سازمان بورس پرونده کنتور سازی را تا پایان دنبال خواهد کرد
معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت افرادی که در زنجیره جرائم یا اتهامات شرکت کنتور سازی مداخله داشتد احضار شدند و مورد بازجویی قرار گرفتند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ جعفر جمالی معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با رادیو ایران آخرین وضعیت پرونده آکنتور را تشریح کرد و گفت: پرونده شرکت کنتور سازی متعاقب اطلاعات اعلام شده خلاف واقع از سوی ناشر تشکیل شد و سپس سازمان بورس به نمایندگی از سهامدارانی که حق آنها تضعیف شده و هم به دلیل صدمات وارده به نظم جاری بازار سرمایه، در مجتمع امور اقتصادی شکایت خود از این شرکت را مطرح کرد.
معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: پیش از این اطلاعات شرکت ها به بورس ارسال و پس از بررسی منتشر می شد که این رویکرد شائبه هایی داشت. بنابراین سازمان بورس سیستم نحوه انتشار اطلاعات را اصلاح کرد و اکنون همه ناشران مکلف هستند به صورت مستقیم اطلاعات شرکت را برای استفاده عموم در کدال افشا کنند.
جمالی ادامه داد: اطلاعات آکنتور نیز به صورت مستقیم از سوی ناشر بر روی سامانه کدال قرار گرفت.در این اطلاعات به قرار داد شرکت آکونتور مبنی بر تجهیز صندوق های فروشگاهی اشاره شده بود که در صورت عملیاتی شدن در سود شرکت تحول ایجاد می کرد.
وی ادامه داد: سازمان بورس در خصوص این اطلاعات از حسابرس شرکت که مسئول کنترل صحت اطلاعات است و همچنین اتاق اصناف که متولی است، استعلام کرد و آنها قرارداد مورد اشاره را تایید کردند.
جمالی ادامه داد: باتوجه به اینکه قرار بود اسناد لازم این قرار داد ارائه شود و این اتفاق رخ نداد، در نتیجه وضعیت آکنتور به کمیته تخلفات و معاونت حقوقی ارجاع شد و طی تحقیق های به عمل آمده اتهام جرم مطرح شد.
معاون حقوقی سازمان بورس به موضوع توقف و بازگشایی این نماد اشاره کرد و افزود: اصولا نمی توان نماد های بازار سرمایه را بدون دلایل محکمه پسند متوقف کرد و زمانی که چک لیست سازمان تکمیل می شود اجازه توقف نماد وجود ندارد.
وی ادامه داد: با توجه به موارد فوق، قانون گذار برای افرادی که اطلاعات خلاف واقع منتشر می کنند جرم تعریف کرده و در این پرونده عده ای که به اعتقاد ما تبانی آنها جرم سازمان یافته ای را رقم زده بود احضار و بازجویی شدند.
جمالی افزود: از ابتدا ما از مدیر عامل این شرکت و همه افرادی که متهم بودند درخواست کردیم همکاری کنند تا زیان سهامداران جبران شود که متاسفانه این همکاری انجام نشد و حتی زمانی که این افراد مورد تعقیب قانونی قرار گرفتند در جهت آلوده کردن فضا گام برداشتند.
در پایان معاون حقوقی سازمان بورس در خصوص حقوق سهامداران گفت، سازمان بورس تا پایان این پرونده را دنبال خواهد کرد و ادامه داد: زمانی که احکام قضایی صادر شد سهامداران می توانند بر اساس حکمی که با شکایت سازمان بورس صادر شده تقاضای ضرر و زیان کنند.
وی افزود: همچنین سازمان بورس نیز برای حمایت از حقوق سهامداران طرح دعوی کرده است و انشاالله به نتایج مطلوب می رسیم.