به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، داروساز و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که تجربه طولانی و بر تولید داروهای گیاهی تمرکز دارد و دنیا وی را با تولید قطره سنگکل برای درمان سنگ کلیه می شناسد می گوید: به تازگی برای نخستین بار در کشور، در یکی از شرکت های داروسازی اصفهان، سه داروی کاربردی گیاهی را بومی سازی کرده ایم.
داروی گیاهی از عصاره بنفشه معطر برای جلوگیری از سرطان های مختلف، قرص حاوی عصاره خشک خار مریم برای درمان کبد چرب و هپاتیت و قطره و قرص آن برای درمان سرطان پروستات از جدیدترین داروهایی است که در این شرکت دارویی تولید شده است.
دکتر فریبرز معطر با اشاره به تولید کپسول گیاهی از عصاره کندر و زنجبیل برای بیماران فراموشی و ام اس دراین شرکت اضافه می کند: 120قلم داروی گیاهی در این شرکت تولید و 10درصد آن به کشورهای مختلف صادر می شود.
این موفقیت ها ثابت می کند استان اصفهان ظرفیت خوبی از نظر منابع طبیعی وسرمایه انسانی برای احیای طب سنتی دارد.
رییس اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان عمده ترین گونه های گیاه دارویی مراتع استان اصفهان را انواع کتیرا، برگ کرفس کوهی، آنغوزه موسیر، آویشن، زیره سیاه، تره کوهی و سماق بر می شمارد که همه ساله از اوایل اردیبهشت تا اواخر مهر در شهرستان های فریدن، فریدونشهر ، خوانسار، سمیرم، خور و بیابانک و اصفهان برداشت می شود.
به گفته آبتین میرطالبی سالانه، حدود ۲هزار و ۷۰۰تن گیاه دارویی از ۳میلیون و ۶۰۰هزار هکتار از مراتع استان اصفهان برداشت می شود.
مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان هم جزو چهار مرکز فناوری در حوزه گیاهان دارویی است که در حوزه فرآوری وتولید داروهای گیاهی با فرمولاسیون های خاص ،تکثیر و کشت بافت گیاه و استخراج گیاهان دارویی فعالیت پژوهشی دارد.
رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به خودکفایی در تولید داروهای گیاهی می گوید: متخصصان و داروسازان ایرانی از مرحله تولید مواد اولیه تا بسته بندی داروهای گیاهی را انجام می دهند.
محسن میناییان با بیان اینکه تنها 10درصد داروهای شیمیایی کشور با مواد اولیه ایرانی تولید می شود می افزاید: بیشترین مواد اولیه داروهای شیمیایی از کشورهای آسیای شرقی و اروپا به کشورمان وارد می شود.
وی معتقد است با توجه به شرایط اقلیمی و تنوع کشت انواع گیاهان دارویی می شود با تعیین راهبرد های درست گام های مهمی در ارتقا سلامت جامعه برداشت.
در مجموع می توان گفت تولید گیاهان دارویی با همکاری متخصصان علوم کشاروزی با توجه به استقرار مراکز عمده علمی و تحقیقاتی در استان می تواند ظرفیت مناسبی در بخش های اقتصادی، اشتغال زایی و سرمایه ملی فراهم کند.
از طرف دیگر با ارایه برنامه های علمی، آشنایی با نحوه کاشت، داشت و برداشت اصولی متناسب با شرایط منطقه ای استان اصفهان می توان شرایط مناسب برای توسعه گیاهان دارویی و با استانداردسازی آن شرایط صادرات آن را به دیگر کشورها فراهم کرد. در استان اصفهان ده شرکت تولید داروهای گیاهی فعال است.