پخش زنده
امروز: -
ازدواج آسان یا آسان ازدواج کردن کدام یک صحیح است ؟.
این خبری بود که در راستای اون به بررسی لایه های پیدا و پنهان ازدواج پرداختم.
ازدواج چیست ؟؟
ازدواج از نظر دین اسلام به عنوان پیوندی مقدس و خدایی ست که دل ها و قلب ها رو به یکدیگر پیوند میده و قرآن کریم از آن به عنوان میثاق محکمی یاد می کنه که بین زن و مرد برقرار میشه.
نظریه کارشناسان روانشناسی هم بر اینه که ازدواج یک نهاد اجتماعی با پیوند مشترک قانونی ، شرعی و عرفی زن و مرد است و به منظور تداوم نسل و تکامل ابعاد وجودی انسانها تشکیل میشه .
فریبا زرگر شیرازی دکترای روانشانسی می گوید : باتوجه به خلقت مدبرانه انسان توسط خالق یکتا انسانها دارای نیازهای متنوع و متعددی مانند (غریزی، روانی ، عاطفی ، اجتماعی و ...) هستند که در سایه پیوند با جنس مخالف این نیاز اغناء می گردد.
این یکی از دلایل ازدواج است ازدواج از دیگر منظر به عنوان یک نهاد اجتماعی مهم و اصیل که با حفظ و تامین نیازهای مذکور باعث حفظ سلامتی زن و مرد و پیشگیری از فساد ،آسیب های اجتماعی و افسردگی و خمودگی و ... می شود، نام برده می شود. ازدواج به عبارتی کامل کننده انسانهاست .
اما چرا باید در امر ازدواج سختگیری نکرد ؟؟
دکتر زرگر شیرازی گفت: ازدواج آسان به معنای آسانگیری در انتخاب همسر نیست ، بلکه منظور کاهش تشریفات و هزینه های اضافی و گرانبار است .
از اونجایی که ازدواج دارای هدف های متعالی برای تکامل و سعادت انسان و یکی از مراحل طبیعی رشد زندگی انسانها است و عدم وقوع آن باعث آسیب به انسانها و تامین نیازهای جسمانی و روانی دو جنس می شود لازم است شرایط طبیعی و آسان و بدور از موانع و مشکلات و تشریفات انجام بشه .
حالا عواقبی که ازدواج های سختگیرانه در پی خواهند داشت ؟؟
متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل کاهش وقوع ازدواج و افزایش طلاق شاهد افزایش آسیب های اجتماعی و روانی در جامعه بودیم .
در مرحله اول زمینه ساز آسیب های اجتماعی مثل فساد های اخلاقی ، اجتماعی ، بیماریهای روحی و روانی و تشکیل دهنده پدیده های شوم و... می شود.
وقتیکه جوانان نتوانند در سن مناسب نیازهای روانی و غریزی خود را از طریق ازدواج اغناء نمایند عواقبش جامعه را در بر میگیرد .
از طرفی دیگر ازدواج به واسطه تشکیل حس مسئولیت پذیریری ، استقلال وتعهد در افراد امری ضروریه برای رشد و تکامل انسان و تربیت افراد در جامعه است، که سختگیری در آن باعث میشه رشد و تکامل آنها به تعویق بیافته و یا دچار اختلال بشن.
آمار ها نشان داده حدود ۱۱ میلیون مجرد آماده ازدواج در کشور وجود داره این یکی دیگه از عواقب سختگیری در ازدواج به شمار میاد.
میانگین سن ازدواج در کشور هم در زنان 23 سال و مردان 26 سال رسیده که این یعنی افزایش تعداد پسران و دختران مجرد ایرانی
در کنار همه حرف هایی که زده شد نباید عواقب ازدواج های اشتباه را فراموش کرد ؛
فریبا زرگر شیرازی با بیان اینکه اولین و مهمترین امر در ازدواج همان انتخاب صحیح است افزود: این امر نیازمند آموزش ، آگاهی بخشی و دادن مشاوره به جوانان در مرحله ازدواج است .
ازدواج چناچه با انتخاب صحیح صورت نگیرد نه تنها کاهنده آسیب ها نیست بلکه با منجر شدن به پدیده طلاق عاملی برای بروز آسیب های بیشتری در اجتماع می شود.
به آمارهای ثبت احوال که مینگریم آمار بالایی از دختران و پسران مجرد دیده میشود ، اینکه چرا وبه چه دلیلی این آمار بالاست رو از خود جوونا پرسیدم .
مرضیه محسنی دختر بیست و یک ساله آبادانی می گوید خانواده من سختگیر هستند و به خواستگار هایم به بهانه های مختلف جواب منفی می دهد .یکی از دلایل جوابهای آنها شغل آزاد است او میگوید پدر من تنها به شغل دولتی رضایت می دهد .محمد شیخی هم پسر بیست و چهارساله آبادانی است که یکی از دلایل ازدواج نکردنش همین شغلش است شغلش آزاد است و خانواده هایی که برای خاستگاری به خانه آنها رفته شغل دولتی میپسندند .مهریه بالا ، خانه بزرگ و ماشین و تجملات هم از درد دلهای دیگر جوونایی بود که باشون همکلام شدم .
اما به سراغ خانواده ها هم رفتم فاطمه خانم سه تا دختر دم بخت داره اما از نگرانی هاش میگه اینکه زندگی دختراش براش مهمه ، از ترس و دلهره ای میگه که وقتی خواستگار میاد با خودش میگه نکنه این نتونه با این خونه و زندگی دخترم و خوشبخت کنه .
به سراغ کارشناس روانشناسی رفتم و این رو هم باش در میون گذاشتم ، خانم زرگر شیرازی راهکاری برای ازدواج درست جوانان و رفع نگرانی های خانواده ها داد ، اینکه در امر ازدواج مشاوره جهت انتخاب صحیح هم برای خانواده ها لازمه و هم دختر و پسر ،آموزش مهارتهای زندگی و آیین همسر داری ، هم از دیگر ضرورتهایی بود که برآنها تاکیید داشت .
نویسنده : مریم مطرق آبادانی