آماده شدن صیادان سیستان و بلوچستان برای یک سفر دریایی طولانی
صیادان سواحل جنوبی سیستان و بلوچستان برای رفتن به آبهای اقیانوسی آماده می شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، این صیادان از 15 شهریور ماه برای صید، عازم آبهای اقیانوسی و فراساحلی می شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرکل شیلات آبهای دور سیستان و بلوچستان گفت : در زمان وزش بادهای مونسون و مواج شدن دریا، صیادان برای صید به دریا نمی روند و در این مدت اقدام به تعمیر لنچ ها، تامین سوخت ،ادوات و تجهیزات صیادی و تامین مواد غذایی خود می کنند و برای یک سفر دریایی 45 روزه تا دو ماهه آماده می شوند.
وزش بادهای مونسون ، خرداد ماه از سمت اقیانوس هند آغاز می شود و در ماه های تیر و مرداد به اوج خود می رسد.
بر اثر اوج فعالیت این سامانه، دریا مواج می شود و امکان رفتن به آبهای فرا ساحلی وجود ندارد.
مدیرکل شیلات آبهای دور استان گفت حدود 800 لنچ صیادی بزرگ و فراساحلی بر اساس مجوزهایی که در اختیار دارند برای صید ماهیان صنعتی تا 1000 مایل را به عمق اقیانوس هند طی خواهند کرد.
میرمرادزهی افزود سال گذشته صیادان بنادر چابهار و کنارک 250 هزار تن ماهی تجاری و صنعتی، صید و از این حیث مقام اول صید ماهیان صنعتی را در کشور کسب کردند.
ماهی هوور، گیدر و خطی از جمله تن ماهیان صنعتی و تجاری است که صیادان جنوب استان صید می کنند.
در مجموع 2400 لنچ و قایق صیادی از سیستان و بلوچستان در آبهای دریای عمان فعالیت صیادی می کنند .
قایق های صیادی کوچکتر که در نهایت تا ده مایلی دریا می روند می توانند در فصل مونسون هم به صید و صیادی بپردازند و سایر ماهیان را به بازار مصرف عرضه کنند.
در حال حاضر 24 هزار صیاد از بنادر کنارک و چابهار در امر صید و صیادی فعالیت می کنند.
یادآور می شود وزش بادهای مونسون از سمت اقیانوس هند به سمت سواحل جنوبی سیستان و بلوچستان موجب کاهش دما و خنکتر شدن هوا به خصوص در مردادماه می شود .
در این مدت دریا مواج است و ارتفاع موج گاهی به دو تا سه متر هم می رسد.