اداره جهاد کشاورزی شهرستان ری
کشت 10 هزار هکتار کلزا در اراضی کشاورزی استان تهران
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان تهران از کشت کلزا در 10 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما عباسعلی عامری درهمایش برنامهریزی توسعه کشت کلزا در استان تهران که با حضور جمعی از متخصصین کشت کلزا ، کشاوزران پیشرو و شرکتهای خدمات رسان کشت کلزا در سالن اداره جهادکشاورزی شهرستان ری برگزار شد با اشاره به اینکه کشت کلزا به عنوان یکی مهمترین پروژههای اقتصاد مقاومتی در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان تهران است گفت : با برنامه ریزی های انجام شده در سال زراعی 97- 96 ده هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان تهران زیر کشت کلزا می رود.
وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از 90 درصد از روغن خوراکی کشور از طریق واردات تامین می شود افزود : در سال زراعی 95-94 سطح زیر کشت کلزا در استان تهران 300 هکتار و در سال زراعی 96- 95 سطح زیر کشت کلزا به 2 هزار هکتار رسید که در تلاشیم با برنامه ریزی های انجام شده سطح زیر کشت این محصول را به 10 هزار هکتار افزایش دهیم تا گام بلندی در جهت کاهش واردات روغن خوراکی به کشور برداریم.
عامری گفت : سهمیه هر شهرستان به تفکیک فعالیت پروژه توسعه کشت کلزا مشخص و ابلاغ خواهد شد و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانهای استان تهران باید بر اساس هدفگذاری انجام شده، پیگیری و اقدام لازم را بهصورت ویژه انجام دهند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان تهران، افزایش حاصلخیزی خاک و پایداری تولید، افزایش عملکرد، کاهش آفات و بیماریها، کاهش جمعیت علفهای هرز، کمک در اجرای طرح تولید روغن نباتی در کشور و توسعه زنبورداری را از مزایای کشت کلزا دانست و افزود : با توجه به اینکه اداره جهاد کشاورزی استان تهران آماده همه گونه همکاری در زمینه کشت این محصول اساسی است کشاورزان استان هم هرچه بیشتر به کشت این محصول ورود کنند.
روغن کُلزا روغنی است که از دانههای کلزا به دست میآید و روغن کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و نداشتن کلسترول از کیفیت تغذیهای بالایی برخوردار است و یکی از گیاهان دانه روغنی مهم در مناطق معتدله و دارای طیف نسبتاً وسیعی از سازگاری اقلیمی است.
دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است کلزاهایی که از آنها روغن استخراج میشود را کانولا مینامند.