آمادگی 83 گروه دامپزشکی برای ذبح دام در عید قربان+فیلم
110 نفر در قالب 83گروه برای ذبح بهداشتی دام در روز عید قربان، آماده هستند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی مدیرکل دامپزشکی استان در نشست خبری با اشاره به بیماری های مشترک بین انسان و دام همچون تب کریمه کنگو، سیاه زخم (شاربن)، تب مالت (بروسلوز) گفت: 110 نفر شامل 41 دکتر دامپزشک و 69 بازرس بهداشت برای ذبح بهداشتی در کشتارگاه ها و نظارت بر دام آماده هستند. سید محمد مهدی احمدی از فعالیت 18 مرکز عرضه دام زنده به صورت موقت و دائم در استان خبر داد و افزود: بازرسان بهداشت و ناظران ذبح شرعی برای خدمات رایگان به شهروندان، قبل، حین و بعد از کشتار نظارت دارند و در کشتارگاه ها نیز سیستم پیش سرد گوشت (24 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه) را پیش بینی شد. وی به شهروندانی که خود برای ذبح دام در روز عید قربان اقدام کنند توصیه کرد استفاده از دستکش، عینک و ماسک، نگهداری لاشه و آلایش گوشت در دمای چهار درجه یخچال تا 24 ساعت بعد از کشتار و شست و شوی محل ذبح را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های عفونی بین انسان و دام مد نظر قرار دهند. احمدی شعار عید قربان امسال را " بیاید با حفظ بهداشت عمومی، نذر خود را با سلامت به مردم اهدا کنید" عنوان و به شهروندان توصیه کرد: از کشیدن خون ذبح شده بر دیوار و ماشین و کشتار دام در خیابان، معابر و اماکن عمومی به طور جدی پرهیز کنند. وی با بیان اینکه اجزای حرام دام قربانی نیز توسط شرکت هایی جمع آوری و صادر می شود، گفت: گروه های دامپزشکی از صبح روز پنجشنبه این هفته (نهم ذیحجه) تا آخرین ساعت روز جمع، به صورت رایگان خدمت رسانی می کنند.