پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه اصفهان میکروذراتی از جنس کربن سخت با حفره هایی نانویی ساختند که عملکرد باتری های یون لیتیوم را بهبود می بخشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، سید محمد جعفری دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته نانوفیزیک دانشگاه اصفهان و دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه زنجان،کابرد این نانوساختار در تولید باتری های یون لیتیوم را در افزیش عملکرد باتری ها موثر دانست و گفت: از این طرح که از ابتدا با هدف تجاریسازی کلید خورده یک اختراع هم به ثبت رسیده است.
وی باتریهای یون لیتیوم را از خانواده باتریهای قابل شارژ با انرژی قابل دسترسی بیشتر از باتریهای نسل قبل بیان کرد و افزود: هماکنون این باتریها در بسیاری از تجهیزات الکترونیکی قابلحمل از جمله تلفن همراه و لپتاپ استفاده می شوند.
پژوهشگر این طرح نانویی افزود: در این طرح سعی شده با ایجاد میکرو ذرات کربن سخت نانوساختار ، عملکرد باتری های یون لیتیوم ارتقاء یابد.
وی گفت: در این طرح نانویی میکروذرات کروی نانومتخلخل از جنس کربن سخت با بهرهگیری از ترکیبی از روش میکروامولسیون و پلیمریزاسیون ساخته و از رزین فنولیک بهعنوان پیش ماده همچنین از اتانول و اتیلن گلیکول به ترتیب بهعنوان حلال و قالب نرم استفاده و پس از آن فرایند کربنیزه کردن انجام شده است.
پژوهشگر این طرح نانویی افزود: از این طرح یک اختراع با عنوان کربن سخت مزومتخلخل میکرودانه بهعنوان مادهی فعال آندی باتری یون لیتیوم به شماره 89477 ثبت شده است.
نتایج این پژوهش حاصل پایان نامه کارشناسی ارشد سید محمد جعفری با راهنمایی محسن خسروی عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان در مجلهی Electrochimica Acta منتشر شده است.