وی درباره گرفتن هزینه برگزاری مراسمهای این خانه افزود: برخی موقعیتها ایجاد میشود که میتوانیم پولی را برای چرخاندن فعالیت صنوف از اعضای خانه سینما بگیریم که این موقعیتها نباید حمل بر سودجویی شود؛ درباره جشن سینما نیز باید بگویم خوشحالم که جشن امسال روی پایههای تشکیل انجمن علوم و فنون به عنوان مظهر ارتقای کیفیت سینمای ایران آغاز به کار کرده است، کارهای جشن به صورت پاکیزه انجام میشود و باعث افتخار من است در دورهای خدمتگزار خانه سینما و جشن آن هستم که ریاست آن بر عهده هارون یشایایی است و به لحاظ حرفهای و حیثیتی لازم است از او تشکر کنم.
مدیرعامل خانه سینما در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره تجلیل از شهدای مدافع حرم در این جشن ادامه داد: آنچه به هویت و حیثیت ما مربوط میشود متعلق به همه ماست و از دید سینما پنهان نمیماند؛ مگر میشود جشن سینما را برگزار کنیم و از افرادی که از سرزمین مان دفاع کرده اند یاد نکنیم؟! ما حتما برنامه ویژهای برای آنها خواهیم داشت.
شاهسواری درباره جزییات نوزدهمین جشن بزرگ سینما گفت: یکی از وظایف اهالی فرهنگ توجه کردن به مسائلی است که متعلق به همه است، به همین دلیل مضمون جشن امسال «آب» است، فکر میکنیم وضعیت آب در کشور ما در شرایط خطرناکی است و باید درباره آن به یکدیگر هشدار دهیم و مخاطبان را از آن آگاه کنیم و نگرانیها را درباره کمبود آب بیان کنیم.
وی درباره تعامل خانه سینما و مدرسه ملی سینما ادامه داد: مدرسه ملی سینما و خانه سینما قرار است به صورت موازی در بحث آموزش عمل کنند، روزی که با هیئت مدیره سابق جلسهای داشتیم برای خودمان سه ماموریت اعلام کردم؛ اول بحث «مراقبت» که در آن بیمه، مهربانی، مراقبت از فیلمها و تخصصهای مختلف وجود دارد؛ دوم بحث «رونق» است یعنی در تولید و توزیع و نمایش باید رونق داشته باشیم و سوم بحث «ارتقا» است که اگر به آن نرسیم رونق ما از بین میرود، اگر بهتر از روز گذشته نباشیم نمیتوانیم فعالیت کنیم.
وی گفت: توافقی با سازمان سینمایی و مدرسه ملی سینما کردیم تا درباره امکانات و ابزاری که در مدرسه ملی است تفاهم کنیم تا ضرورتها و نیازسنجیهای لازم برای آموزش به خصوص در حوزه فناوریها صورت گیرد؛ ما در بازاریابی مشکل جدی داریم و این موضوع باید مرتفع شود، مدرسه ملی سینما و ما دو بال ارتقای دانش در همه حوزهها هستیم.
شاهسواری در بخش دیگری از صحبتهای خود توضیح داد: قرار نیست جایگزین کسی در سینما شویم؛ منظور ما از سهم سینما از بازار جهانی این است که فیلمی قابل عرضه به جهان داشته باشیم نه اینکه در مارکتینگ دخالت کنیم.
وی درباره مکان برگزاری جشن خانه سینما و متغیر بودنش افزود: محل برگزاری مراسم هایی از این دست یک بحران است و بی شک سینمای ایران لیاقت داشتن یک کاخ ثابت دارد، البته مکان برگزاری جشن مشخص است که به زودی اعلام میشود، همچنین باید بگویم هیچ کمک دولتی ویژهای به غیر از تفاهمنامه حمایتی سازمان سینمایی که اول هر سال داریم نداشته ایم و بودجهای از جایی برای جشن دریافت نکرده ایم و اسپانسری هم نداشته ایم.
