محمد سعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما با اشاره به اینکه تنها دولت مسئول نوسازی بافت فرسوده نیست، گفت:: در برنامههای توسعه پنجساله، شهرداریها و همه دستگاههای دخیل موظف هستند شرایط مناسب را برای ارتقاء بافت فرسوده فراهم کنند.
وی ادامه داد: در گذشته نوسازی بافت فرسوده در اولویت طرحهای دولت نبود و بودجه صرف هزینهها و طراح هایی میشد که به مراتب برای این بافت زیان داشت.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران افزود: در دولت یازدهم علاوه بر تصویب سند ملی، هماهنگی مختلف بین دستگاهها در سطوح ملی ایجاد شد و منابع اعتباری را به ۸۰۰ میلیارد تومان در ردیف اعتباری دولت افزایش دادیم.
وی ادامه داد:تسهیلات ساخت مسکن برای خرید و ساخت در بافتهای فرسوده به انبوه سازان از محل «صندوق پس انداز مسکن یکم» پرداخت میشود.
ایزدی با اشاره به تنوع تسهیلات در این بافت و اولویت بخش خصوصی در نوسازی ان تصریح کرد: برای برنامه ششم ۲۷۰۰ محله هدف، از مجموع ۱۴۰ هزار هکتار بافت ناکارآمد شناسایی شده است و سالانه ۲۷۰ محله را شناسایی و با هماهنگی سایر دستگاهها شرایطی را فراهم میکنیم تا این محلات ازمتوسط امکانات شهری، خدمات زیرساخت و مسکن مناسب برخوردار شوند.
ایزدی افزود: در ۴ ماه اول سال بالغ بر ۱۵۰ میلیاردتومان در محلات مختلف بویژه حاشیه شهر مشهد تعریف پروژه کردیم، و ۷۰۰ پروژه عمرانی مانند درمانگاه، خانه محله، پارک و ... همزمان با بهسازی معابر وزیر ساختها در حال اجرا است.
وی تاکید کرد: باید با هم افزایی تلاشها؛ شرایطی را برای ارتقاء کیفیت شهرها فراهم کنیم که دستگاههای مختلف بتوانند در این امر دخیل باشند.
ایزدی با اشاره به اینکه جلساتی با بسیج سازندگی داشتیم، گفت: در ۴۰ محله کار مشترکی با بسیج سازندگی انجام دادیم و هم افزایی امکان تحقق برنامه را فراهم میکند.
وی افزود: دولت آماده خدمات رسانی و در حال حمایت از اجرای برنامهها درمحدوده و محلههای بافت فرسوده شهری است و علاوه بر پیشگیری، رویکرد درمان نیز داریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تلاش کردیم ابزارهای مختلف را برای پیشبرد بازآفرینی شهری فراهم کنیم تاهرچه سریعتر اهددف نوسازی تحقق یابد و یکی از ابزارهای اصلی، تشکیل شبکه همکاری مشترک است و امیدواریم با تداوم این کارها، سایر شبکهها نیز همراهی خوبی با تاکید بر کاهش آسیبها داشته باشند.