به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، عضو هیأت علمی دانشگاه کاشان و مجری طرح گفت:در این طرح با دست یابی به دانش ساخت میکرورآکتورها، می توان هیدروژن ناخالص در مراکز صنعتی از جمله پالایشگاه و پتروشیمیها را تصفیه کرد.
عبدالله ایرانخواه افزود: گاز هیدروژن پیش از استفاده از آن به عنوان خوراک پیل سوختی باید خالصسازی شود.
پیل سوختی وسیلهای است که انرژی شیمیایی را مستقیماً به انرژی الکتریکی تبدیل میکند.
مجری این طرح با اشاره به اینکه پیش از این خالص سازی هیدروژن در دو مرحله انجام می شد افزود: در این تحقیق فرایند خالصسازی دومرحلهای با یک فرایند تک مرحلهای جایگزین و میکرورآکتور نانوساختاری طراحی شده که عضو اصلی فرایند تک مرحلهای خالصسازی هیدروژن است.
این محقق افزود : با جایگزینی سامانههای رایج با سامانه میکرورآکتوری طراحی شده در این طرح هم فضای اشغال شده و هم هزینههای مربوط به فرآیند کاهش چشمگیری خواهد داشت.
ایرانخواه گفت: در این فرایند تکمرحلهای از یک نانوکاتالیست جدید بهجای کاتالیستهای معمول استفاده شده تا هیدروژن با سرعت و کیفیت بالاتری خالص سازی شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه کاشان افزود: در این طرح یک کاتالیست با ترکیب شیمیایی سنتز و بر روی یک صفحه از جنس فولاد زنگ نزن با استفاده از روش الکتروفورتیک پوشش داده شده است.
وی تاکید کرد: با توجه به نتایج به دستآمده در شرایط بهینه میزان تبدیل مونواکسید کربن 93درصد بوده است و میکرورآکتورهای طراحی شده که از فناوری نانو بهره بردهاند، میتوانند جایگزین خوبی برای رآکتورهای حجیم کنونی باشد.
نتایج این تحقیقات که حاصل همکاری عبدالله ایرانخواه عضو هیأت علمی و مهسا بازدار دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه کاشان است، در مجله معتبر انرژی و سوخت منتشر شده است.