باومن که از آمریکای جنوبی به لبنان سفر کرده بود تا در فینال آسیاکاپ شرکت کند، با هماهنگی پاتریک کولر مسئول ارتباطات فیبا با خبرنگاران آسیایی دیدار کرد تا به خصوص درباره سیستم جدید رقابتی آسیا توضیحات لازم را ارائه دهد، با این وجود مدیریت بسکتبال آسیا، ضعف تیمهای این قاره در مقایسه با قارههای دیگر و حجاب بانوان بسکتبالیست هم در این جلسه مطرح شد.
سیاسیها در بحث حجاب تاثیرگذار نبودند
تغییر قوانین مربوط به پوشش بازیکنان بسکتبال یکی از اتفاقات بزرگ برای بسکتبال ایران در سال جاری بود، در حالی که سالها به نظر میرسید که قانون مربوط به منع پوشش سر بازیکنان شامل حجاب بانوان مسلمان تغییر ناپذیر است. دختران ایرانی به تدریج ناامید شده بودند، چون فراتر از لیگ داخلی خود نمیرفتند و این سقف کوتاهی برای بسکتبال آنها بود. نماینده خبری ایران هم از فیبا به دلیل تغییر قوانین پوشش، تشکر کرده و می پرسد چه چیزی فیبا را متقاعد به پذیرش پوشش بانوان کرد؟ دختر مسلمان آمریکایی که کمپینی برای تغییر قوانین پوشش راه انداخت، نامه وزیر ورزش ایران به فیبا یا تلاشهای سیاسی دیگر؟
باومن با این وجود نگاه ساده تری به تغییر این قانون دارد و توضیح می دهد: به نظرم سازمانها به مرور زمان تغییر میکنند و قوانین هم به همین میزان تغییر میکنند، فقط موضوع زمان مطرح است. فیبا از سال ۲۰۱۰ به طور کامل در حال دگرگونی بوده است، خیلی چیزها تغییر کرده اند. یکی از بخش هایی که هنوز تغییرات آن کامل نشده، بسکتبال زنان است و یکی از جنبههای آن هم موضوع پوشش سر و لباس فرم بازیکنان بود که درباره آن بحثهای زیادی شد و هنوز هم بحث در این باره ادامه دارد. ما در نهایت تصمیم گرفتیم که دیگر نمیخواهیم روی این بحث تمرکز کنیم و برای حل این مشکل به این نتیجه رسیدیم که یک بار و برای همیشه موضوع را تمام کنیم تا به طور پیاپی مجبور نشویم به بحثی تکراری بازگردیم و به جای آن انرژی خود را روی توسعه بسکتبال دختران در سراسر دنیا بگذاریم.
او از ادامه مخالفتها با تغییر قوانین پوشش صحبت کرده و ادامه می دهد: مسلما با این تصمیم امیدوار بودیم که دختران بیشتری فرصت بازی پیدا کنند. این آرزوی ما است و هنوز نمیدانیم تا کجا پیش میرود؛ اما به طور خاص خوشحالیم که دختران ایرانی میتوانند بسکتبال بازی کنند.
باومن با این وجود توضیح می دهد که به لابیهای سیاسی از بخشهای دیگر به جز ایران گوش داده نشد و برعکس زمانی که با کشورها در این زمینه تماس میگرفتند، پاسخ میدادند که علاقهای به این موضوع نداریم. دبیرکل فیبا تاکید می کند: با تمام این اوصاف ما سازمانی سیاسی نیستیم و اگر حتی برای مثال ۲۵ عضور کنگره آمریکا تماس بگیرند، موضوعات به آنها ارتباط ندارد. فیبا به عنوان یک سازمان ورزشی، توانایی اتخاذ تصمیمات درست را دارد. در نهایت هم میتوانم این را بگویم که باید در زمینه تغییر قوانین پوشش به محمود مشحون رئیس فدراسیون بسکتبال ایران اعتبار داد.
چرا آسیا به قارههای دیگر نمیرسد؟
اولین سوال خبرنگاران لبنانی درباره میزبانی کاپ آسیا بود، باومن خوشحالی خود را از میزبانی کشورهایی غیر از چین پنهان نکرده و می گوید: زمانش بود که میزبانی یک رویداد بزرگ بسکتبالی به این کشور برسد، چون لبنان کشوری بسکتبالی است. محل مورد علاقه ما برای میزبانی مسابقات بسکتبال آسیا معمولا کشور چین بوده؛ اما به نظرم برای فیبا آسیا هم تجربه خوبی است که رقابتهای بزرگ در کشورهای جدیدی برگزار شوند.
