علی سوری در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما درباره عملکرد تیمهای ملی کشتی در رقابتهای جهانی 2017 در پاریس فرانسه افزود: در رشته کشتی فرنگی ما موفق به کسب ۳ مدال برنز شدیم و به عنوان نایب قهرمانی در این دوره از رقابتهای جهانی دست یافتیم که با توجه به پوست اندازی انجام گرفته در تیم ملی و جایگزین شدن نفرات جوان نتیجهای قابل قبول بود. قبل از اعزام به این مسابقات خیلیها انتظار کسب عنوان نایب قهرمانی در مسابقات جهانی کشتی فرنگی را نداشتند، اما کسب سه مدال برنز از سوی عبدولی، گرایی و نوری نشان دهنده عملکرد خوب اشکانی سرمربی تیم ملی است و ثابت میکند که اگر به این مربی فرصت داده شود او میتواند در ۴ سال آینده یکی از بهترین مربیان کشتی در عرصه ملی باشد.
وی افزود:، اما شرایط در کشتی آزاد متفاوت بود. به علت افتخارات بسیار خوبی که در گذشته در کشتی آزاد کسب شده است همیشه انتظارات بیشتری از این رشته میرفت ولی در این دوره از مسابقات جهانی تیم ملی نتوانست انتظارات را برآورده سازد و به عنوان نهم بسنده کرد. در وزن ۵۷ کیلوگرم به علت مصدومیت حسن رحیمی، رضا اطری جایگزین وی راهی رقابتهای جهانی شد. با توجه به کلاس فنی این کشتی گیر انتظار زیادی از وی در این مسابقات نمیرفت و در ادامه او هم نتوانست موفق پیش رود.
سوری گفت: در وزن ۶۱ کیلوگرم بهنام احسان پور که عنوان قهرمانی جوانان جهان و بزرگسالان آسیا را در کارنامه دارد به میدان رفت. او تجربه حضور در رقابتهای جهانی را در سه سال پی در پی دارد بنابر این انتظار میرفت که با توجه به این تجربیات او موفق به حضور بر روی سکوی قهرمانی شود ولی بر خلاف انتظارات ظاهر شد و نتوانست موفقیتی در رقابتهای جهانی پاریس کسب کند.
وی تاکید کرد: متاسفانه او هنوز به خود باوری نرسیده است و فکر میکند در رده جوانان حضور دارد و کشتی میگیرد. بنابر این با اشتباهات فنی و تاکتیکی که داشت در حد انتظار ظاهر نشد. با توجه به اینکه در ۳ دوره از رقابتهای جهانی این کشتی گیر موفق به کسب نتیجه نشده است بنابر این کادر فنی تیم ملی دیگر به این کشتی گیر اعتماد نخواهد کرد و ایمان صادقی که به عنوان قهرمانی در جوانان جهان دست یافته است میتواند جایگزین وی در تیم ملی شود.
کارشناس کشتی افزود: در وزن ۶۵ کیلوگرم به علت مصدومیت سید احمد محمدی کادر فنی به ناچار به میثم نصیری که حضور در المپیک را در کارنامه دارد اعتماد کرد. اما با توجه به اینکه کلاس فنی این کشتی گیر بیشتر از آنچه که نشان داد نبود بنابر این نتوانست موفق پیش رود. در وزن ۷۰ کیلوگرم مصطفی حسین خانی قهرمان بزرگسالان آسیا که سال گذشته در رقابتهای جهانی مجارستان سوم شد به میدان رفت. او برای اینکه بتواند موفق به تکرار مدال برنز و یا ارتقا آن شود باید تغییر تاکتیک میداد ولی با همان شیوه دفاعی در مسابقه مقابل حریف ژاپنی ظاهر شد و علی رغم برتری در یک ثانیه پایانی نتیجه را واگذار و اشتباهی را که در گذشته داشت تکرار کرد. او شانس مسلم مدال در این مسابقات بود که ناکام از گردونه خارج شد.
معتقدم برخی کشتی گیران حاضر در تیم ملی کلاس فنی حضور در رقابتهای جهانی را نداشتند
وی گفت: در وزن ۷۴ کیلوگرم پیمان یار احمدی که به عنوان نخست در مسابقات انتخابی تیم ملی دست یافت به میدان رفت. اما نتوانست موفق به برآوردن انتظارات شود زیرا او با اکتفا به قدرت بدنی و بدون توجه به ویژگیهای خاص کشتی گیران ایرانی که به عنوان کشتی گیران فنی و زیر گیر در دنیا شناخته میشوند پیش رفت و موفق به کسب نتیجه هم نشد. او باید در مباحث فنی بیشتر کار میکرد و قدرتش را بکار میگرفت ولی بی توجه به این موضوع در رقابتهای جهانی پاریس حاضر و از گردونه رقابتها کنار رفت.
