پولهای سرگردان در دنیا را جذب احیای دریاچه ارومیه کنیم
آخرین جلسه کمیته سیاستگذاری ستاد احیای دریاچه ارومیه با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست و برخی اعضاء کمیته سیاستگذاری و کارشناسان ستاد به منظور بروزرسانی و تدقیق نقشه راه احیای دریاچه ارومیه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ عیسی کلانتری در این جلسه با اشاره تخصیص نشدن کامل منابع مورد نیاز ستاد در سه سال و نیم اخیر گفت: هنوز مشکلات مالی دولت به پایان نرسیده و هم اکنون با کمبود منابع روبرو است؛ به همین دلیل توصیه ام رفتن به دنبال منابع دیگری غیر از منابع دولتی است. زیرا با منابع داخلی دریاچه ارومیه و محیط زیست کشور احیا نمیشود.
اگر ستاد تنها روی منابع دولت تمرکز و برنامهریزی کند، احیای دریاچه با تاخیر بیشتری مواجه میشود.
وی گفت: اگر دولت سالانه صد در صد اعتبارات پیشبینی شده را پرداخت کند، صد در صد کار انجام شود و اگر اعتبارات کمتری تخصیص یابد، حجم کاری متناسب با آن تعریف شود؛ نه اینکه کار بخوابد یا متهم به کم کاری شویم.
دبیر و مجری ستاد احیای دریاچه ارومیه هم گفت: پیش از این به آقای رییس جمهور گفته بودم، محیط زیست برای ما نیست، برای نسلها بعدی هم است و باید محیط زیست به جای الویت آخر بودن، جزء اولین الویتها دولت باشد.
کلانتری افزود: اگر صبر کنیم پول هنگفت برسد، بعد محیط زیست را نجات دهیم، محیط زیست از بین رفته است. باید سالی دو میلیارد دلار پول به محیط زیست تزریق شود تا بتواند جان بگیرد. الان آبهای تجدیدپذیر کشور از 130 میلیارد متر مکعب به 88 میلیارد متر مکعب رسیده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: باید دنبال منابع دیگر برویم. در پی منابع مالی بین المللی باشیم.
وی گفت: الان در دنیا 12 هزار میلیارد دلار پول سرگردان وجود دارد که به دنبال محلی برای سرمایهگذاری است؛ این رویکرد 10 سال پیش نبود، ولی الان برای سرمایهگذاری در حوزه محیط زیست تقاضا زیاد است، باید از این فرصتها استفاده کنیم.