بسته سلامتی؛
شربت های ایرانی جایگزینی برای نوشابه های مضر
شربت های ایرانی علاه بر طعم خوب و گوارا سرشار از فایده هستند و می توان آنها را با کمترین هزینه تهیه در سبد تغذیه خانواده قرار داد.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ از مضرات نوشابه های گازدار و نوشیدنی های شیرین، این روزها در فضای مجازی اطلاعات زیادی بین کاربران بازنشر می شود. در این میان نوشیدنی های سنتی - ایرانی علاوه بر دارا بودن فواید زیاد برای بدن می توانند از آسیب رساندن نوشابه های گازدار و کارخانه ای جلوگیری کنند. در بسته سلامت امروز، با بعضی از این نوشیدنیهای مفید آشنا می شوید که می توانند جای خود را در سفره ایرانی باز کنند فقط کافی است یکبار آنها را امتحان کنید.
شربت زعفران و بید مشک
بهارنارنج و گلاب دو سوغات گرم و خشک بهاری هستند که خاصیت گرمی آنها با وجود هل و زعفران دو چندان می شود.البته با توجه به اینکه عرق بیدمشک خاصیت سرد و تر دارد، به متعادل شدن آن کمک می کند.این نوشیدنی آرامبخش و ضد اضطراب است.در ضمن بیدمشک قند خون را پایین می آورد و ضد سردرد و درد های عضلانی هم هست.
مواد لازم:
۳ قاشق سوپ خوری عرق بهارنارنج
۱/۲ ق س گلاب و ۱/۲ ق س عرق هل و ۱/۲ ق س عرق بیدمشک
۱/۲ قاشق مرباخوری پودر زعفران
۲ ق س شکر یا ۲ ق م عسل
۱ پیمانه آب
زعفران را در کمی آب جوش ریخته و حل کنید.شکر ،آب و تکه های یخ را هم درون مخلوط کن بریزید و چند بار روشن خاموش کنید تا یخ ها خرد شوند. عرق بهار نارنج، گلاب، عرق هل، عرق بید مشک و زعفران آب کرده را در مخلوط کن به مواد قبلی (شکر،آب و یخ)اضافه کرده و دوباره با هم مخلوط کنید.حالا شربت را در لیوان ریخته و سرو کنید.
شربت ریحان
برای تهیه این نوشیدنی مقداری شربت آب قند رقیق را با دو فنجان برگ ریحان خرد شده مخلوط کنید، داخل ظرف درداری بریزید و به مدت یک ساعت در ظرف را ببندید. بعد از آن مایع را صاف کنید و سپس در یخچال قرار دهید تا خنک و آماده نوشیدن شود.
شربت اسطوخودوس
برای تهیه این نوشیدنی آرامبخش،سه قاشق گل تازه اسطوخودوس را به مقداری شربت آب قند رقیق اضافه کنید و پس از یک ساعت شربت را صاف و خنک کنید. شربت اسطوخودوس شما برای نوشیدن آماده است.
شربت نعناع شربت نعناع را نیز میتوانید مطابق با روش تهیه شربت اسطوخودوس تهیه کرده و پس از خنک شدن در یخچال مصرف کنید. برای تهیه این نوشیدنی استفاده از یک فنجان برگ تازه نعناع کافی است.
شربت خاکشیر
مواد لازم:
آب: یک لیوان
عسل: یک قاشق غذاخوری
خاکشیر: یک قاشق مرباخوری
آب لیموترش تازه: یک قاشق مرباخوری
روش تهیه: خاکشیر را می شوییم تا ناخالصی هایش گرفته شود، در ظرفی عسل را با مقداری آب ولرم حل کرده، سپس خاکشیر شسته شده، عسل و آب لیموترش را با آب خنک ترکیب می کنیم.
شربت لیموترش و عسل
خواص: این شربت طبیعت معتدلی دارد. لیموترش تازه دارای ویتامین ث زیادی است و اگر افراد دارای کم خونی همراه غذاهای با پروتئین گیاهی خود مثل سویا و حبوبات و ... از لیموترش تازه یا به عنوان نوشیدنی همراه غذا از این شربت استفاده کنند، در جذب بیشتر آهن غذا بسیار مفید خواهد بود.
