از ابتدای سال تاکنون حدود ۷ هزار تن خرمای هرمزگان به ارزش بیش از ۴ میلیون دلار به بازارهای جهانی صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، رئیس انجمن خرمای هرمزگان گفت: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۰ درصد افزایش داشته است. ابراهیم پور حیدری افزود: بازاریابی مناسب و کیفیت بسته بندی علت افزایش صادرات خرما است. رئیس انجمن خرمای هرمزگان افزود: مضافتی، پیارم، کریته و مرداسنگ ارقامی بودند که در این مدت به کشورهای مالزی، اندونزی، هندوستان، آسیای مرکزی و امارات عربی متحده صادر شد. پور حیدری گفت:: پارسال ۲۸ هزار تن خرمای هرمزگان با بیش از ۳۹ میلیون دلار ارزآوری به خارج از کشور صادر شد. وی افزود: ۲۰ درصد خرمای استان هرمزگان صادر و ۸۰ درصد در داخل کشور مصرف میشود. در هرمزگان ۵۰ رقم خرما تولید میشود که ۱۰ نوع مرداسنگ، زرد، مضافتی، کریته، خنیزی، آل مهتری، زرک، خاصویی، هلیلی و پیارم صادراتی است. ایران بعد از کشور تونس دومین صادر کننده خرما در جهان است. سالانه ۱۵۰ هزار تن خرما از ۳۸ هزار هکتار از نخلستانهای هرمزگان برداشت میشود. برداشت خرما در هرمزگان با خرمای آل مهتری از اول خرداد آغاز میشود و با برداشت پیارم در آبان ماه پایان مییابد. خرما سرشار از ویتامین ب. ۱ و ب. ۲، مواد معدنی، فسفات، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است.