سطح بسکتبال آسیا نگرانی نمایندگان رسانهها در میزگرد با دبیرکل فیبا بود. آسیا در سالهای اخیر نشان داده که از سطحی بالاتر نمیرود و این موضوع در المپیک و جام جهانی به خوبی نمایان میشود. باومن اعتقاد دارد حرکت آسیا رو به جلو است؛ اما وقتی به تیمها نگاه میکنید، فاصله آنها در زمین زیاد به نظر میرسد. او تاکید می کند: بار اولی است که نیوزیلند و استرالیا در منطقه آسیا بازی میکنند، هر دو، تیم هایی قابل توجه بودند؛ اما شاید تیمهای پرستارهای مثل ترکیب استرالیا در المپیک ریو به آسیا نیامدند. این نشان میدهد که حتی سطح دوم بسکتبال استرالیا هم از بسیاری تیمهای آسیایی بهتر است. این مسابقات را به عنوان یک مرجع در نظر میگیریم، آنها بازیکنان بزرگ زیادی دارند که هنوز در آسیا ندیده اید و همین موضوع، فاصله بزرگ میان آسیا با استرالیا را نشان میدهد. با این وجود به شما کمک میکند که ببینید در بسکتبال کجا قرار دارید.
توقف چند ساله بسکتبال ملی آمریکا
تمام این اوصاف ما سازمانی سیاسی نیستیم و اگر حتی برای مثال ۲۵ عضور کنگره آمریکا تماس بگیرند، موضوعات به آنها ارتباط ندارد. فیبا به عنوان یک سازمان ورزشی، توانایی اتخاذ تصمیمات درست را دارد.
باومن کشور آمریکا را مثال می زند که در سال ۱۹۹۲ تیم ملی موسوم به تیم رویایی را داشتند؛ اما هشت سال بعد نزدیک بود نیمه نهایی المپیک ۲۰۰۰ را از دست بدهند، در حالی که فکر میکردند به راحتی از همه تیمها عبور میکنند. در سال ۲۰۰۲ قهرمانی جهان را از دست دادند و سال ۲۰۰۴ نیز همین اتفاق در المپیک با قهرمانی آرژانتین تکرار شد. در اینجا بود که به فکر بسکتبال ملی خود افتادند و با این وجود در جام جهانی ۲۰۰۶ هم شکست خوردند. پس از آن سیستم خود را تغییر دادند تا بار دیگر به قهرمانی رسیدند. دبیرکل فیبا با این مثال توضیح می دهد: فقط با بازی متوجه میشوید که کجا قرار دارید. گاهی مشکل از بازیکنان است، گاهی از کادرفنی یا مدیریت شکست میخورید، به هر حال باید مقابل تیم هایی مثل استرالیا و نیوزیلند قرار بگیرید تا متوجه مسائل خود بشوید. امیدوارم کاپ آسیا شرایط تیمهای این قاره را به خوبی نشان داده باشد.
دبیرکل فیبا ادامه میدهد: خیلی خوب است که تیم هایی مثل عراق و سوریه را در کاپ آسیا میبینیم، چون نشان میدهد که بسکتبال در این منطقه زنده است. هر دو کشورهایی هستند که درگیر مشکلات داخلی اند و از منطقهای میآیند که رقابت زیادی در بسکتبال آن وجود دارد، البته این رقابت از سالهای قبل بود. به نظرم این تازه شروعِ مسیر جدید آسیاست و شاید ۱۰ تا ۱۲ سال طول بکشد که تغییری جدی را در بسکتبال قاره ببینیم.
خاجیریان: کاپ آسیا زنگ خطری برای آسیا بود
مدیر اجرایی بسکتبال آسیا که اهل کشور لبنان است در اینجا وارد بحث شده و می گوید: به نظرم سوال مربوط به تفاوت سطح بسکتبال آسیا با قارههای دیگر در زمان مناسبی مطرح شد. چیزی که در همه فدراسیونهای آسیایی شاهد بودیم، فقدان برنامه برای بسکتبال ملی است. سیستم جدید رقابتی باعث میشود که کشورهای آسیایی بیشتر درگیر برنامه ملی شوند. پیش از این ایران و چین در سطحی بالاتر و پس از آن کشورهایی مثل لبنان و کره جنوبی فقط وقتی به تیم ملی خود فکر میکردند که رقابت مهمی در پیش بود، حالا مجبور میشوند برنامههای ملی خود را به لیگ داخلی هم تحمیل کنند.
