استفاده محققان از سلولهای بنیادی برای درمان پارکینسون
محققان این کار را با موفقیت در میمون ها انجام دادند و امیدوارند بتوانند با استفاده از این سلولهای بنیادی، پارکینسون را در انسان نیز درمان کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما محققان علوم پزشکی موفق شدند با استفاده از سلول های بنیادی «بازبرنامه ریزی شده» قدرت مغزی مبتلایان به پارکینسون را بازگردانند.
محققان این کار را با موفقیت در میمون ها انجام دادند و امیدوارند بتوانند با استفاده از این سلول های بنیادی، پارکینسون را در انسان نیز درمان کنند.
از آنجا که پارکینسون بر اثر نبود هورمون دوپامین تولیدی توسط مغز ایجاد می شود، محققان امیدوارند با بازگرداندن کار عادی مغز به این بافت حیاتی، تولید این هورمون را که نوعی پیام آور مغزی یا نورترنسمیتر است، به حالت عادی برگردانند.
به گزارش رویترز، پارکینسون لرزش در وضعیت استراحت است که شیوع آن بیشتر در سنین پیری است اما در جوانان هم دیده می شود شیوع آن در تمام مناطق دنیا یکسان است یعنی درصد شیوع بیماری با تغییر در منطقه خیلی فرق نمی کند.
به طور کلی این بیماری بر اثر از بین رفتن سلول های ترشح کننده ماده ای به نام دوپامین (که یک انتقال دهنده عصبی) است رخ می دهد. افزایش نسبت استیل کولین به دوپامین در عقده های قاعده ای مغز موجب علائم ترمور، سفتی عضلات و کندی حرکات میشود
پارکینسون بر اساس دو علامت یا بیشتر از چهار علامت اصلی بیماری مشخص می شود. ارتعاش و لرزش دست و پا در حالت استراحت، کندی حرکات، سختی و خشک شدن دست و پا و بدن و نداشتن تعادل این چهار علامت اصلی را تشکیل می دهند.
این علائم مخصوصاً وقتی که در یک سمت بیشتر از سمت دیگر پدیدار شود، تشخیص پارکینسن داده می شود مگر اینکه علایم دیگری همزمان وجود داشته باشد که بیماری دیگری را نمایان کند.