استفاده از خزه و گلسنگ برای سنجش آلودگی هوا
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، دانشمندان ژاپنی اعلام کردند خزه ها و گلسنگهایی که بر روی سطح درختان و صخره ها در شهرهای سراسر جهان یافت می شود، می تواند در قالب ارزان قیمت ترین شیوه برای نظارت بر آلودگی محیط های شهری، به عنوان مقیاسی برای اندازه گیری تاثیر تغییرات جوی مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اساتید دانشگاه فوکویی ژاپن اعلام کردند خزه و گلسنگ به عنوان « یک شاخص بیولوژیک » با تغییر شکل و فشردگی یا ناپدید شدن، در برابر آلودگی یا شرایط تحت فشار به علت خشکسالی واکنش نشان و به دانشمندان امکان می دهند تا با مشاهده این مشخصات، ابعاد و دامنه تغییرات جوی را محاسبه کنند.
به گفته دانشمندان این شیوه بسیار مقرون به صرفه و برای گردآوری اطلاعات درباره شرایط اتمسفری و زیست محیطی کلان شهرها بسیار مهم است.
دانشمندان که در این تحقیقات حدود پنجاه گونه مختلف خزه و گلسنگ را مورد بررسی قرار داده اند، تاکید دارند این گیاهان در همه شهرهای جهان یافت می شوند و در شهرهای مرطوب از رشد بیشتری برخوردارند و می توان آنها را در محیط های طبیعی مورد بررسی قرار داد یا به منظور تجزیه و تحلیل در محیط های مصنوعی کشت داد.
بررسی ها نشان می دهد در مناطقی که از سطح بالای آلودگی نیتروژنی برخوردارند نشانه هایی از تغییر در این گیاهان مشاهده می شود و اگر میزان آلودگی هوا شدید باشد تغییرات در خزه ها و گلسنگ ها بسیار متنوع و بر اساس مشکل زیست محیطی خواهد بود.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است 88 درصد از ساکنان شهرها سالانه در معرض سطح آلودگی بالاتر از حد استاندارد قرار دارند. منطقه جنوب شرق آسیا و نواحی شرقی دریای مدیترانه بدترین کیفیت هوا را دارند و پس از آن کشورهای امریکای لاتین و افریقایی هستند.