هاگوپ با توجه به نتایج استرالیا و نیوزیلند در کاپ آسیا تاکید می کند: به نظرم کاپ بسکتبال آسیا زنگ خطر خوبی برای تیمهای آسیایی مقابل نمایندگان اقیانوسیه بود که از حالا به فکر یک برنامه ملی مناسب باشند.
باومن: چین هم به آسیاییها پیام داد
پاتریک باومن در همین زمینه برنامه چین را تحسین کرده و می گوید: به نظرم چین از همین حالا برنامههای جدید خود را شروع کرده است. آنها بهترینهای خود را به آسیا نیاوردند، در حالی که همیشه دیدگاهشان این بود که باید تیم اول آسیا باشیم. حالا این نگاه در چین دیده نمیشود، چون به جام جهانی ۲۰۱۹ و حتی بعد از آن فکر میکنند. این تغییر بزرگی است که دیگر به نتایج کوتاه مدت فکر نمیکنند. به نظرم اتفاق مثبتی است و پیامی را به تیمهای آسیایی دیگر میدهد که نگاه ما به سال ۲۰۱۹، ۲۰۲۱ و پس از آن است.
بسکتبال شبیه فوتبال
مسابقات مقدماتی جام جهانی بسکتبال به مدل فیفا در رشته فوتبال نزدیک شده است، یکی از اهداف مهم فیبا هم رسیدن به فوتبال است. باومن سیستم رقابتی جدید را در این خلاصه می کند که در واقع تلاشی برای حجیمتر کردن رشته بسکتبال و افزایش کمی این رشته است، دبیرکل فیبا می گوید: میخواهیم بسکتبال را به میان توده مردم ببریم. همانطوری که مردم دنیا همیشه فوتبال را دنبال میکنند و در زمان جام جهانی همه چیز درباره فوتبال است. بسکتبال هم باید به اینجا برسد که همه در زمان جام جهانی بگویند، حالا زمان بسکتبال است. یکی از دلایل تغییر زمان جام جهانی بسکتبال هم همین بود که از سالهای برگزاری جام جهانی فوتبال دور شود.
باومن ادامه می دهد: در نهایت این سیستم خیلی شبیه برنامه فیفاست، حالا شاید هر جا روزنامهای را باز میکنید، اخبار فوتبال را میبینید؛ اما امیدواریم که چند سال بعد همه جا بسکتبال ببینید. جذابیت این سیستم مثلا در این است که شما مسابقه میان کوبا و آمریکا را در تقویم دارید. داستانی کاملا متفاوت برای رسانهها که میتوانند از ابعاد مختلفی به آن بپردازند. در آسیا هم داستانهای مشابه با تیم هایی مثل سوریه و عراق زیاد است.
حدادی چهار سال بعد نیست
توضیحات دبیرکل فیبا درباره سیستم جدید به اینجا می رسد که کشورها به تدریج مجبور می شوند سراغ بازیکنان جوانتر بروند. او ایران را مثال می زند: حدادی را در ایران در نظر بگیرید، چهار سال بعد او احتمالا توانایی دویدن نخواهد داشت. حدادی بازیکن فوق العادهای است، او همه کار برای تیم ایران و کشورش کرده است، با این وجود حضورش همیشگی نیست و باید بازیکنان دیگری پیدا کنید. سیستم جدید رقابتی برای این منظور بسیار خوب است، مجبور میشوید تعدادی بازیکن جوان بیاورید، استعدادهای جدید را امتحان کنید و برنامه داشته باشید. در نهایت شروع میکنید به اینکه کاملا متفاوت از سیستم فعلی فکر کنید.
از دلایل دیگری که برای تغییرات سیستم رقابتی بسکتبال مطرح می شود، نگاه کشورها است. پیش از این تیمی را برای قهرمانی در مقطعی خاص تعیین میکردند و با اتمام مسابقات، بازیکنان را به خانه میفرستادند، همچنین تیمهای محدودی در هر قاره توانایی میزبانی مسابقات ملی را داشتند و بیشتر کشورها، شانس تماشای مسابقات رسمی را در خانه خود نداشتند. بنابراین فیبا تصمیم گرفت که بسکتبال را بیشتر به میان هواداران کشورها ببرد، به شکلی که فرصت این را داشته باشند تا داستان سازی کنند، آماده مسابقات در خانه خود شوند و بیشتر این رشته را دنبال کنند. هوادارانِِ بازیکنان خاص بیشتر شوند و هر سه ماه منتظر بازی آنها باشند، اینکه چه کرده و چطور بازی میکنند. همین داستان برای دو سال ادامه پیدا میکند و انتظار جام جهانی یا المپیک را میکشند.
