سخنگوی وزارت بهداشت: سهم 5 درصدی فقرا از بیمه تکمیلی
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در قالب طرح تحول سلامت بیش از ۹۷.۶ درصد روستاییان بیمه شدند.
حریرچی افزود: در حال حاضر درصد پوشش بیمه در روستاها ۹۷.۶ درصد و در شهرها به ۹۱.۷ درصد است.
وی گفت: البته در پوشش بیمه تکمیلی تفاوت فاحشی بین مردم وجود دارد به گونه ای که سهم فقرا از بیمه تکمیلی تنها ۵.۵ درصد است.
حریرچی با اعلام اینکه ۸۱ میلیون و ۱۵۰ هزار دفترچه بیمه در دست مردم وجود دارد ادامه داد: ۳۶ میلیون و ۲۲۰ هزار دفترچه مربوط به بیمه تامین اجتماعی و ۳۸ میلیون دفترچه مربوط به بیمه سلامت ایرانیان است.
حریرچی در بخش دیگری از نشست خبری درباره تغییرات در وزارت بهداشت افزود: عمده این تغییرات در ستاد وزارت بهداشت انجام شده است، اما در سطح دانشگاه ها تغییرات همچنان ادامه خواهد داشت.
وی درباره اعتراض متخصصین بیهوشی در خصوص کاهش ۲۵ درصدی تعرفه بیهوشی گفت: این اتفاق در مورد بعضی رشته های دیگر هم وجود دارد و ما از این کاهش تعرفه باخبر هستیم، اما آن چه مسلم است نظر شورای عالی بیمه و در نهایت نظر نهایی دولت در این خصوص است که به طرف عدالت حرکت کنیم.
حریرچی با تاکید بر اینکه به دنبال کنترل هزینه ها هستیم گفت: تعرفه ابزار سیاستگذاری است و تعرفه صرفا به معنی ارزش گذاشتن به یک فرد نیست.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره محصولات تراریخته نیز گفت: این محصولات وارداتی است و طبق آیین نامه و قوانین مورد رسیدگی قرار می گیرد و در سطح بازار نیز نمونه گیری از این محصولات انجام می شود؛ آنچه مسلم است این است که هر محصولی که به صورت قانونی در بازار وجود دارد مراحل نظارتی را طی کرده است و مورد تایید است.
اعلام جزییات رسیدگی به دانش آموزان حادثه داراب/ 22 نفر تا دیروز مرخص شده اند
سخنگوی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی درباره جزئیات رسیدگی به دانش آموزان حادثه داراب گفت: از ۳۴ مجروحی که در بیمارستان بستری بودند 22 نفر تا دیروز مرخص شده اند.
حریرچی افزود: تصادف در ساعت ۳:۵۸ دقیقه صبح جمعه اتفاق افتاد و در ساعت ۴:۰۷ دقیقه یعنی ۹ دقیقه بعد، اولین آمبولانس به محل حادثه رسید و در مجموع ۱۳ آمبولانس شامل 10 آمبولانس از اورژانس و 3 آمبولانس از هلال احمر به محل اعزام شدند.
وی گفت: متاسفانه ۹ نفر در سر صحنه حادثه فوت کردند اما همه مجروحان تا ساعت ۵:۳۷ دقیقه به بیمارستان رسیدند و بعد از آن تاکنون هیچ فوتی نداشتیم و موارد قطع عضو نیز در محل حادثه بوده است، همچنین چهار مصدوم توسط 3 بالگرد اورژانس در همان ساعات اولیه صبح به بیمارستان شهید رجایی و نمازی شیراز اعزام شدند.
حریرچی افزود: از پرسنل بیمارستان داراب و شیراز و همچنین مردم داراب که به مجروحان کمک کردهاند تشکر ویژه می کنم زیرا بیش از 34 پرسنل شب کار این بیمارستان ها تا عصر فردای حادثه در محل کار خود ماندند و در ارایه خدمات به این دانش آموزان دریغ نکردند.
وی با اشاره به اینکه از ۳۴ مجروحی که در بیمارستان بستری بودند تا دیروز ۲۲ نفر مرخص شده اند ادامه داد: همچنین شش نفر در بیمارستان داراب بستری بودند که دو نفر از آن ها برای انجام جراحی پلاستیک به شیراز اعزام شدند و یک نفر از آن ها هم دیروز مرخص شد و یک نفرشان هم امروز ترخیص میشود و هم اکنون شش نفر نیز همچنان در بیمارستان شیراز بستری هستند که 3 نفر از آن ها در بخش ICU و 3 نفر در بخش هستند بنابراین همچنان ۱۰ بیمار در بیمارستان بستری هستند که 8 نفر از آن ها در شیراز و 2 نفرشان در بیمارستان داراب بستری هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی در خصوص رسیدگی به این دانش آموزان در خدمات توانبخشی و فیزیوتراپی گفت: در جلسهای که با مقامات دو استان برگزار کردیم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان را مامور کردیم تا تمام تمهیدات لازم از نظر روانشناسی برای مجروحان و خانوادههای دانش آموزان انجام شود.
وی افزود: همچنین دو نفر از مجروحان دچار آسیب مهرههای کمری شدند که برای درمان آن ها نیازمند زمان هستیم تا ببینیم آسیبشان به چه صورت است، البته در فاز بیمارستانی وظیفه ما خدمت رسانی کامل به مجروحان است و برای ادامه این گونه خدمات وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و سازمانهای حمایتی اعلام آمادگی کردند تا همه اقدامات را انجام دهند تا این افراد به حداکثر سلامتی ممکن دست یابند.
