنجم سپتامبر در شهر شیامن در جنوب شرق چین و همچنین در منطقه اقتصادی ویژه در استان فوجیان برگزار شد. در برنامه این نشست رهبران پنج قدرت اقتصادی نوظهور گسترش احتمالی این گروه را که در 2009 ایجاد شده است، پیش بینی کرده اند. آلفا کنده، رئیس جمهور گینه که کشورش یکی از کشورهای دعوت شده به نشست سران بریکس بود، از همکاری میان آفریقا و بریکس تمجید و آن را برای اقتصاد آفریقا سودمند دانست.
قدرت های اقتصادی نوظهور معروف به بریکس در چهارچوب نشست سرانی که از سوم تا پنجم سپتامبر در شهر شیامن چین برگزار شد، دور هم گرد آمدند. در برنامه این دیدار گسترش احتمالی این گروه اقتصادی که چین، روسیه، آفریقای جنوبی، هند و برزیل اعضای آن را تشکیل می دهند، پیش بینی شده است. رئیس جمهور گینه که کشورش یکی از مدعوین افتخاری این نشست بود، روز دوشنبه در نشست سران بریکس خاطر نشان کرد اتحاد اقتصادی گسترده به سود قاره آفریقا خواهد بود.
آلفا کنده اعلام کرد آفریقا با ظرفیت های عظیم و فرصت های تجاری بی شمار خود بخشی از آینده بریکس است.
وی همچنین گفت: «مشارکت ما با بریکس با شکل دادن به چهره جدیدی از یک قاره که تصمیم گرفته است با صحبت کردن با صدای واحد سرنوشت خود را به دست گیرد، ادامه خواهد یافت.»
آیا آفریقا بخشی از آینده بریکس است؟
به گفته رئیس اتحادیه آفریقا رویداد این بلوک اقتصادی چند جانبه «با اراده آن برای تدوین نظم اقتصادی جهانی جدید عادلانه تر و منصفانه تر طنین انداز شده است». آلفا کنده خاطر نشان کرد در این خصوص «کشورهای عضو بریکس با 42 درصد تولید ناخالص داخلی جهانی، به بازیگری غیر قابل نادیده گرفته شدن در روابط بین الملل تبدیل شده است». به گفته آلفا کنده این کشورها می توانند برای همه کشورهایی که پیش از این از تبدیل شدن به بازیگران واقعی در مبارزه برای پیشرفت و موفقیت به حاشیه رانده شده بودند، امید به ارمغان آورند.
ژاکوب زوما، رئیس جمهور آفریقای جنوبی که در این نشست شرکت کرده بود، اعلام کرد: «قاره آفریقا جبهه رشد و موفقیت جدیدی است». توجه به این مطلب ضروری است که جمهوری آفریقای مرکزی که در سال 2010 به عضویت بریکس درآمده است، نشست سران آینده بریکس را در سال 2018 میزبانی خواهد کرد. کشور آفریقای جنوبی در نظر دارد توسعه اقتصادی خود را به طور کلی و همه جانبه ادامه دهد و مبادلات تجاری را با سایر کشورهای گروه تقویت کند.
شی جین پینگ، رئیس جمهور چین نیز در این نشست اعلام کرد: «برغم تغییرات در اوضاع بین المللی، چین به نحو تزلزل ناپذیری با آفریقا به منظور همکاری برد-برد و توسعه مشترک همکاری و به طور قاطع از صلح و توسعه در آفریقا حمایت خواهد کرد.»
باید خاطر نشان کرد این گروه که آفریقای جنوبی در آن عضو است، اخیرا مرکز منطقه ای را برای بانک توسعه جدید خود در ژوهانسبورگ، پایتخت آفریقای جنوبی باز کرده است. از طریق این نمایندگی منطقه ای گروه کشورهای نوظهور در نظر دارد حضور خود را در آفریقا تقویت کند. قاره آفریقا هنوز به راه حل های جدیدی برای برطرف کردن تشنگی خود به توسعه نیاز دارد. بریکس یک میلیارد و 500 میلیون دلار برای آفریقای جنوبی اختصاص و وعده داده است در سال 2018 برای 35 طرح در این کشور هشت میلیارد دلار وام دهد.
آیا بانک توسعه جدید بریکس بانک جدیدی برای کشورهای فقیر است؟
سایر کشورهای قاره آفریقا نیز قرار است از سخاوت بانک توسعه جدید بریکس برخوردار شوند. اورن دایان، رئیس دپارتمان بازاریابی مدرسه علوم اقتصادی و تجاری دانشگاه ویتواترزراند (Witwatersrand) آفریقای جنوبی در مصاحبه با خبرگزاری شینهوا، از اعتبار بانک توسعه جدید بریکس برای پر کردن شکاف های مالی طرح های زیر ساختی آفریقا تمجید کرد.
این کارشناس آفریقای جنوبی اعلام کرد: «کشورهای آفریقایی به عضویت در بانک جدید توسعه بریکس و بهره مندی از اعتبارها و امتیازهای این بانک امیدوارند تا رشد اقتصادی و شرایط زندگی جمعیت های خود را بهبود ببخشند.»