کاهش فشار بر ذخایر میگوی دریایی خلیج فارس
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران از کاهش فشار بر ذخایر میگوی دریایی خلیج فارس خبر داد و گفت: امروز روز پایان صید میگو در آبهای بوشهر خواهد بود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ مختار آخوندی گفت : صدد میگوی دریایی در آبهای بوشهر امسال از تاریخ پنجم مرداد ماه آغاز شده است.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران با بیان اینکه صید میگوی دریایی در آبهای خلیج فارس معمولاً 45 روز به طول می انجامد، اظهار داشت: اما با توجه به بررسی های پژوهشکده میگوی کشور در قالب گشت های دریایی و برگزاری جلسه مشترک با اداره کل شیلات استان بوشهر، ششم شهریور به عنوان روز پایانی صید میگو اعلام شده است.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، تاکید کرد: بنابراین صید میگوی دریایی در آب های بوشهر با پایانی زودهنگام، 31 روز به طول انجامید.
وی خاطرنشان کرد : صید میگوی بوشهر امسال توسط 970 فروند شناور اعم از لنج و قایق توسط صیادان استان بوشهر انجام شد.
به گفته آخوندی، بر اساس آمار ارائه شده تا پایان روز بیست و نهم صید میگوی دریایی، هزار و 470 تن میگو صید شده است.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) ، اذعان داشت: از این میزان میگوی صید شده، 76 درصد به صید
گونه ببری و بقیه هم صید میگوی سفید و سرتیز است.
وی با اشاره به اینکه صید میگوی بوشهر تاکنون با رشد 50 درصدی همراه بوده است، مهمترین دلیل این امر را ناشی از اعمال دریا بس 20 روزه قبل از شروع فصل صید این گونه با ارزش دریایی دانست.
وی خاطرنشان کرد : از شانزدهم تیر تا پنجم مرداد ماه، دریا بس در آبهای بوشهر اعلام شد و حتی صیادان غیرمجاز نیز با مدیریت ناجا و دستگاه های قضایی استان، موفق به دریاروی جهت صید غیرمجاز میگوی دریایی نشدند.
آخوندی با اشاره به اینکه دراین مدت 20 روزه فرصتی برای بازسازی ذخایر میگوهای دریایی خلیج فارس فراهم شد، اظهار داشت: مدیریت مسئولان استان بوشهر باعث شد تا شاهد کاهش فشار بر ذخایر میگوی دریایی خلیج فارس و جلوگیری از انقراض نسل این موجودات با ارزش دریایی باشیم.
وی با اشاره به اینکه صادارت میگوی دریایی صید شده در آبهای بوشهر انجام نمی شود، گفت: به دلیل اینکه میزان صید رقم قابل توجهی نیست، صادرات انجام نمی شود و تمام صید صورت گرفته به مصرف جامعه محلی و یا استان های همجوار می رسد.
آخوندی اعلام کرد: امسال صیادان بوشهری در شهرستان های ساحلی در تمام صیدگاه های استان اقدام به صید میگوی دریایی کردند.
به گفته این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، در راستای حفظ ذخایر آبزیان خلیج فارس، پنج زیستگاه مصنوعی و سه زیستگاه طبیعی در آبهای بوشهر به عنوان مناطق ممنوعه صید میگوی دریایی مشخص شده اند.
مدیر کل دفتر صید و صیسادی سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه این مناطق جهت اطلاع صیادان در قالب آیین نامه به صیادان ابلاغ شده است، تاکید کرد: با صیادان متخلفی که برای صید به این مناطق مذکور وارد شوند، برخورد قانونی خواهد شد.