سیاسی کاری سم مهلکی برای اداره کشور است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سیاسی کاری سم مهلکی برای اداره امور کشور است.
رهبر افزود: سیاسی کاری در دستگاههای اجرایی و نهادها یکی از مشکلاتی است که مردم از آن رنج میبرند و من آنها را موضوعاتی قبیلهای میدانم.
وی گفت: زمینه کار و فعالیت در کشور بسیار است و میتوان با به کارگیری توان ملی اقدامات مهمی انجام داد که این موضوع نیازمند وحدت ملی است.
رهبر با بیان اینکه استفاده از همه توان کشور در دستور کار قرار دارد افزود: استفاده از توان حزبی ثابت کرده است که چیزی جز تخریب و عقب ماندگی ندارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تشکر و قدردانی از مدیران قبلی دانشگاه آزاد گفت: این افراد زحمات زیادی برای ارتقا این دانشگاه کشیده اند و امروز دانشگاهی داریم که محصول خدمت و تلاش مدیران سابق و کمک مردم است.
وی افزود: یکی از موضوعات مهم کشور، بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی است به گونهای که هم اکنون متوسط نرخ بیکاری در کشور ۱۲ درصد و این رقم در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی بیش از ۳۰ درصد است.
رهبر گفت: مردم انتظار دارند دانشگاه آزاد اسلامی درباره اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی به دولت کمک کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: همچنین انتظار دیگر مردم این است که چرا علیرغم این که کشوری غنی و ثروتمند داریم، مردم ما فقیر هستند.
وی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی میتواند در یافتن پاسخ به این سوال کمک کند و در این باره راهی جز این نداریم که بتوانیم از علم، ثروت آفرینی کنیم.
رهبر افزود: در دانشگاه آزاد در حال برنامه ریزی هستیم که چگونه میتوانیم با شرکتهای دانش بنیان و همچنین با بکارگیری نخبگان و کارآفرینان از ایدههای این افراد، محصول و ثروت تولید کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: راه حلهایی در این باره در هیئت رئیسه دانشگاه مطرح شده است و هم اکنون در حال برنامه ریزی برای آن هستیم.
وی افزود: کشور ما از معادن غنی برخوردار است، اما ثروت آن فقط معادن نیست بلکه ثروت آن نیروی انسانی تحصیل کرده و باهوش است که امروزه جهان برای تک تک آنها لَه لَه میزند.
رهبر گفت: امروزه مدیریت تلفیق منابع فیزیکی و سرمایه انسانی از اهمیت خاصی برخوردار است و در این باره از افرادی که در تحصیل و نگهداری دانشگاه آزاد همراه بوده اند دعوت به همکاری میکنیم تا با تلفیق منابع فیزیکی و انسانی، ثروت آفرینی کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: مردم در تاسیس دانشگاه آزاد مشارکت داشته اند و امروز نیز در اداره آن مشارکت میکنند تا بتوانند فرزندان خود را در این دانشگاه به سطوح عالی تحصیلی ارتقا دهند.
شهریه ثابت دانشجویان تغییر نکرده است
رهبر افزود: شهریه متغیر امسال ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی درباره سامانه ثبت ایده گفت: افرادی که صاحب ایده هستند، اما توانایی تبدیل آن به محصول را ندارند در این سامانه به معرفی ایدههای خود میپردازند و سپس به متخصصان معرفی میشوند.
رهبر افزود: ایده هایی که قابلیت تجاری سازی و تولید محصول را دارند در صندوقی که برای تجاری سازی ایدهها تاسیس شده است تامین مالی میشوند و خطر پذیری آنها توسط دانشگاه پذیرفته میشود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره ساختار دانشگاه آزاد گفت: ساختار دانشگاه به گونهای است که ریاست دانشگاه مستقیماً با بیش از ۴۰ واحد اداری مرتبط است که قبلاً بیش از ۵۰ واحد بود و هم اکنون تصحیح شده است.
رهبر افزود: با همفکری هیئت رئیسه نسبت به اصلاح ساختار ستاد دانشگاه اقدام کردیم و موضوع ادغام معاونتها مطرح نیست.
