طرح ارتقای کیفیت آب شرب جنوب تهران به بهرهبرداری میرسد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از افتتاح طرح ارتقای کیفیت آب شرب جنوب تهران با حضور معاون اول رئیسجمهوری در روز سه شنبه ۱۴ شهریور خبر داد.
محمد پرورش در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما امروز در حاشیه جشنواره نوزدهم شهید رجایی استان تهران گفت: این طرح بخشی از طرح رینگ آبرسانی شهر تهران (پروژه قمر بنیهاشم) است و شامل دو قسمت شرقی و غربی است که قسمت شرقی آن با اجرای 6 کیلومتر خط انتقال و ساخت دو مخزن ذخیره، آب سد ماملو را برای ارتقای آب شرب جنوب شرق تهران به مناطق جنوب بزرگراه بعثت و شهرکهای مسعودیه، افسریه، مسگرآباد، سلیمانیه و ... منتقل میکند.
وی با بیان اینکه اعتبار انجام این طرح ۲۰۰۰ میلیارد ریال است، ادامه داد: بخش غربی این طرح آب تصفیهخانه دوم تهران را با یک خط انتقال به طول ۲۰ کیلومتر به مناطق جنوب غربی تهران میرساند.
پرورش افزود: با اجرای این طرح ضمن تحقق ضرورتهای پدافندی و اتصال سامانههای آبرسانی غرب و شرق تهران، بیش از ۳,۵ میلیون نفر از ساکنان جنوب تهران از آب سطحی تصفیهشده برخوردار میشوند.
مدیرعامل آبفای استان تهران تصریح کرد: در افتتاح این طرح، ۲۷ پروژه آب و فاضلاب تهران با اعتباری افزون بر سه هزار میلیارد ریال در قالب حفر چاه، احداث خطوط انتقال، ایستگاههای پمپاژ، تلهمتری، بازسازی شبکه و توسعه خطوط لوله آب و فاضلاب و نصب انشعابهای فاضلاب نیز به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: تقریباً افزون بر 65 درصد فاضلاب تهران تحت پوشش قرار گرفته است و ساخت تصفیه خانه های آن هم در دستور کار قرار دارد.
پرورش افزود: براساس برنامه ریزی ها، از ابتدای دولت یازدهم تا کنون 10 تصفیه خانه در استان تهران به بهره برداری رسیده و مقرر شده است در 13 محل با 16 مدل تصفیه خانه جدید تا پایان دولت دوازدهم به بهره برداری برسد.
وی با اعلام این که تا پایان پاییز در تهران جشن استاندارد و افزایش کیفیت آب تهران برگزار خواهیم کرد، گفت: در بحث تله متریک و هوشمند سازی کنتورهای آب برای اینکه بتوانیم خدمات آنلاین و بهتری به مشتریان ارائه دهیم، کار هوشمند سازی انجام شده و به زودی نهایی خواهد شد.
پرورش درباره موضوع پِرت آب شهر تهران نیز افزود: در تهران چیزی حدود 23 و نیم درصد آب بدون درآمد داریم که پِرت گفته می شود البته از این میزان 13 درصد شامل آبی می شود که کنتورها یا قادر به قرائت نیستند و یا به صورت غیرمجاز برداشت می شوند. همچنین چیزی حدود 10 تا 11 درصد آب هم به سبب فرسودگی شبکه انتقال آب هدر می رود.
وی با اشاره به اینکه 18 هزار کیلومتر لوله انتقال آب با شبکه های تحت فشار در تهران کار آبرسانی به مصرف کنندگان را انجام می دهند افزود: در سال حدود 200 تا 250 کیلومتر در تهران در حال اصلاح شبکه آبرسانی هستیم که بیش از 100 میلیارد تومان هزینه آن است اما اگر بخواهیم این کار را به صورت سراسری عملیاتی کنیم، باید سرمایه گذاری خارجی انجام شود یا منابع دولتی در اختیار ما قرار گیرد که البته اصلاح سراسری شبکه انتقال آب در دستور کار قرار دارد.