سوری افزود: در وزن ۸۶ کیلوگرم حسن یزدانی حضور داشت. او بعد از قهرمانی در جوانان جهان در جهانی لاس وگاس آمریکا نایب قهرمان وزن کیلوگرم شد در المپیک ریو در وزن ۷۴ کیلوگرم موفق به کسب مدال طلا شد. او با توجه به افزایش وزن و شرایط خاص فیزیکی در وزن ۸۶ کیلوگرم به شرایط ایده ال دست یافت و توانست سیر صعودی لحظه به لحظه داشته باشد. او در این مسابقات عملکرد خارق العادهای داشت و توانست خود را به عنوان یک پدیده در رقابتهای جهانی معرفی کند. به نظرم او امکان کسب موفقیت در وزن ۹۷ کیلوگرم را دارد و میتوان برای المپیک ۲۰۲۰ روی این کشتی گیر در کنار رضا یزدانی دیگر دلاور جویباری سرمایه گذاری کرد.
فشار رسانه ای باعث شد تا کادر فنی به نفرات اول مسابقات انتخابی اعتماد کند
وی گفت: او در این رقابتها با اقتدار هرچه تمامتر حریفان خود را با اختلاف ۱۰ امتیاز شکست داد و برتری کشتی گیر ایرانی بودن را به نمایش گذاشت. بارزترین ویژگی این کشتی گیر به دور بودن از مسائل حاشیهای است که در کمین هر ملی پوشی قرار دارد. او با این ویژگی صادقانه و با انگیزه بالا در تمرینات تیمی حاضر شد و توانست موفق به کسب تک مدال طلای ایران در این مسابقات شود.
کارشناس کشتی افزود: به علت مصدومیت و انجام عمل جراحی رضا یزدانی در وزن ۹۷ کیلوگرم، امیر محمدی کشتی بجنوردی جایگزین این کشتی گیر در رقابتهای جهانی شد. معتقدم کلاس فنی این کشتی گیر با دیگر حریفان جهانی فاصله داشت زیرا با سبکی که او کشتی میگرفت نمیتوانست در رقابتهای جهانی موفق به کسب مدال شود. بنابراین با اختلاف فاحشی هم نتیجه را در این رقابتها واگذار کرد.
وی گفت: در وزن ۱۲۵ کیلوگرم کمیل قاسمی پرافتخارترین کشتی گیر سنگین وزن ایران در المپیک به علت مصدومیت نتوانست در انتخابی تیم ملی برتر میدان شود و راهی رقابتهای جهانی هم نشد و در نهایت یداله محبی کشتی جوان کرمانشاهی جایگزین وی در این مسابقات شد. او فراتر از حد انتظار ظاهر شد و توانست ۲ حریف اوکراینی و ازبکستانی را شکست دهد، اما در مصاف با کشتی گیر آمریکایی به علت نداشتن تجربه کافی در ثانیه آخر نتیجه را واگذار کرد. او یکی از کشتی گیران خوب تیم ملی در این مسابقات بود و میتواند در آینده حرفی برای گفتن در رقابتهای بین المللی داشته باشد.
سوری افزود: با توجه به اینکه کشتی آزاد همیشه در گذشته جزو بهترینها بوده است انتظار میرفت تیم ملی ایران در میان سه تیم اول دنیا باشد، اما در این دوره از رقابتهای جهانی به علت اعتماد به نفرات اول مسابقات انتخابی تیم ملی نتوانست به نتایج مورد نظر دست یابد و موفق پیش رود. بسیاری از کشتی گیرانی که در مسابقات انتخابی تیم ملی اول شدند از کلاس فنی لازم برای حضور در رقابتهای جهانی برخوردار نبودند.
وی گفت: اگر تاریخ کشتی را ورق بزنیم میبینیم برخی از کشتی گیرانی که در مسابقات داخلی عملکرد موفقی داشته اند درخشش لازم در رفابتهای بین المللی را نداشتند و موفق به کسب نتیجه در رقابتهای خارجی نشدند. با توجه به اینکه فشار رسانهای زیادی روی کادر فنی تیم ملی بود اینبار مربیان تیم ملی به نفرات اول مسابقات انتخابی اعتماد کردند و تاوان این اعتماد را هم با نتایج ضعیف تیمی در رقایتهای جهانی دادند. بطور حتم اگر در انتخاب ملی پوشان به شیوه دیگری اتخاذ میشد در بعضی اوزان انتخاب و انتصاب وجود داشت و از نفراتی استفاده میشد که کلاس فنی خوبی برای حضور در رفابتهای جهانی داشتند موفق به کسب نتایج بهتری میشدیم