دقایقی از لذت و شادی در سوریه یا عراق
خبرنگار المیادین از باومن و هاگوپ درباره میزبانی سوریه و عراق میپرسد. باومن پاسخ میدهد: حضور سوریه در تورنمنتهای آسیایی با توجه به شرایط جنگی این کشور فوق العاده است. به نظرم شرایط در عراق هم تقریبا مشابه است. این دو کشور به خوبی نشان میدهند که ورزش فراتر از شرایط سیاسی و داخلی کشورهاست. اگر شرایط برای بازی داخلی در کشورها فراهم باشد، ترجیح اولیه ما این است که در خانه بازی کنند تا مردمشان شاهد مسابقات داخلی باشند؛ اما امنیت ورزشکاران را هم در نظر میگیریم. نمیگوییم سوریه و عراق هیچوقت نمیتوانند میزبانی بگیرند. برایمان مهم است که در شرایط سخت با ورزش بتوانیم لحظاتی از لذت و شادی را به میان مردم این کشورها ببریم.
هاگوپ در این میان توضیح می دهد که فعلا تیم سوریه در کشور لبنان میزبان خواهد بود و عراق هم باید تصمیم خود را به فیبا اعلام کند.
باومن: شخصا سیستم تک حذفی را می پسندم
حدادی بازیکن فوق العادهای است، او همه کار برای تیم ایران و کشورش کرده است، با این وجود حضورش همیشگی نیست و باید بازیکنان دیگری پیدا کنید.
مسابقات انتخابی جام جهانی با توجه به رقابت تیمهای خیلی قوی با خیلی ضعیف شاید هیجانی ایجاد نکند و همچنین افزایش تعداد تیمهای جام جهانی از ۲۴ تیم به ۳۲ تیم باعث میشود که مسابقاتی با جذابیت کمتر در جام جهانی ببینیم. باومن در پاسخ به پاتریک کولر اشاره میکند: ما قبل از هر چیز مسئول ارتباطاتی داریم که مانند یک جادوگر هر اتفاق نه چندان جالبی را به رویدادی هیجان انگیز تبدیل میکند. روی این موضوع میتوان بحث کرد. درست است که تورنمنتها معمولا هیجان انگیزتر به نظر میرسند، با این وجود من بعضی فرمتهای تورنمنتها را هم زیر سوال میبرم و بیشتر از همه طرفدار سیستم لیگ کالجهای آمریکا (NCAA) هستم. وقتی در بازی برنده شوید، در تورنمنت میمانید و اگر مسابقه را واگذار کنید به خانه میروید. به نظرم این بیشتر به فلسفه ورزش میخورد تا برگزاری مراحل گروهی که گاهی برخی از مسابقات این مراحل هم واقعا ضروری به نظر نمیرسند.
او ادامه می دهد: در نهایت به مسئولان فیبا این حق را میدهم که تصمیم به تغییر بگیرند. شاید ایرانیها به پیروزی در مسابقات مقدماتی جام جهانی مطمئن باشند؛ اما به شما اطمینان میدهم که همه مسابقات را نمیبرید. شاید در ۱۸ ماه اول راحت باشید؛ اما در ۱۸ ماه بعدی زیاد مطمئن نیستم. حتی در همین مرحله اول هم خیلی از پیروزی مقابل تیمی مثل قطر مطمئن نباشید. عراق هم شاید مقابل ایران برنده شود. این در مورد گروه چین هم صدق میکند و آنها هم نیوزیلند را شکست نمیدهند.
چندین فنلاند لازم داریم
دبیرکل فیبا نتیجه میگیرد: به نظرم هیجان مسابقات سرجای خود باقی میماند. در هر حال یک سیستم هرم مانند در بسکتبال وجود دارد که رأس آن بسیار محدود است و تحت هر شرایطی، تیمهای مشخصی در صدر قرار میگیرند. همین که ۸۲ کشور اجازه پیدا میکنند که برای ۳۲ جایگاه جام جهانی بجنگند، موجی از بسکتبال را در دنیا راه میاندازد.