وی گفت: سینمای ایران به لحاظ زبانی و وارد شدن به بازار جهانی در موقعیت ویژه است؛ توسعه سینمای ایران بدون ایجاد فضای حرکت در عرصه بین الملل امکان پذیر نیست؛ ما به هر نفری که به گیشه سینما میرود باید احترام بگذاریم و باید بپذیریم هر فرد نیازها و سلیقههای متنوعی دارد و هر سینماگر میتواند به بخشی از سلیقه مخاطب جواب دهد.
مدیر عامل خانه سینما درباره شایعه انتصابش به عنوان دبیر جشنواره فجر افزود: هیچ پیشنهادی در این حوزه به من نشده است؛ درباره جشنواره فجر در هیئت رئیسه آکادمی بحث مفصل بحث کردیم و آکادمی بر این باور است که جشنواره باید از حالت رقابتی خارج و به مراسم تولید پایان سال تبدیل شود؛ این جشنواره خدمات گران بهایی به سینمای ما داده است، اما برای کارآمدتر شدن باید تغییراتی در آن ایجاد شود و ضرورتهای شکل گیری آن مورد بازبینی قرار گیرد؛ آکادمی بر این باور است که جشنواره باید از حالت رقابتی خارج و به مراسم تولید پایان سال تبدیل شود، البته این یک نظر است.
مدیرعامل خانه سینما تاکید کرد: ما نمیتوانیم به دیگر جشنوارهها مثل جشنواره سینما حقیقت و جشنواره فیلم کوتاه بی توجه باشیم و باید ببینیم کجاها با یکدیگر هم پوشانی داریم.
وی درباره عدم واکنش اش به انتقاداتی که به خانه سینما میشود افزود: زمانی که شورای عالی تهیه کنندگان و یا کانون کارگردانان به مواردی اعتراض میکنند یعنی خانه سینما اعتراض کرده است؛ خانه سینما جدا از صنوف خود نیست و ما پشتیبان هر حرکت درست صنفها در دفاع از حقوقشان هستیم؛ من به قاعده عربده کشی اعتقاد ندارم و فرهنگ و سینما تعاملهای دو طرفه هستند؛ ما برای رسیدن به اهداف مان دو راه داریم: تعامل و تقابل؛ آیا شما معتقد هستید که باید با سازمان سینمایی روابط خوبی نداشته باشیم؟! فکر میکنم سینمای ایران برای پیشرف باید همه تلاش خود را انجام دهد تا بخش خصوصی در سینمای ایران در تمام وجوه پیشرفت کند و برای این موضوع همه قوانین باید تغییر کند و تصدی گری دولت کم شود و برای این هدف راه حل تعامل از تقابل بهتر است.
شاهسواری درباره حضورش در کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: من در مقام مدیر عاملی خانه سینما این دومین جلسهای بود که به کمیسیون فرهنگی میرفتم؛ ما در بخشی از موضوعات مانند مالکیت معنوی و ... نیازمند تغییر و انشای قوانین هستیم و برای این منظور باید با کمیسیون فرهنگی مجلس گفتگو داشته باشیم، در جلسه درباره این که کمیته مشترکی بین سینما و کمیسیون ایجاد شود صحبت کردیم و امیدوارم شکل و شمایل درست پیدا کند.
مدیر عامل خانه سینما گفت: ما نیازمند همراهی دولت هستیم، این کار مشترک صنف، دولت و قوه مقننه است؛ یکی از بزرگترین ماموریتها بردن لایحه نظام صنفی به مجلس است و از این جهت دچار مشکل هستیم، ما این کار را شروع و با سازمان سینمایی گفتگو کرده ایم.
رئیس جشن بزرگ سینمای ایران نیز در این نشست گفت: برای سینما در زمینههای مختلف تلاشهای فراوانی انجام شده، اما جدا جداست و نیاز داریم مسیر مشخصی را پیدا کنیم، باید اتاق فکری تشکیل شود و سمت و سو و مسیر سینما را مشخص کند.