میکلانژهای گمنام در مافی کند + فیلم
مافی کند نام روستایی است در شهرستان سلماس که سرزمین مجسمه ها نام گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، روستای مافی کندی با 200 خانوار در مسیر سلماس به خوی واقع شده است.
این روستا و اهالی اش سالهاست با مشکل کم آبی و خشکسالی دست به گریبانند اما به جای خوشه های گندم سراغ هنر رفته اند و رزق خود را این بار از دل مجسمه هایی زیبا طلب می کنند.
با تمام مشکلات در این روستا یک نفر هم بیکار نیست.
ارشادی پشتیبان مردم مافی کندی می گوید : ما از سال 61 کار مجسمه سازی را به شکل سنتی آغاز کردیم اما نقطه عطف کار ما سال 64 و پس از انتخاب روستا به عنوان پایلوت طرح یک روستا یک محصول بود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طرح یک روستا یک محصول را طرحی برای دگرگونی اقتصادی روستاها و مهاجرت معکوس می داند و خاطرنشان می کند که در قالب این طرح روستاهایی که مردمانش دارای مهارت ویژه ای هستند انتخاب می شوند و با اعطای تسهیلات کم بهره مهارت آنها تبدیل به کارگاههای تولیدی خواهد شد.
ربیعی با بیان اینکه در حال حاضر 5 روستا یک محصول در کشور وجود دارد مافی کندی را یک نمونه موفق از این روستاها اعلام می کند و معتقد است اگر مشکل بازاریابی و طراحی قالب رفع شود مافی کندی به یک الگوی جهانی تبدیل خواهد شد.
قلی پور مدیر صندوق کارآفرینی امید آذربایجان غربی هم از اعطای تسهیلات 1 میلیارد تومانی به مردم مافی کند خبر می دهد و می گوید تا کنون بیش از 740 میلیون تومان به آنها پرداخت شده است و در صورت نیاز مشکلی برای پرداخت وجود ندارد.
عباس که بعد از 5 سال بیکاری از سلماس به روستا برگشته است و همراه با خانواده اش یک کارگاه تولید مجسمه راه اندازی کرده است معتقد است که بازگشتش به مافی کندی بهترین تصمیم زندگیش بوده است ودر حال حاضر ماهانه 5 میلیون تومان درآمد دارد.
پشتیبان مجسمه سازان مافی کندی با بیان اینکه همه مردم روستا مشغول کار مجسمه سازی هستند می گوید : مردان کارهای سخت را انجام میدهند و زنان کارهای تزئینی و رنگ کردن .
ارشادی از تولید سالانه 14 میلیون مجسمه در مافی کندی خبر می دهد و معتقد است که به تنهای 90 درصد تولید کشور را انجام میدهند و بزرگترین رقیب کشور چین در مجسمه سازی هستند.
در حال حاضر درآمد 200 خانوار مجسمه ساز مافی کند از ساخت مجسمه 9 میلیارد تومان در سال است.