او نمونه فنلاند را مثال میزند: واقعیت این است که ما به تعداد زیادی فنلاند نیاز داریم. کشوری یخی که حالا در بسکتبال قدرتمند است و چندین هواپیما پر از هواداران آن به بخشهای مختلف اروپا سفر میکنند و دیگر بلیت مسابقات در شهر میزبان پیدا نمیشود. وقتی چند هزار تماشاگر به بازیهای بسکتبال جلب کنید که خانوادگی هم به سالن میآیند، همه چیز برای آنها به شکل تفریح در میآید و وقتی این اتفاق بیافتد، کل شهر هم تحت تاثیر همان رویداد قرار میگیرد و این چیزی است که بسکتبال باید در نهایت به آن برسد.
باومن تاکید میکند وقتی چرخه رقابتی جدید آغاز شود به تدریج حتی کشورهایی مثل آمریکا هم مجبور به استفاده از بازیکنان ان بیای میشوند تا از شکستهای غیرمنتظره جلوگیری کنند و آسیا هم چندین شگفتی خواهد دید.
خاجیریان نیز ادامه میدهد: ایران حالا مطمئن است که در مرحله اول همه تیمها را در مقدماتی جام جهانی شکست میدهد، اما درباره مرحله دوم چطور؟ باید با سه تیم از میان استرالیا، چین تایپه، ژاپن و فیلیپین روبرو شوید که بدون شک رقابت با آنها جذابتر خواهد بود.
فیبا هیچ کشوری را مجبور نمی کند
وضعیت بسکتبال پایه در کشورها تعیین کننده است، خبرنگاران لبنانی از باومن سوال میکنند که فیبا چرا کاری برای وضعیت داخلی برخی کشورها مثل لبنان انجام نمیدهد؟ باومن میگوید: نمیتوانیم هیچ کشوری را مجبور به کاری کنیم، اگر میخواهید تیم ملی موفقی داشته باشید، هیچ انتخابی ندارید، باید مسابقات جوانان استانداردی را در کشور خود برگزار کنید و در مسابقات مختلف زیر نظر فیبا شرکت کنید.
او کشورهای فرانسه و اسپانیا را مثال میزند که مدالهای اروپا را میان خود تقسیم میکنند، چون ساختار مستحکمی دارند و به سختی در کشور خود کار کرده اند. هر چند رسیدن به چنین شرایطی نیاز به منابع مختلف، افراد کارآمد در فدراسیونها و مربیان خوب دارد.
باومن ادامه میدهد: به هر حال با شما موافقم که بسکتبال پایه، زیربنای همه موفقیتهای آینده بسکتبال یک کشور است. حتی قاره اقیانوسیه که در دو کشور خلاصه میشود، پایههای بسیار محکمی در بسکتبال دارد. آمریکا کمی متفاوت از سایر کشورهاست؛ اما آنها هم پایه هایی قوی دارند و دلیلش این است که سیستم مدارس آنها درگیر این ورزش است و بازیکنان خوبی را به طور مداوم پرورش میدهد. هر کشوری که چنین سیستمی ندارد، باید آن را ایجاد کند. اگر کشوری چنین سیستمی را به هر دلیل ندارد، ما نمیتوانیم مجبورشان کنیم.
دبیرکل فیبا از ۲۱۵ کشور زیر نظر فدراسیون جهانی بسکتبال صحبت میکند که همه آنها در سطح مشابهی نیستند و ظرفیتها و جمعیت مشابهی ندارند. در واقع اگر شرایط همه یکسان بود، رقابتها هم جذابیت خود را از دست میداد. او میگوید: با این وجود ما کتاب راهنمایی داریم که از حدود ده سال قبل در دسترس همه قرار دارد. این راهنما را به چندین زبان مختلف هم ترجمه کرده ایم. اگر کسی میخواهد درباره اصول بیشتر بداند، باید این راهنما را مطالعه کند. حتی راهنمای بزرگتری برای مربیگری بسکتبال داریم که در سه سطح تنظیم شده است. از نظر ابزار، همه چیز در دسترس است؛ اما باید کشورها به دنبال آن بروند.
هاگوپ خاجیریان هم تاکید میکند که در سالهای اخیر به تمام فدراسیونهای منتخب لبنان درباره قواعد فیبا گفته است و بیشتر آنها گوش نکرده اند. شرایطی که در بیشتر کشورهای آسیایی هم وجود دارد.