مواد لازم:
آب: یک لیوان
عسل: یک قاشق غذاخوری
آب لیموترش تازه: یک و یک دوم قاشق غذاخوری
روش تهیه: عسل را در آب لیموترش حل کرده و سپس آب را نیز به آن اضافه می کنیم.
در روزهای گرم برای کاهش عطش و تشنگی به این شربت می توان یک قاشق غذاخوری خیار رنده شده هم اضافه کرد. در این صورت این شربت ملین خواهد بود و برای کبد و کلیه مفید است.
شربت لیمو ترش و زعفران وعسل خواص: این شربت با طبیعت گرم و ترخود، ضد افسردگی است و به عنوان تقویت کننده سیستم دفاعی بدن، تقویت کننده عمومی کاربرد دارد.
مواد لازم:
آب: یک لیوان
عسل: یک قاشق غذاخوری
زعفران آب شده: به میزان لازم
آب لیموترش تازه: سه قاشق غذاخوری
روش تهیه: عسل را در کمی آب ولرم حل کرده، سپس زعفران دم شده و آب لیموترش تازه را نیز به آن اضافه می کنیم.
شربت سکنجبین
خواص: این شربت با طبیعت گرم و تر خود برای کبد و کلیه مفید است. مواد لازم:
عسل: سه پیمانه
سرکه انگور: یک پیمانه
عرق نعناع: یک پیمانه
روش تهیه: تمام مواد را با هم در ظرفی ریخته و به هم می زنیم تا با هم ترکیب شوند و با حرارت بسیار کم و ملایم حدود 2 الی 3 ساعت میپزیم تا قوام بیاید و کمی غلیظ شود. وقتی شربت آماده شد، اجازه می دهیم خنک شود و در ظرف مورد نظر می ریزیم.
با اضافه کردن 1 قاشق غذاخوری خیار رنده شده به آب و 3 قاشق غذاخوری شربت سرکه انگبین(سکنجبین) می توان از خواص ملینی و ضد صفرا بودن این ترکیب بهره برد. هم چنین شربت سرکه انگبین و خیار با طبیعت معتدلش، برای کبد و کلیه نیز مفید است و به عنوان تصفیه کننده خون و تعدیل کننده حرارت بدن کاربرد دارد.
شربت عسل با تخم شربتی
مواد لازم:
آب: یک لیوان
عسل: یک قاشق غذاخوری
تخم شربتی: یک قاشق مرباخوری
روش تهیه: تخم شربتی را شسته، عسل را با مقداری آب ولرم حل کرده، بعد تخم شربتی و عسل را با آب ترکیب میکنیم. اندکی زمان لازم است تا تخم شربتی لعاب بیندازد.
کمی بیشتر راجع به تخم شربتی بدانیم:
تخمشربتی در حقیقت دانههای گیاه ریحان است که چون دارای ترکیبات لعاب دار است به صورت محلول در آب (شربت) استفاده میشود.
لعاب این دانهها پس از جذب آب به صورت ژلهای درمیآیند و چون در خود آب ذخیره می کنند برای رفع عطش مورد استفاده قرار می گیرند. البته چون این حالت ژلاتینی حاوی آب زیادی است، می توانند انسان را تا مدت ها سیر نگه دارد و از این خاصیت به عنوان کاهش دهنده اشتها و لاغری استفاده می شود.
تخم شربتی دارای مقادیر زیادی فیبر، پروتئین، امگا 6 و امگا 3، آنتی اکسیدان، کلسیم، پتاسیم، منیزم و آهن است.
به کاهش فشار خون و قند خون کمک می کند. اگر شما تخم شربتی را با غذای خود بنوشید، خاصیت ژله بودن آن، باعث می شود که مواد نشاسته ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.
شربت عناب شربت عناب برای پاکسازی وتصفیه خون بسیار مفید بوده و اصلاح کننده فساد کبد است. این شربت بهترین نوشیدنی برای جلوگیری از جوش های پوستی و آلرژی ها است. مصرف شربت عناب در افرادی که غلظت خون دارند بسیار مفید است.
طرز تهیه: ۱۴عدد عناب را به مدت ۲۰دقیقه ملایم جوشانده سپس میل نمایید.
و البته آنچه که در این میان از نظر کارشناسان تغذیه مهم است، آن که، هر چه ازشکر و شیرینی در این نوشیدنی ها کمتر استفاده کنیم بهتر خواهد بود.