وی گفت: زمانی که دانشگاه ساخت و ساز زیادی داشت نیازمند این بود که این موضوع را یک معاونت اداره کند و امروز به حداقل ممکن رسیده است و تشکیلات معاونت حذف نمیشود بلکه در ذیل معاونت دیگری به فعالیت خود ادامه میدهد.
رهبر افزود: دانشگاه آزاد امروز با کاهش درآمدهای شهریهای مواجه شده است و اگر نتوانیم آن را مدیریت کنیم دانشجویان با مشکل مواجه میشوند.
وی گفت: ساختار دانشگاه را باید به منظور کنترل هزینهها کوچک کنیم و در این باره ساختار کوچک، اما چابک را از ستاد دانشگاه شروع کرده ایم.
رهبر افزود: سالانه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان تجهیزات، لوازم و ملزومات برای دانشگاه خریداری میشود.
دانشجو نباید پیاده نظام حزب سیاسی باشد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هر واحد صنعتی که بخش تحقیق و توسعه (R&D) تاسیس کند، نیروی تحقیق و توسعه را دانشگاه رایگان در اختیار آن واحد قرار میدهد.
رهبر افزود: اگر آن واحد بتواند به نتیجه برسد، آن گاه با آنها قرارداد خواهیم بست.
وی گفت: این اقدام با هدف فعال سازی کسب و کار و تحقیق و توسعه در واحدهای تولیدی و صنعتی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: همچنین مذاکره با اتاق بازرگانی را آغاز کرده ایم تا با کمک بخش خصوصی بتوانیم ظرفیتهای خالی صنایع را برای اجرایی شدن ایدهها بکار بگیریم و این موضوع نیازمند یک سازمان است.
رهبر گفت: اگر از هر ۱۰ ایده فقط یکی به نتیجه برسد، تمام زیانهای ۹ ایده دیگر که به نتیجه نرسیده است را پوشش میدهد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تعامل با وزارت علوم در دوره جدید مدیریت این دانشگاه افزود: بنای ما تعامل با همه است، ولی با در نظر گرفتن مصالح دانشگاه آزاد که مصالح ملی نیز در آن نهفته است.
رهبر گفت: مذاکراتی را با وزارت علوم آغاز کردیم و فکر میکنم در دوره جدید مشکلات مان بسیار ناچیز و کم خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در هر صورت فصل الخطاب ما قانون است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره امنیتی شدن دانشگاه آزاد در دوره ریاست دکتر رهبر گفت: بنده سابقه کار در معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات را دارم و آن هایی که این موضوع را مطرح میکنند خوب میدانند که میتوانم مفسدین را بشناسم و آنها را از صحنه کنار بگذارم.
رهبر گفت: تخصص بنده اطلاعات اقتصادی است و در وزارت اطلاعات نیز با دزدها و مفسدین مقابله میکردیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در دانشگاه تهران گفتیم که ورود به دانشگاه با کارت شناسایی دانشگاه باشد؛ قبل از آن عدهای وارد دانشگاه میشدند و حتی مغازه دارهای اطراف نیز اتومبیلهای خود را در دانشگاه پارک میکردند و دانشگاه به یک پارکینگ بزرگ تبدیل شده بود.
وی گفت: دانشگاه آزاد متعلق به مردم است و مردم نیز وامدار هیچ حزب و گروهی نیستند و دانشگاه آزاد نیز نمیتواند بستری برای فعالیتهای سیاسی سیاسی کاران باشد.
رهبر افزود: ما میگوییم آزاد اندیشی، کرسیهای نظریه پردازی و تضارب آرا، ولی سیاسی بازی و سیاسی کاری نه.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشجو نباید پیاده نظام یک حزب سیاسی باشد بلکه باید فعال و آگاه سیاسی باشد.
رهبر گفت: دانشگاه باید برای دانشجویان زمینه انجام فعالیتهای و افزایش آگاهی سیاسی را فراهم کند و همه آنها در چارچوب قانون و ضوابط فعالیت کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: اگر ما مجری قانون هستیم میگوییم که مر قانون انجام شود و فعالیت خارج از قانون ممنوع است.
