تشدید مقررات نظارت بر اینترنت در چین
دولت چین با تشدید نظارت و کنترل بر فعالیت های اینترنتی، کاربران اینترنت را ملزم کرده است برای گذاشتن تفاسیر خود در اینترنت هویتشان را افشا کنند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، دولت چین با تشدید نظارت و کنترل بر فعالیت های اینترنتی کاربران اینترنت را ملزم کرده است برای گذاشتن تفاسیر خود در اینترنت هویتشان را افشا کنند.
پلتفرمهای اینترنت در چین باید الزاما پیش از اجازه دادن به کاربران خود برای گذاشتن و انتشار هر مطلبی در اینترنت از هویت آنها اطلاع حاصل کنند.
طبق مقررات جدیدی که اداره دولتی امور اینترنت چین روز جمعه منتشر کرد، از اول اکتبر امسال همه اپراتورهای شبکه های اجتماعی یا چترومها باید از هویت کابران خود کاملا اطمینان حاصل کنند آنگاه به آنها اجازه دهند مطلب یا تفاسیر خود را در اینترنت قرار دهند.
همچنین در این راستا پلتفرمهای اینترنت موظف هستند نظارت و کنترل بر اخبار منتشر شده در اینترنت را تشدید کنند و در صورت مشاهده اخبار یا مضامینی به موجب قانون منع شده است، بلافاصله آنها را حذف کنند و موضوع را به اطلاع مقامات برسانند.
فعالیت های روزافزون اینترنتی در سالهای اخیر در چین به سرعت توسعه یافته و فرصت های تبلیغاتی و تجاری متعددی نیز به وجود آورده است اما این تحول در کنار فرصتها و امتیازات جدید چالشهایی را نیز برای ادارات و نهادهای تنظیم مقررات به وجود آورده است.
تلاش مقامات چین برای پایان دادن به ناشناس بودن کاربران اینترنت که مطالب مورد نظر خود را در اینترنت منتشر می کنند، چیز جدیدی نیست اما قوانین و مقرراتی که پیشتر در این راستا وضع شده بود جسته گریخته و ناقص اجرا می شد.
مسئولان وزارت فرهنگ چین از پایگاههای اینترنتی خواسته اند ضمن رعایت دقیق قوانین و مقررات پخش اینترنتی، نظارت و کنترل بر فعالیتهای فضای مجازی را تقویت کنند تا یک محیط سالم اینترنتی در کشور ایجاد شود.
اینترنت محلی در چین از مدتی پیش توسط سیستم " دیوار بلند الکترونیکی" که شبکه های اجتماعی فیسبوک ، توئیتر، یوتویب، گوگل و همچنین چندین رسانه غربی را مسدود کرده، محدود و جهت دهی شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، مسئولان اداره تنظیم مقررات اینترنت و همچنین وزارت فرهنگ چین از اوپراتورهای اینترنتی فعال در این کشور خواسته اند مضامین مغایر با اصول اخلاقی را که به زندگی شخصی شهروندان لطمه می زند و افکار و اندیشه های غلط را در جامعه ترویج می کند، حذف کنند و فعالیت پایگاههایی را که مطابق با مقررات عمل نمی کنند، متوقف سازند.
برخی پلتفرمهای چینی از قبیل پایگاه میکروبلاگز ویبو یا سامانه پیام رسان پرطرفدار ویچت نیز با کنترل شدید و سانسور اداره امور اینترنت چین روبرو شده اند و محتوا و مضامینی که از نظر مقامات چین "حساس" توصیف می شوند به سرعت از شبکه حذف می شوند و امکان جستجو و دسترسی به برخی پایگاهها نیز وجود ندارد. آن دسته از پایگاههای اینترنتی که مقررات سختگیرانه فعالیت در فضای مجازی را رعایت نکنند، از ادامه فعالیت منع خواهند شد.