به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ستار محمودی، در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه این پروژه بخشی از پروژه بزرگی است که برای ارتقای کیفیت آب شرب تهران در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: کلانشهرهایی مانند تهران همواره مسیرها و محل عبور بزرگ طرح های آب را دارند که با همت شرکت آب و فاضلاب استان تهران بخشی از این پروژه امروز به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: بهره برداری از این پروژه باعث خواهد شد تا کیفیت آب در مناطق جنوب، جنوب غرب و جنوب شرق تهران و همچنین مناطق یافت آباد وشهر ک های اطراف آنان تقویت شود.
سرپرست وزارت نیرو با بیان این مطلب که این طرح حدود 3.5 میلیون نفر از همشهریان تهرانی را تحت پوشش قرار می دهد، اذعان داشت: در کلانشهر تهران همواره سازمان های خدماتی در حال آماده باش هستند تا بتوانند خدمات بهتری را به مردم به صورت شبانه روزی و بدون تعطیلی ارائه کنند.
وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو بجز ارائه خدمات به هموطنان بر کیفیت خدمات ارائه شده نیز تاکید دارد، افزود: این خدمات در محل به هموطنان ارائه می شود و در ادامه این طرح ها خدمات مدیریتی و نرم افزاری تحت عنوان دولت الکترونیک بیش از گذشته ارائه خواهد شد.
محمودی در ادامه افزود: هموطنان درخواست ها و نیازهای خود را از طریق مرکز 122 مطرح خواهند کرد و خواسته های آنان بدون مراجعه حضور پیگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه طرح ارتقای آب جنوب تهران که از طرح های ماندگار با طول عمر 50 ساله است، گفت: این طرح در دولت یازدهم آغاز شده و بخش نخست آن امروز به بهرهبرداری رسیده است.
سرپرست وزارت نیرو گفت: یکی از ویژگی های این طرح این است که امکان گردش آب را بعد از تکمیل تمام فازها، بین سدهای اطراف تهران برقرار خواهد کرد و در این طرح سدهای لار، لتیان، کرج و طالقان در رینگ کامل قادر خواهد بود که آب این سدها و چاههای موجود در تهران را باهم درآمیخته و به گردش درآورد.
وی با اشاره به اینکه آب شرب ارائه شده در کشور از استانداردهای سازمان بین المللی بهداشت جهانی "WHO" برخوردار است، افزود: شاخص های وزارت نیرو از شاخص های موجود بین المللی در بهداشت جهانی است و جمهوری اسلامی در خصوص تامین آب شرب هموطنان شهری و روستایی بیشترین سرمایه گذاری ها را در این بخش داشته و در کشورهای منطقه نیز در این خصوص سرآمد است.
ستار محمودی با بیان اینکه قبل از انقلاب حدود 68 درصد جمعیت شهری تحت پوشش آب شرب بودند، افزود: در آن زمان جمعیت شهری حدود 18 میلیون نفر بود و در زمان حاضر که میزان جمعیت شهری به 58 تا 59 میلیون نفر افزایش یافته است، 99.4 درصد از جمعیت شهری تحت پوشش آب شرب سالم و بهداشتی هستند و در آمار جهانی نیز به ثبت رسیده است.
پایداری و اطمینان بالای آب شرب در تهراندر ادامه "سید حسین هاشمی" استاندار تهران نیز در پاسخ به سوال خبرنگاران با بیان اینکه؛ طرح ارتقای آب جنوب تهران از دولت یازدهم آغاز شده و با همت و پشتکار وزارت نیرو امروز شاهد بهرهبرداری بخشی از این طرح عظیم هستیم، افزود: ادامه این طرح در دولت دوازدهم پیگیری خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه با افتتاح این طرح، کیفیت آب جنوب و جنوب شرق و جنوب غرب تهران افزایش خواهد یافت، افزود: این طرح به گونه ای است که اگر مشکلی در منطقه ای ایجاد شود، این طرح می تواند آب شرب غرب و شرق تهران را پوشش دهد.
استاندار تهران در ادامه خاطر نشان کرد: با بهرهبرداری از سایر فاز های این طرح، آب تهران از پایداری و اطمینان بالایی برخوردار خواهد شد.
سرپرست وزارت نیرو گفت: حرکت در دولت دوازدهم در مسیر مدیریت منابع آب است و بحث اقتصاد آب و برق اولویت دوم ماست.
ستار محمودی در مراسم بهره برداری از فاز اول طرح ارتقای کیفیت آب جنوب تهران که بخشی از طرح جامع آبرسانی تهران یا همان رینگ تهران است، افزود: نمیتوانیم قیمت تمام شده آب را بگیریم و تا آن را مطرح میکنیم میگویند میخواهید آب را گران کنید، اما انتظار داریم دولت در بستهای در ۱۰۰ روز اول؛ سرمایه گذاری، فاینانس و تحرک در تعرفهها را با همکاری و حمایت سازمان برنامه و بودجه و سایر ارگانهای اقتصادی مطرح کند.
وی به اقدامات وزارت نیرو در دولت یازدهم در زمینه اب اشاره کرد و گفت: نزدیک به دو میلیارد متر مکعب به ظرفیت آب شرب شهری و روستایی در چهار سال اخیر افزوده شد و تامین آب شرب به حدود هفت و نیم میلیارد متر مکعب رسیده است.
محمودی گفت:: هم اکنون سالانه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب فاضلاب تصفیه میشود یعنی ۳۰ تا ۴۰ میلیارد متر مکعب از آلودگی آبها جلوگیری میکنیم.
سرپرست وزارت نیرو افزود: چهار و نیم میلیون انشعاب آب شهری و روستایی در چهارسال اخیر به مجموع انشعابهای آب اضافه شد که جمعیت ۱۴ تا ۱۵ میلیون نفری را شامل میشود.
وی در زمینه آب روستایی نیز گفت: دولت یازدهم موفقترین دولت بوده، چون ۵۸۵۰ روستا آبرسانی شد یعنی معادل ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت روستایی توانستند از آب شرب سالم بهرهمند شوند که امسال نیز این روند ادامه دارد و ۳۰۰ میلیون دلار اعتبار در این
زمینه به اب روستایی اختصاص یافته است.
محمودی افزود: در اوایل انقلاب ۱۸ میلیون نفر جمعیت شهری داشتیم که ۶۸ درصد آنها زیر پوشش خدمات بهداشتی آب و فاضلاب بودند و هم اکنون ۵۴ میلیون نفر جمعیت شهری داریم که ۹۴ و ۴ دهم درصد آنها زیرپوشش خدمات بهداشتی آبرسانی قرار دارند.
سرپرست وزارت نیرو گفت: در زمینه فاضلاب نیز جمعیت برخوردار از خدمات شبکه فاضلاب ۱۰ درصد بود که هم اکنون به ۴۶ درصد رسیده است.
وی افزود: بیش از ۴۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در زمینه آب شرب در سالهای اخیر انجام شده است و حتی برخی از تجهیزات اب را میتوانیم صادر کنیم.