رهبر گفت: اگر اجرای قانون، امنیتی است پس همه ما امنیتی هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: بیشترین فعالیت دانشجویی، نشستها و فضای باز سیاسی در مدت شش سال ریاست بنده در دانشگاه تهران اتفاق افتاد.
وی گفت: معتقد به فعالیت همه تشکل ها، گروهها و دانشجویانی که براساس مقررات توانسته اند جواز فعالیت بگیرند هستیم و اگر خارج از آن بخواهند عمل کنند اجازه فعالیت در خارج از قوانین و مقررات نخواهند داشت.
تلاش ما گسترش دانشگاه آزاد در کشورهای همسایه و جهان اسلام است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تلاش ما گسترش دانشگاه آزاد اسلامی در کشورهای همسایه، جهان اسلام و کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز است.
رهبر افزود: دانشگاه آزاد برنامههای بین المللی دارد و احتمالا تفاهم نامه هایی برای همکاری با دانشگاهها که برخی از آنها باید به روز شود خواهیم داشت.
وی گفت: در بخش بین الملل امضای تفاهم نامه و برقراری ارتباط با همه دانشگاههای معتبر جهان، کارهای پژوهشی، تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دورهها و پروژههای مشترک، پذیرش دانشجو در دوره پسادکتری در تهران و خارج از کشور و فرصتهای مطالعاتی در دانشگاههای معتبر از جمله برنامههای دانشگاه آزاد است.
رهبر در پاسخ به پرسشی افزود: دانشجویان ورودی سالهای گذشته برای دریافت مدرک تحصیلی مشکلی ندارند و این دورهها مجوز لازم را داشته است.
وی گفت: در حال برنامه ریزی برای برخی از واحدهایی هستیم که احتمالا ادامه فعالیت آنها به مصلحت دانشگاه نباشد.
رهبر افزود: در خصوص واحدهای بین المللی تلاش داریم با همکاری و مشارکت دانشگاههای معتبر آن کشور، واحدهای دانشگاه آزاد با اعتبار بین المللی به فعالیت خود ادامه دهد که این موضوع در حال بررسی است و پیشنهاداتی نیز از سوی کشورهای خارجی داشته ایم.
رئیس دانشگاه آزاد گفت: امروز دانشگاه آزاد نیمی از ظرفیت آموزش عالی را به خود اختصاص داده است و هم اکنون دارای حدود ۳۰ هزار هیئت علمی تمام وقت و ۴۰ هزار عضو هیئت علمی نیمه وقت و حق التدریس است.
وی ادامه داد: در طرح آمایش، رشته محلها متناسب با توانمندیهای دانشگاه و همچنین برنامه ریزی برای افزایش کیفیت آنها را خواهیم داشت.
رهبر افزود: تلاش ما افزایش کیفی است و کیفیت آموزش عالی در کشور باید ارتقا پیدا کند.
رئیس دانشگاه آزاد گفت: بررسی کنید که یک دانشگاه غیرانتفاعی بدون داشتن عضو هیئت علمی چند دانشجو دارد، زیرا یک بام و دو هوا نمیشود و سیاستها باید یکسان باشد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره همکاری با محسن هاشمی در دانشگاه آزاد افزود: دست همکاری به سوی محسن هاشمی که در این دانشگاه مسئولیت معاونت عمرانی را داشته است دراز میکنیم.
رهبر گفت: محسن هاشمی اطلاعات خوبی از سابقه عمرانی دانشگاه دارد و حتما به عنوان مشاور از وی استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: شورای شهر فعالیت پر مشغلهای است که وقت زیادی میخواهد، اما ما تجربه مهندس هاشمی را به راحتی رها نمیکنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به پرسشی گفت: رئیس واحد بابل یک بار در آموزش و پروش بازنشسته شده است و ۲۱ سال نیز سابقه فعالیت در دانشگاه آزاد دارد.
رهبر همچنین افزود: بسیاری از آزمایشگاههای دانشگاه آزاد تجیزات و امکانات بیشتری از آزمایشگاههای دانشگاههای تهران، امیرکبیر و شریف دارند.
وی گفت: تلاش ما ارتقای کیفیت است و ساختار نیز براساس یک سازماندهی جدید شکل گرفته است.