نسل کشی و کشتار مسلمانان میانمار جنایت علیه بشریت
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری: نسل کشی و کشتار مسلمانان میانمار جنایت علیه بشریت است.
محمود عباسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: نسل کشی و کوچ اجباری و تهدیدات جانی و امنیتی و تعرض به مسلمانان میانمار آن را جنایت علیه بشریت توصیف کرد.
وی گفت: بدون تردید نقض گسترده و مستمر حقوق بشر علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار، می تواند در حکم «جنایت علیه بشریت» قلمداد شود، جهانیان هنوز نسل کشی پولبوت- رهبر خمرهای سرخ کامبوج در این منطقه را از یاد نبرده اند و ما شاهد جنایاتی دیگر در این منطقه اینبار علیه مسلمانان هستیم.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری ادامه داد: بر اساس گزارش دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد مجموعه ای از موارد نقض حقوق بشر و تعرض به مسلمانان روهینگیا، از جمله سلب خودسرانه تابعیت، اعمال محدودیت های شدید بر جا به جایی و نقل مکان، تهدیداتی جانی و امنیتی، سلب حقوق درمانی و تحصیلی، کار اجباری و تجاوز جنسی مستند شده است.
ـ سکوت معنادار مجامع جهانی در مقابل نسل کشی برمه
وی در واکنش به سکوت سازمان های بین المللی درباره کشتار مسلمانان میانمار افزود: برخورد غیر مسئولانه و بی اثر سازمان های بین المللی با موضوع کشتار مسلمانان برمه یادآور سکوت و عدم واکنش مناسب این مجامع در قتل عام مسلمانان بوسنی است، با نگاهی به تاریخ معاصر آشکارا می بینیم که هرگاه مسلمان کشی راه افتاده است نقش سازمان های بین المللی و حقوق بشری در جلوگیری از جنایت از چند اظهار نظر عقیم و گاهی چند خط قطعنامه بی اثر تجاوز نکرده و بدون تردید این سکوت مرگبار غیر قابل توجیه و موجب گسترش خشونت علیه مسلمانان می شود.
ـ مجامع بین المللی به کشتارها در میانمار پایان دهند
عباسی تاکید کرد:مجامع بین المللی وحقوق بشر به نوعی با کم کاری خود به جای جلوگیری از این جنایات از گروه های تبهکار در راخین حمایت کرده اند ارتش برمه برای کشتار در کنار این گروه های جنایتکار بودایی قرار گرفته است هزاران خانه را آتش زده و مسلمانان را به صورت دسته جمعی دستگیر کرده یا کشته اند.
وی تاکید کرد: رئیس جمهور برمه که غرب از وی به عنوان یک اصلاح گر تقدیر می کند، در اوایل مسلمان کشی بودایی ها، راه حل جنایت کارانه ای برای این مشکل پیشنهاد کرد که تمامی اهالی روهینگیا اخراج شود یا به عنوان پناهنده در اختیار سازمان ملل قرار گیرند؛ این گفته از رئیس دولت شکی باقی نمی گذارد که این پاکسازی قومی به دستور و حمایت دولت انجام می گیرد تا نیروهای امنیتی میانمار به راحتی مسلمانان را به گلوله ببندند، به زنان تجاوز کنند.
معاون حقوق بشر وزیر دادگستری در پاسخ به این سوال که راهکار پایان دادن به این نسل کشی چیست؟افزود: قوانین سازمان ملل حق حیات برای نوع بشر را به رسمیت شناخته است مسلمانان قرن ها در میانمار زندگی کرده اند چگونه ممکن است آنان را از این کشور اخراج کرد و کدام یک از کشورهای همسایه می تواند آنها را به شهروندی قبول کند؟ این موضوع را دولت و احزاب میانمار و همچنین سازمان های بین المللی به خوبی می دانند و از همین جا مشخص است که آنچه که پیگیری می شود پاکسازی قومی و کشتار دسته جمعی مسلمانان میانمار است.
وی ادامه داد: قانون شهروندی 1982 روهینگیا مسلمانان را که قرن ها در آن سرزمین زیسته اند شهروند میانمار نمی شناسد و در نتیجه دست بودایی ها را برای کشتار و اخراج و به آتش کشیدن خانه و زندگی مسلمانان باز می گذارد در واقع یک نوع هم رایی و همراهی گسترده درباره اخراج مسلمانان روهینگیا از میانمار بین دولت نظامی راهیان بودایی و احزاب سیاسی به وجود آمده است.
ـ میانمار حق مسلمانان را به رسمیت بشناسد
عباسی گفت: مجامع بین المللی حقوق بشری باید دولت میانمار را ملزم به لغو این قانون کنند و در راستای استقرار یک دموکراسی واقعی یا روح اتحاد، حقوق برابر و احترام متقابل ، جهت تصویب قانونی که از حقوق برابر اقلیت ها حمایت می کند، تلاش کنند.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری تاکید کرد: وظیفه نهادهای ملی و سازمان های حقوق بشری است که دولت میانمار را تحت فشار قرار دهند تا حقوق مسلمانان و حقوق بشر را به رسمیت بشناسد چرا که یکی از کارکردهای اتحادیه حقوقدانان جهان اسلام که در شرف تشکیل است پیگیری، حمایت و دفاع از حقوق مسلمانان در مجامع بین المللی است.