دو دفترچه ای بودن 7 میلیون ایرانی
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 81 میلیون 150 هزار و 733 نفر در کشور دفترچه بیمه دارند و حدود 7 میلیون نفر دو دفترچه ای هستند.
حریرچی افزود: هیچ ایرانی نیست که به ما مراجعه کند اما تحت پوشش بیمه قرار نگیرد، بنابراین روند پوشش بیمه در بیمه سلامت ایرانیان در دولت دوازدهم همچنان ادامه دارد و مردم میتوانند به این سازمان مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه 6 الی 7 میلیون نفر از مردم کشورمان دارای دو دفترچه بیمه هستند ادامه داد: باید توجه کرد که ۸۱ میلیون و ۱۵۰ هزار دفترچه بیمه در دست مردم است که از این تعداد ۳۸ میلیون و ۸۸۳ هزار و ۳۹۸ دفترچه برای بیمه سلامت ایرانیان است که ۴۷.۹۲ درصد از دفترچهها را به خود اختصاص میدهد؛ همچنین ۳۶ میلیون و ۲۲۱ هزار و ۸۴۳ دفترچه بیمه یعنی ۴۴.۶ درصد برای بیمه تامین اجتماعی، یک میلیون و ۲۴۵ هزار دفترچه بیمه یعنی ۱.۵۳ درصد برای کمیته امداد و 4 میلیون و ۸۰۰ دفترچه بیمه یعنی ۵.۹۱ درصد برای نیروهای مسلح است.
حریرچی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره نحوه نظارت بر تبلیغات خدمات پزشکی گفت: در این زمینه سازمان نظام پزشکی و وزارت ارشاد مسئولیت مستقیم دارند و قسمتی از آن هم بر عهده وزارت بهداشت است؛ البته باید بدانیم که کنترل فضای مجازی یا کانالهای ماهوارهای کاری دشوار است، اما اگر افرادی تبلیغات غیرقانونی انجام دهند با آن ها برخورد قانونی انجام میشود.
وی افزود: البته آگاهی جامعه و نحوه پذیرش آن در این گونه موضوعات اهمیت دارد چرا که مردم نباید به این تبلیغات توجه کنند و رسانهها نیز نباید آن ها را نشر دهند؛ در عین حال سازمان نظام پزشکی و وزارت ارشاد در این زمینه مسئولیت مستقیم دارند و دادگاه رسیدگی به جرایم پزشکی نیز به این مسائل رسیدگی میکند.
وی با بیان اینکه اگر در هر جایی متوجه شویم کسی با مهر پزشک دیگری کار میکند و یا پزشکی مهرش را در اختیار فرد دیگری قرار داده است وزارت بهداشت و نظام پزشکی با آن برخود میکند و هیچ تعارفی با هیچ کس نداریم و برخورد قانونی لازم را انجام میدهیم.
حریرچی درباره اقدامات خوب در حوزه کاهش سکته های قلبی و مغزی گفت: تاکنون ۲۵ هزار نفر که ممکن بود بر اثر سکته های قلبی و مغزی فوت کنند و یا دچار عارضه شدید شوند در این طرح نجات پیدا کردهاند و به زندگی بازگشتهاند.
وی گفت: اقدامات خوبی در حوزه کاهش نمک، شکر و حذف روغنهای مضر انجام دادیم؛ به عنوان مثال میزان نمک مصرفی ایرانیان ۹ الی ۱۲ درصد است که باید به سه تا پنج درصد کاهش یابد، ضمن اینکه ۵۰ درصد نمک مصرفی ایرانیان ناشی از نان است و اینکه توانستیم میزان نمک مصرف مردم از طریق نان را یک درصد کاهش دهیم قدم بزرگی بوده است.
وی تاکید کرد: البته بخش عمدهای از پیشگیری از بیماریهایی چون بیماریهای قلبی و عروقی، آگاهی بخشی است؛ در حال حاضر ۷۰ درصد از مردم ما یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند، بنابراین این موضوع باید با آگاهی بخشی رفع شود و مهمترین عامل در این حوزه نیز خود مردم هستند.
حریرچی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره موضع وزارت بهداشت در زمینه محصولات تراریخته گفت: هر محصولی که بخواهد در میزان وسیع وارد کشور شود باید تاییدیه وزارت بهداشت را دریافت کند، بنابراین محصولات تراریخته هم اگر قرار باشد وارد کشور شوند باید مجوزها، میزان سموم و نحوه فراوری آن ها از سوی وزارت بهداشت بررسی شود؛ این محصولات طبق قانون به ما معرفی میشوند و ما آن ها را بررسی میکنیم و حتی در زمانهایی هم با همکاری سایر وزارتخانهها از سطح بازار نمونهگیریهایی را انجام میدهیم تا محصولاتی را که به صورت قاچاق عرضه میشوند راشناسایی کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: هر محصولی که به طور قانونی و رسمی در بازار کشور موجود باشد مشکلی ندارد و تاییدیههای مربوطه را اخذ کرده است، بنابراین ما نمیتوانیم درباره هیچ محصولی حکم کلی دهیم، بلکه این موضوع نیاز به کار علمی و کارشناسی دارد.
وی ادامه داد: تاکید میکنم که اگر محصول تراریختهای به صورت رسمی و قانونی در بازار کشور موجود است، حتما تاییدیه لازم را گرفته است، اما ممکن است برخی محصولات را هم اصلا مجاز ندانیم.