گزارش اختصاصی؛
اعتراض میلیونی مسلمانان چچنی به کشتار میانمار
رمضان قدیروف: مقام های حکومت میانمار با خودداری از کمک به مسلمانان، سبب مرگ گریزناپذیر آنها شده اند.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو؛ بیش از یک میلیون نفر از مسلمانان جمهوری چچن، با برگزاری اجتماعی عظیم در گروزنی پایتخت جمهوری چچن روسیه ضمن اعلام همبستگی با مسلمانان میانمار، خواهان توقف کشتار آنها شدند.
این اجتماع پرشکوه بعد ازظهر دوشنبه در محوطه مقابل مسجد جامع گروزنی برگزار شد و بر اساس اعلام وزارت کشور چچن بیش از یک میلیون نفر در آن شرکت کردند.
رمضان قدیروف رئیس جمهوری چچن در این اجتماع تشکیل یافته از ساکنان مناطق مختلف این جمهوری، خواهان توقف کشتار مسلمانان در میانمار، مجازات عاملان جنایت ها و تعقیب قانونی جنایت های ضدبشری در این کشور شد.
وی خاطرنشان کرد: مقام های حکومت میانمار با خودداری از کمک به مسلمانان، سبب مرگ گریزناپذیر آنها شده و باید هر چه زودتر از تداوم فاجعه انسانی هولناک در این کشور جلوگیری کرد.
رئیس جمهوری چچن همچنین شیوه اقدامات نظامیان و مقام های میانمار را به نگهبانان اردوگاههای آلمان نازی تشبیه کرد و گفت آنها کلبه های محقر مسلمانان را به آتش می کشند و انسانها را زنده زنده می سوزانند.
شرکت کنندگان در اجتماع گروزنی در بیانیه ای خواهان اقدام فوری جامعه جهانی برای توقف مسلمان کشی در میانمار و مجازات عاملان این جنایت ها شدند. در بخش دیگر این بیانیه نیز از ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز خواسته شده است، با استفاده از اعتبار جهانی مسکو برای جلوگیری از کشتار مسلمانان اقدام کند.
وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه در بیانیه ای در پایگاه اینترنتی خود نوشت مسکو به دقت اوضاع مناطق بحرانی میانمار را پیگیری می کند. اخبار زد و خوردها که منجر به قربانی شدن ساکنان محلی و وخامت اوضاع انسانی می شود، به شدت نگران کننده است.
موج جدید خشونت ها در میانمار از یک هفته پیش آغاز شد و تاکنون صدها مسلمان کشته و دهها هزار نفر نیز آواره شده اند.
حملات بودایی های تندرو به اقلیت مسلمان و نژاد روهینگیا که از دهه ها پیش ادامه دارد، در روزهای اخیر به شدت افزایش یافته است.
کمیسیون پناهندگان سازمان ملل نیز روز شنبه اعلام کرد فقط در 24 ساعت هزاران مسلمان برای فرار از خشونت با قایق و پای پیاده از مرز میانمار عبور کرده و وارد بنگلادش شدند.
از سوی دیگر، وضعیت جمعیت حدود یک میلیون و یکصد هزار نفری مسلمانان روهینگیا و نحوه برخورد با آنها، بزرگترین چالش «آنگ سان سوچی» رهبر ملی میانمار است که به دلیل سکوت در برابر این شرایط هدف انتقادها قرار گرفته است.
گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در مسکو:
با صداها:
1-رمضان قدیروف رئیس جمهور چچن
2- شهروند چچنی
3- شهروند چچنی
فعال حقوق بشری: آنچه در میانمار می گذرد نسل کشی است
تان خین Tun Khin فعال حقوق بشری و رئیس سازمان حمایت از مسلمانان روهینگیا در لندن گفت: آنچه که هم اکنون در میانمار میگذرد نسل کشی است. وضعیت وحشتناکی حاکم شده است.این موضوع سبب فرار ساکنین از منطقه شده است.این وضعیت در ده روز اخیر ادامه داشته است.حداقل دو هزار روهینگیا در درگیریهای اخیر کشته شده اند.برخی منابع این تعداد را بیش از پنج هزار نفر اعلام کرده اند.تایید این موضوع کار دشواری است.هزاران واحد مسکونی مسلمانان روهینگیا نابود شده است و یکصد و شصت هزار نفر از آنها آواره شده اند.وضعیت انسانی در حال وخیم شدن است.
هیچ غذا و پناهگاهی و هیچ امکانات پزشکی و دارویی برای این آوارگان وجود ندارد.کودکان هر روز جان خود را از دست می دهند.چندین هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در کوهستان به دام افتاده اند.در میان آنها کودکان و سالمندان مشاهده می شوند که هر روز شماری از آنها جان خود را از دست می دهند.ما شاهد وضعیت دهشتناکی در تاریخ خود هستیم.آنچه که هم اکنون ضد مسلمانان روهینگیا روی می دهد به منزله قتل عام و نسل کشی است.
وی در پاسخ به سوال مجری شبکه که پرسید:دولت میانمار علت حمله به مردم روهینگیا را حملات تروریستی از جانب آنها اعلام کرده است، نظر شما چیست،گفت: این موضوع حقیقت ندارد.دولت میانمار غیرنظامیان را می کشد.این حملات از طرف گروهی از روهینگیاها انجام می شود که وضعیت موجود برایشان غیرقابل تحمل شده است.آنها حملاتی را انجام می دهند.با این وجود ما خشونت را محکوم می کنیم و خواهان راه حلی منصفانه برای روهینگیا ها هستیم.با این وجود نظامیان بدون هیچ بهانه ای و به طور کورکورانه به تمامی افرادحمله می کنند.یک میلیون و سیصد هزار روهینگیا هدف حملات آنها قرار دارند.آنها به دنبال تنبیه جمعی هستند که این به منزله جنایت ضد بشریت است.ما با وضعیت اضطراری روبرو هستیم.
این فعال حقوق بشری گفت: ما به اقدام جمعی و فوری جامعه بین المللی نیازمندیم تا از جان روهینگیاها محافظت شود.این برعهده جامعه بین المللی است.ما به اقدام موثر جامعه بین المللی نیازمندیم تا اقدامات و فشارهای ارتش میانمار را متوقف سازد.این فشارها چندین دهه است که ا دامه دارد.ما شاهد موارد زیادی از نسل کشی هستیم.زمان اقدام جامعه بین المللی فرا رسیده است.کشورهایی چون انگلیس و روسیه باید روابط خود را با ارتش میانمار متوقف سازند.آنها باید ارسال تسلیحات برای ارتش میانمار را متوقف سازند زیرا آنها ضد روهینگیاها و دیگر اقلیت ها در برمه جنایت می کنند.