نویسنده کتاب تک سوار دشت زید: شهید قهرمانی ناشناخته بود
نویسنده کتاب «تک سوار دشت زید» گفت: شهید اسماعیل قهرمانی که زندگینامه اش در این کتاب آمده است بی نام و ناشناخته مانده بود.
گلعلی بابایی در حاشیه مراسم رونمایی از کتاب «تک سوار دشت زید» در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود : علت
انتخاب شهید اسماعیل قهرمانی برای نوشتن این کتاب ، ناشناخته ماندن این شهید بود که در زمان نگارش کتاب های «همپای صاعقه» و «ضربت متقابل » به آن پی بردم.
وی که تاکنون حدود 32 کتاب تالیف کرده است گفت : نقطه بارز شهید اسماعیل قهرمانی اخلاق و شخصیت حماسی او بود.
بابایی افزود : وی که تنها در زمان شهادت 21 سال داشت جانشین کسی همچون شهید همت بود که در آزادسازی خرمشهر نقش بسزایی داشت.
نویسنده این کتاب اضافه کرد: شهید قهرمانی در دو عملیات فتح المبین و بیت المقدس حماسه آفرینی کرد و موسس گردان انصار الرسول بود.
بابایی گفت : شهید اسماعیل قهرمانی در عملیات رمضان همزمان با عید سعید فطر در 31 تیر سال 61 مفقودالاثر شد.
نویسنده کتاب تک سوار دشت زید افزود : بسیاری از بسیجی های گردان انصارالرسول فقط بخاطر اخلاق ویژه این شهید در این گردان مانده بودند و به قول شهید همت « خیلی ها علاقه مند بودند که نماز این شهید را ببینند چرا که همانند گفتگوی مستقیم او با خدا بود »
نویسنده این کتاب با بیان اینکه اگر بتوان فرماندهان دفاع مقدس را به دو گروه فرماندهان جلالی و فرماندهان جمالی تقسیم کرد افزود : به یقین شهید قهرمانی در سن 21 سالگی از فرماندهان جلالی و زیبای جنگ بود که با اخلاق خود رزمندگان را جذب کرده بود.
بابایی گفت: نوشتن کتاب تک سوار دشت زید یکسال به طول انجامید و مهمترین مشکل بر سر راه تالیف این کتاب ناشناخته بودن و کمبود منابع و آرشیو های مرتبط با شهید اسماعیل قهرمانی بود.
وی افزود: این شهید ،زاده گنبد بود اما در لشکر محمدرسول الله که رزمندگان تهران و همدان در آن حضور داشتند فرماندهی می کرد به همین سبب ناشناخته تر از دیگر فرماندهان دفاع مقدس مانده بود.
بابایی از همراهی خانواده شهید بویژه برادر کوچکتر وی (حسین قهرمانی ) قدردانی کرد و گفت: امیدوارم این کتاب را اهل کتاب و کتابخوانی همچنین منتقدان مورد توجه قرار دهند.