احراز هویت تحت شبکه؛ از مهمترین ویژگی های عدالت الکترونیکی
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه: احراز هویت تحت شبکه از مهمترین ویژگی های عدالت الکترونیکی است که در کشور ما برای نخستین بار در قوه قضائیه راه اندازی شد.
حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری در پاسخ به سؤال خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما مبنی بر اینکه سامانه امضای الکترونیکی و احراز هویت قوه قضائیه مخصوص چه کسانی است؟ افزود: برای نخستین بار در کشور امکان امضای دیجیتالی بر اسناد رسمی کشور از جمله دادخواستها از منطقه حضور کاربر فراهم شد و این امضا، گواهی و به مراجع قضایی ارسال می شود.
وی گفت: این اقدام با کمک کارت هوشمند وکلا انجام شد و هم اکنون وکلا در هر منطقه ای می توانند دادخواست خود را ثبت و به قوه قضائیه ارسال کنند.
معاون رئیس قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا سامانه امضای الکترونیکی مشمول افراد حقیقی و حقوقی هم می شود؟ افزود: هر جا کارت هوشمند صادر شود می توانیم بر اساس تفاهمنامه، گواهی امضای قوه قضائیه را نیز درون آن کارت قرار دهیم و افراد می توانند در منطقه حضورشان با امضای اسناد، دادخواست یا شکوائیه ها و ارسال آن به دستگاه قضایی، امضای دیجیتالی را بر روی سندشان ثبت کنند.
شهریاری ابراز امیدواری کرد با هماهنگی دستگاه های اجرایی، در همه دستگاه هایی که صادر کننده کارت هوشمند هستند بتوان تفاهمنامه ای منعقد کرد تا امضای دیجیتالی قوه قضائیه درون آن کارتها قرار گیرد.
وی گفت: قوه قضائیه به همه دستگاه ها اعلام آمادگی می کند اگر می خواهند کاربران خود را تحت شبکه احراز هویت داشته باشند و یا گواهی امضا در موردشان لحاظ کنند، قوه قضائیه می تواند این خدمت را به دستگاه های دیگر هم بدهد.
شهریاری در پاسخ به سؤالی درباره تأثیر این سامانه بر امنیت و کاهش تخلفات افزود: وقتی ارتباطات برخط می شود و فناوری اطلاعات به میدان می آید از بسیاری مفاسد جلوگیری می شود و سلامت اداری دستگاه ها نیز افزایش پیدا می کند.
وی گفت: در برخی پرونده های قضایی با فشار خدمت گیرندگان مواجهیم و هر چه مواجهه رو در روی خدمت گیرندگان و خدمت دهندگان کاهش پیدا کند سلامت دستگاه های اجرایی افزایش می یابد.