به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ تیم دانشگاه آزاد یکی از ریشه دارترین تیمهای فعلی لیگ برتر بسکتبال به شمار میرود که در عین حال جزء مطرحترین تیمهای ورزشی دانشگاه آزاد است. این تیم در فصل گذشته لیگ برتر بسکتبال با وجود رقابتی که میان چند تیم برای ردههای دوم تا چهارم وجود داشت، به مقام سوم لیگ برتر رسید تا در فهرست ۱۹ تیم مقام آور مجموعه ورزشی دانشگاه آزاد قرار بگیرد.
با این وجود روزهای خوب بسکتبال دانشگاه آزاد به سرعت از تیمی موفق به معضل داخلی مجموعه تغییر پیدا کرد. نگاهی که گویا تنها با تغییر مدیریت کلان دانشگاه آزاد به این تیم منتقل شده و صحبتهای فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با خبرگزاری صداوسیما به گونهای بود که گویا تیم بسکتبال دانشگاه باعث مشکلات دانشجویانی است که برای پرداخت هزینه شهریه دانشگاه آزاد، فرش خانه خود را میفروشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مهمترین بخش صحبتهای خود گفت: "در حال حاضر دانشگاه آزاد حدود ۲۰ تیم ورزشی دارد که پنجاه درصد بودجه به ۱۹ تیم اختصاص پیدا میکند و پنجاه درصد دیگر هم به تیم بسکتبال میرسد. این پنجاه درصد بودجه بسکتبال هم عمدتا به خرید یک بازیکن خارجی مربوط میشد و در واقع نیمی از بودجه ورزش دانشگاه را باید به یک بازیکن خارجی میدادیم. بودجه ورزش دانشگاه آزاد از شهریه دانشجویان تامین میشود. مردمی که گاهی فرش زیر پای خود را میفروختند تا امکان تحصیل فرزندشان فراهم شود. سوالم از مردم این است که اجازه میدهید پنجاه درصد از بودجه را به یک بازیکن حرفهای بدهیم؟ آیا وظیفه دانشگاه آزاد، تیمداری حرفهای است یا تقویت ورزش عمومی؟ "
پس از این صحبتها در پرس و جو از تیم بسکتبال دانشگاه آزاد به اعداد متفاوتی رسیدیم که واقعیتهای دیگری را نشان میداد و گویا حساب و کتاب نادرستی به گوش ریاست جدید دانشگاه آزاد رسیده است. گفته میشود بودجه ورزشی دانشگاه آزاد به طور کلی ۱۲۰ میلیارد تومان است که از این مبلغ در سال گذشته، تنها شش میلیارد تومان به ورزش حرفهای اختصاص یافته است. سهم تیم بسکتبال دانشگاه آزاد نیز دو و نیم میلیارد تومان از بودجه ورزش حرفهای بود که نزدیک به نیمی از بودجه حرفهای است و به حدود ۹۳ درصد دیگر از بودجه عمومی ورزش دانشگاه ارتباطی ندارد. ۹۳ درصد بودجهای که با آن اهداف مربوط به ورزش همگانی و دانشجویی تامین میشود.
در این میان مشخص نیست چرا رئیس جدید دانشگاه آزاد، حدود هفت درصد بودجه ورزش حرفهای را در این مجموعه اضافه میداند؟ از طرفی اختصاص بخش کوچکی از بودجه ورزش دانشگاه آزاد به ورزش حرفهای کشور چه منافاتی با اهداف این مجموعه دارد؟ مجموعهای که در سال گذشته به قهرمانی در یازده لیگ ورزشی کشور، نایب قهرمانی در چهار لیگ و مقام سومی در چهار لیگ دیگر دست یافت و از میان ۲۰ تیم ورزشی دانشگاه آزاد، فقط تیم فوتسال آن مقامی در لیگ برتر کسب نکرد.
از طرفی در صحبتهای فرهاد رهبر عنوان شده که بخش عمده بودجه تیم بسکتبال دانشگاه آزاد صرف بازیکن خارجی شده است، در حالی که گفته میشود، جذب چهار بازیکن خارجی دانشگاه آزاد در فصل گذشته لیگ برتر، حدود هشتصد میلیون تومان هزینه داشته که سهم هر بازیکن به طور میانگین ۲۰۰ میلیون تومان بوده است. عددی که در مقایسه با مبالغ قرارداد برخی بازیکنان داخلی هم کمتر به نظر میرسد.
با این حساب و کتاب به نظر میرسد، آمار و ارقامی که به رئیس جدید دانشگاه آزاد در زمینه ورزش ارائه شده است، دقت کافی نداشته اند و تصمیم گیری درباره تیمهای ریشه دار ورزشی نیز به شکلی شتاب زده صورت میگیرد که با توجه به فرصت باقیمانده تا شروع لیگهای ورزشی، جای تجدیدنظر دارد.