ادعای سرطان زا بودن محصولات تراریخته علمی نیست +فیلم
رئیس سازمان حفاظت و محیط زیست : ادعای سرطان زا بودن محصولات تراریخته علمی نیست .
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما عیسی کلانتری درجمع خبرنگاران درحاشیه جلسه هیات دولت با اشاره به اینکه 70درصد مواد غذایی از محصولات تراریخته است افزود: بیش از 70درصد تمام خوراکی های وارداتی نیز تراریخته است .
وی با اشاره به اینکه در دنیا 180 میلیون هکتار محصولات تراریخته کشت می شود گفت : بخش عمده ای از محصولات تراریخته به حفظ محیط زیست کمک می کنند .
او با اشاره به اینکه عمده محصولات تراریخته برای صرفه جویی درمصرف سم و مبارزه با افات وبیماری هاست گفت :بیشتر الوده کننده های محیط زیست به خصوص درمناطق محدود بسته به ویژه در شمال کشور مربوط به مصرف سموم وکودهای شیمیایی است که تراریخته ها با اینها مبارزه می کنند .
وی تاکید کرد: هیچ جا از نظر علمی اصلا ثابت نشده تراریخته سرطان زاست.
کلانتری گفت :اگر تراریخته سرطان زاست چرا اجازه واردات و مصرف داده می شود .
وی با اشاره به اینکه اگه تراریخته بد است اجازه وارد شدن به کشور را ندهند گفت :ما نمی دانیم چرا اینکار را می کنند .
او گفت: 70 درصد روغن نباتی وخوراک دامی که وارد می شود تراریخته است .
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این سازمان اصلا در تضاد با توسعه متوازن نیست و هرجایی می توان با رعایت ضوابط محیط زیست توسعه انجام شود اما هر جا ضوابط محیط زیست رعایت نشود سازمان حفاظت محیط زیست جلوگیری می کند .
وی در ادامه رعایت حق ابه برای حفظ تالبها را از دیگر اصول احداث سد ها برشمرد و گفت : همه دریاچه ها و تالابهای با سیلاب زنده هستند و وقتی سدی ساخته می شود سیلاب مهار می شود و دریاچه می خشکد .
کلانتری گفت :تغییر اقلیم تاثیر کمی در خشک شدن تالابها دارد مثلا دردریاچه ارومیه تغییر اقلیم 18درصد عامل خشک شدن بود.
وی با اشاره به اینکه حق ابه تالابها از سدها در طول مسیر، صرف مصارف کشاورزی و شهرداری ها می شود افزود: باید حق ابه تالابها به بستر تالابها ریخته شود.