۲۳ آذر؛ هفتمین کنفرانس تخصصی سلولهای خورشیدی نانوساختاری در دانشگاه شریف
دانشگاه صنعتی شریف هفتمین همایش تخصصی سلولهای خورشیدی نانوساختاری ۲۳ آذر امسال با حضور محققین برجسته داخلی و خارجی برگزار خواهد کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف؛ این همایش که هر ساله با تلاش پژوهشکده علوم و فناوری نانو دانشگاه صنعتی شریف برگزار می شود محلی برای تبادل دستاوردهای پژوهشی حوزه سلول های خورشیدی در کشور بوده است.
همایش تخصصی سلول های خورشیدی نانوساختاری با حضور پژوهشگران و متخصصین مطرح بین المللی برگزار می شود تا امکان انتقال اطلاعات و همکاری بین المللی بین گروه های داخلی با گروه های خارج کشور فراهم شود.
در روز دوم این همایش کارگاهی یک روزه برگزار می شود تا علاقه مندان با جنبه های عملی تر پژوهش و فناوری سلول های خورشیدی آشنا شوند.
سلولهای خورشیدی پروسکایتی، سلولهای خورشیدی لایه نازک، سلولهای فتوالکتروشیمیایی، سلولهای خورشیدی آلی و پلیمری، سلولهای خورشیدی رنگدانه ای و سلول های خورشیدی حساس شده یا مبتنی بر نقاط کوانتومی از جمله محورهای اصلی این همایش است.
دکتر نیما تقوی نیا دبیر علمی این همایش در خصوص برگزاری این رویداد گفت: هفتمین همایش سالانه سلول های خورشیدی نانوساختاری یک همایش تخصصی در حوزه افزاره های اپتوالکترونیکی، در کشوری که در آن سابقهای از ساخت و تحقیق در زمینه افزاره ها (Device) وجود نداشته است، سابقه ای طولانی پیدا میکند، ساخت افزارهها اصولا موضوعی پیچیده، چند رشته ای و گران محسوب میشود.
وی افزود: رشد تحقیقات در کشور ما در زمینه سلولهای خورشیدی قابل توجه بوده و مقالاتی با ضریب تأثیر (Impact Factor) بالا در این حوزه چاپ شده است و تعداد زیادی گروه در این زمینه فعال شده اند. با این حال ما در این موضوع کماکان کشوری صاحب نام محسوب نمی شویم. دقت کنیم که برای داشتن دانشی که مولد فناوری است لازم است که سطح پژوهش به سطح بین المللی نزدیک شود، ما در حوزه سلول های خورشیدی به طور خاص و انرژی های تجدیدپذیر به طور عام هنوز راه زیادی داریم تا به جایی برسیم که دانش و فناوری مفید برای کشور و دنیا تولید کنیم.
دکتر تقوی نیا یادآور شد: موارد زیادی به عنوان مانع رشد پژوهش و فناوری در ایران می توان شمرد. بدون شک دانش انباشته یک شبه ایجاد نمی شود و ما کشور جوانی در زمینه پژوهش هستیم، اگر انتظار داشته باشیم که دولت به عنوان کاتالیزور عمل کند و سرعت رشد را زیاد کند، در این صورت باید دولت برنامه مشخص محرکی (Initiative) را تدوین و اجرا کند، گرچه فعالیتهایی در این زمینه صورت گرفته است، به نظر نمی رسد که تصمیم گیران در مورد اینکه اصولا پژوهش در مورد انرژی های تجدیدپذیر مهم است اطمینان و اعتقاد کافی داشته باشند.
عضو هیأت علمی دانشکده فیزیک ازعان داشت: از سوی دیگر سؤالات زیادی در ذهن مسؤولان وجود دارد که مانع تصمیم گیری میشود؛ اینکه کدام فناوری مهم است که باید روی آن سرمایه گذاری کرد، به چه روش و با چه ابعادی باید طرح ها تعریف شوند، چه کسی نظارت کند و ... که البته این هم از جوان بودن بدنه دولتی در حوزه مدیریت پژوهش است، امیدواریم که این همایش بتواند نقشی در شکل گیری فرهنگ پژوهشی در این حوزه داشته باشد.
دبیر هفتمین همایش تخصصی سلول های خورشیدی نانوساختاری در پایان خاطرنشان کرد: ما امسال علاوه بر موضوعات هر ساله در زمینه سلول خورشیدی فتوولتایی، موضوع "سلول های خورشیدی فتوالکتروشیمیایی" را نیز به موضوعات همایش اضافه کردیم، دلیل این تصمیم نزدیک بودن این دو موضوع از نظر فیزیک و شیمی آنهاست، امیدواریم که تعامل جامعه پژوهشگران در حوزه سلولهای خورشیدی فتوولتایی و فتوالکتروشیمیایی باعث تولید ایده های خلاقانه ای در این زمینه ها شود.
علاقه مندان برای اطلاعات بیشتر به سایت کنفرانس ncl.sharif.edu/NSSC96/index.htm مراجعه کنند.