جشنواره غذاهای بومی و محلی ایرانی در سمنان + فیلم
جایزه ونگن طلایی سومین جشنواره غذاهای بومی و محلی ایرانی در سمنان به غذای "مانی پلوی دامغانی" رسید.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، این جشنواره دو روزه در پنج بخش و سطوح غذاهای بومی، غذاهای ایرانی و غذاهای بین المللی برگزار شد که در نهایت جایزه ویژه این جشنواره که تندیش ونگن طلایی با هفت گرم طلا بود، به فائزه مقدسی با پخت غذای مانی پلوی دامغانی رسید.
در سایر بخش های این جشنواره در گروه غذاهای محلی ایران، معصومه باغبانیان با غذای مرصع پلوی دامغانی اول شد.
در گروه غذاهای بین المللی، سمانه صوفی آبادی با غذای پیراشکی گوشت بهترین آشپز شد.
در بخش گروه غذاهای بادمجانی، شهناز اشرفی با پخت شنسل بادمجان اول شد.
پروین شمسیان در گروه سبزی پلوی سمنانی و سیما تجلی صفا در گروه آش قیمه سمنانی اول شدند.
ونگن (vengon) در زبان سمنانی به معنی بادمجان است.
بادمجان در سفره سمنانی ها از جایگاه ویژه ای برخوردار است و علاوه بر غذاهای بادمجانی، در غذای اصلی سمنانی ها، سبزی پلوی سمنانی استفاده می شود.
در استان سمنان، رقم قلمی سیاه بادمجان کشت میشود و به دلیل نوع اقلیم، آب و هوا و نوع خاک از طعم و مزه منحصر بفردی برخوردار است و از جمله ویژگیهای آن میتوان به شیرینی و نداشتن تخم اشاره کرد.