جستجو در غار 70 میلیون ساله جهان
غار نخجیر استان مرکزی با قدمت 70 میلون سال مربوط به دوره ی سوم زمین شناسی است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما ، غار نخیر استان مرکزی با قدمت 70 میلون ساله مربوط به دوره ی سومین زمین شناسی است و بعد ار غار ماموس مکزیک دومین غار آهکی زنده ی جهان است .
کارشناس میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت : این غار در میان راه دلیجان به نراق و در منطقهای به نام چالنخجیر، و در دامنه کوه تخت واقع و در سال 1368 توسط غار نوردان شناسایی شده است .
مشهدی علت شکلگیری غار را حرکت گسل معکوسی دانست و گفت ، 95 درصد دیوارههای غار پوشیده از رسوبات آهکی و 5 درصد دیگر سنگی است به جهت زنده بودن غار آسیب دیدگی غار به شرط تامین رطوبت ترمیم می شود .
کارشناس باستان شناسی هم گفت : از عمق 12 کیومتری این غار تاکنون هزار و 200 متر کف سازی و نور پردازی شده و 2 کیلومتر مسیر آبی آن هم شناسایی شده و د ر آینده نه چندان دور مسیرهای دسترسی به سایر نقاط غار فراهم خواهد شد .
ترابی البته به ثبت ملی این غار در سال 1384 هم اشاره کرد وگفت: از جمله تالارهای غار میتوان به سفره عروس، دریاچه، برزخ، باغوحش، چهلچراغ، چهلستون اشاره کرد ..وی همچنین انرژی درمانی و تعدیل شرایط هوایی در فصول مختلف سال را از دیگر ویژگی ها منحصر به فرد و بی نظیر این غار دانست .
قاسمی دیگر کارشناس میراث فرهنگی هم از اختصاص بیش از 5 هتکار از اراضی ملی برای ساخت و تجهیز مجتمع گردشگری و رفاهی با سرمایه بخش خصوصی در آینده نزدیک و گفت و افزود : امید است با فراهم آوردن امکان رفاهی این غار به یکی از قطب های گردشگری استان تبدیل شود ..استان مرکزی دارای دو هزار و دویست جاذبه گردشگری و تاریخی است که غار چال نخجیر با ویژگی های بی بدیل خود سالانه پذیرای 10 هزار گردشگر داخلی و خارجی است .