حمید قبادی:
تاثیر گذاری رسانه ملی بی بدیل است
دبیر کار گروه مُد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاثیرگذاری رسانه ملی را بی بدیل توصیف کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حمید قبادی گفت: حتی اگر عدهای رسانه ملی را نبینند، اما پس از اطلاع از اهمیت موضوع مطرح شده آن را حتی با تاخیر پیگیری میکنند.
وی اضافه کرد: مسئولیت فرهنگ سازی و تبلیغ در زمینه مد و لباس بر شانه رسانه ملی است و کارگروه مد و لباس از فعالیتهای این رسانه قدردانی میکند.
دبیر کار گروه مد و لباس افزود: خبر، تاثیرگذارترین بخش رسانه در اطلاع رسانی است.
وی اضافه کرد: کارگروه مد و لباس برنامه همه رسانههای فارسی زبان داخلی و معاند را در زمینه مد و لباس رصد میکند.
قبادی افزود: اجحاف به شهروندان ایران در زمینه فروش برندهای خارجی به گونهای است که اگر تقلبی هم نباشند از بخش کنار گذاشته شده پوشاک این برندها با قیمت نازل خریداری شده، اما به قیمتهای گران و اصلی آنها را میفروشند.
وی اضافه کرد: حتی کالاهای تقلبی با برندهای خارجی نیز به گونهای تبلیغ این برندهاست.
قبادی با بیان اینکه فروش کالای داخلی با برند خارجی نیز قاچاق محسوب میشود گفت: ۱۵ شرکت بصورت گسترده این برندها را برای نصب روی تولیدات داخلی منتشر میکنند که فروشندگان خود آنها را در بازار به فروش میرسانند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگر دستگاههای اجرایی به ماده ۹ قانون ساماندهی مد و لباس عمل کنند و پوشاک کارکنانشان را از تولیدات داخل تهیه کنند کارخانههای پوشاک داخل میتوانند با تمام ظرفیت به فعالیت خود ادامه دهند.
قبادی با بیان اینکه برخلاف تصور صنعت پوشاک کشور نیز همانند نساجی ورشکسته محسوب نمیشود گفت: برخی از تولیدات نساجی و صنعت پوشاک به خارج نیز صادر میشوند.
وی افزود: متاسفانه برخی از سرمایه گذاران با حدود ۳۰ برند به عنوان پدر پوشاک قاچاق در کشور فعال شده اند و به (کاسپین مد) هشدار میدهیم اگر در مهلت قانونی مجوزهای لازم را کسب نکنند به صورت جدی برخورد خواهد شد.
قبادی اضافه کرد: برندهای متخلف پوشاک شناسایی و به قوه قضائیه معرفی شدهاند.
وی افزود: قوه قضائیه برای آخرین بار تا حدود یک ماه آینده به برندهای غیرقانونی مهلت داده است تا مجوزهای لازم را دریافت کنند.
قبادی گفت: مجوزهای لازم با مشارکت ۲۰ درصدی ایرانی در تولید کالا و همچین صادرات نیمی از محصولات به خارج از کشور ارائه میشود که اکنون قوه قضائیه تعهد به مشارکت ۲۰ درصدی داخلی را نیز میپذیرد.
دبیر کار گروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: علاوه بر دبیرخانه کارگروه هر یک از اعضای آن نیز باید بر اساس برشهای قانونی موظف، پاسخگو باشند به عنوان مثال آموزش و پرورش اصفهان بخشنامه کرده است که نرخ روپوش مدارس نباید بیش از ۳۵ هزار تومان باشد که این امر موجب استفاده از پارچههای بی کیفیت و دوخت نامرغوب میشود و به سلامت جسمی دانش آموزان زیان وارد میکند.
قبادی در ادامه با بیان اینکه بر اساس آمار ۶۵ میلیون دلار پوشاک قانونی وارد کشور میشود گفت: با نگاه ساده میتوان تجارت دهها برابری این کالا را در کشور مشاهده کرد به گونهای که حتی اجاره اماکن فروش برندهای خارجی در کشور نیز بیش از ۶۵ میلیون است.
دبیر کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: استانهای تهران، مازندران و خراسان رضوی بیشترین تخلفات برندهای غیرقانونی را به سبب فعالیت مجتمعهای تجاری به خود اختصاص داده اند.