از فرصت بسکتبال سه نفره استفاده کنید
خاجیریان: دنیا دست افراد جوان است. نسلها تغییر میکنند. در لبنان به جز رئیس کمیته داوران، همه بخشهای دیگر دست جوانان قرار دارند. این دنیای جدید است. در سال ۲۰۲۳ فکر میکنم بیشتر به وقت گذراندن با نوههای خود علاقمند باشم.
باومن از فرصتی در دسترس صحبت می کند، بسکتبال سه نفره
که حالا رشته ای المپیکی به شمار میرود و فرصت مناسبی ایجاد میکند که خیلی سریعتر بسکتبال را به مدارس بکشانند، زمینهای بازی در محلههای مختلف ایجاد کنند تا کودکان بیشتری بسکتبال بازی کنند و نیازی نباشد که حتما به باشگاههای خاص بروند. او می گوید: شانسهای زیادی وجود دارد که گروههای بزرگی از بازیکنان جوان ایجاد کنیم و بعد روی آنها سرمایه گذاری شود تا مهارتهای بازی پنج نفره و حرفهای را آموزش ببینند.
شکیل اونیل حرف زدن بلد نبود
بحث شبکههای مجازی و تاثیرات آن در بسکتبال هم مورد نظر خبرنگار الدیار بود، باومن استفاده از شبکههای اجتماعی را در دنیای امروز اجتناب ناپذیر میداند و اتفاقا این شبکهها را به عنوان ابزاری بسیار قوی برای تبلیغ بیشتر ورزش میشناسد. دبیرکل فیبا نمونههای خانواده خود را مثال میزند که در مدرسه برای استفاده از شبکههای اجتماعی آموزش دیده اند و ادامه میدهد: بازیکنان جوان اگر به خوبی آموزش ندیده باشند، متوجه نمیشوند که چطور باید از این شبکهها استفاده کنند. شکیل اونیل ستاره بسکتبال آمریکا را برای مثال در نظر بگیرید. او برنامه تلویزیونی موفقی بعد از بازنشستگی دارد؛ اما زمانی در کنفرانسهای خبری به سختی صحبت میکرد. دلیلش این است که در سیستمی بوده که به خوبی این مسائل را آموزش میدهند، اینکه چه بگویند و چه کاری انجام دهند. چنین سیستمی در همه کشورها وجود ندارد.
فیبا یکی از بزرگترین فدراسیونهای جهانی در زمینه استفاده از شبکههای مجازی برای برقراری ارتباط با مخاطب است و بسکتبال بعد از فوتبال در رده دوم رشتههای ورزشی قرار دارد. باومن میگوید: نمیدانم جنبههای بد شبکههای مجازی از نظر شما چه هستند، این تا حدودی موضوعی فلسفی است که میتوان درباره اش بحث کرد؛ اما از طرف دیگر، این را در نظر بگیرید که شبکههای مجازی ابزاری بسیار قدرتمند در دنیای امروز هستند که میتوانند به ما کمک کنند.
هاگوپ: سال 2023 با نوه هایم بازی می کنم
نماینده خبری فدراسیون لبنان در نهایت به انتخابات ریاست فیبا رسیده و پیش فرض خود را انتخاب رئیسی از آفریقا در سال ۲۰۱۹ و رئیسی از آسیا در سال ۲۰۲۳ میداند و از باومن میپرسد شما قویترین فرد در فیبا هستید، چه کسانی را در دو انتخابات آینده حمایت میکنید؟ باومن میگوید: میدانستم که این سوالات مطرح میشود. من دبیرکل فدراسیون جهانی هستم و به انتخاب مجمع احترام میگذارم. به نظرم قاره آفریقا باید اول به فکر معرفی فردی قوی برای چنین سمتی باشد.
خبرنگاران لبنانی ادامه میدهند از آسیا چطور؟ شخصی مثل هاگوپ رئیس فدراسیون جهانی میشود؟ باومن به شوخی میگوید: آنطور که شما درباره اش صحبت میکنید باید به هاگوپ بگویم سلام آقای رئیس.
هاگوپ خاجیریان بعد از این بحثها تاکید میکند: دنیا دست افراد جوان است. نسلها تغییر میکنند. در لبنان به جز رئیس کمیته داوران، همه بخشهای دیگر دست جوانان قرار دارند. این دنیای جدید است. در سال ۲۰۲۳ فکر میکنم بیشتر به وقت گذراندن با نوههای خود علاقمند باشم.
فرشته سیفی ناجی