شورای چهارم به خط پایان رسید
شورای چهارم با همه فراز و نشیب هایش امروز به خط پایان رسید.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، مستأجران ساختمان شیشه ای خیابان بهشت امروز خداحافظی کردند تا فردا چهارشنبه مستأجران جدید بر روی کرسی های شورای شهر برای چهار سال آینده بنشینند.
شورایی که با 21 عضو و از لیست یک دست امید وارد پارلمان شهری شد.
شورایی که 2 نفر از 21 نفر آن (مسجدجامعی و سالاری) عضو شورای چهارم نیز بودند.
شورایی که پیش از این جلسات خود را آغاز کرده و شهردار و رئیسش انتخاب شده است.
اما شورای چهارم در عمر چهارساله خود بیش از 500 مصوبه را تصویب کرده که در این گزارش از زبان اعضای آن به مهمترین آنها می پردازیم.
مهدی چمران رئیس سه سال از چهارسال شورای چهارم که همچنان پیگیر شمارش 10 درصد آرای انتخابات است، درباره عملکرد این شورا می گوید: بعد از انقلاب هرجا که رفته ایم به گونه ای کار کردم که خاطرات خوب از آنجا باقیمانده و بعد از سالها به نیکی از آن یاد کردند.
همچنین ابوالفضل قناعتی عضو شورای چهارم با بیان اینکه تمام سعی مان در این بود تا به شهر و مردم خدمت کنیم خاطرنشان کرد: حسرت خوردیم که چرا نتوانستیم برخی از پروژه ها را مثل خط 6 مترو که قرار بود سال 95 افتتاح شود زودتر به سرانجام برسانیم تا حلاوت و شیرینی به ثمررسیدن آن را خودمان بچشیم. همچنین قرار بود اتوبوس ها را به 9 هزار دستگاه برسانیم ولی بخاطر کمبود بودجه آن هم تحقق پیدا نکرد.
مرتضی طلایی نیز دهه گذشته مدیریت شهری را مثبت و تکرارنشدنی دانست و گفت: مطرح شدن این موضوع نه بخاطر آن است که مشکلی وجود نداشته، اما عملکرد بسیار مثبت بوده است و برخی ها که به آن انتقاد دارند باید جانب انصاف را نیز رعایت کنند.
وی تلخی های شورای چهارم را حرکت و رفتارها و گفتارهایی دانست که توسط برخی از اعضاء در صحن بیان شد و گفت: این موضوع درحالی بوده است که این رفتارها دور از شأن شورا بوده است.
در ادامه اقبال شاکری دیگر عضو شورا نیز تصویب شورایاری ها و برگزاری انتخابات این نهاد مردمی را بهترین اتفاق دوره چهارم شورا عنوان کرد و گفت: دوره چهارم شورا دوره خوبی بود اما وقتی سلایق سیاسی در بین موارد کارشناسی به میان می آمد، خاطرمان را تلخ می کرد.
به گفته محسن پیرهادی که عضو هیئت رئیسه شورا نیز بود، تمام مصوبات را مهم و مفید ارزیابی کرد و گفت: بیشتر مصوباتی که مستقیم به دنبال رضایت مردم بود مثل حمل و نقل عمومی و مترو مطمئناً برای ما نیز شیرین بوده است.
علیرضا دبیر عضو دیگر شورا نیز گفت: وقتی بحث بودجه در شورا مطرح می شد و مصوب می گشت آن روز بهترین روز برای من بعنوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه بود.
تقی پور سخنگوی شورا بهترین مصوبه شورا را تصویب برنامه پنج ساله دوم، بحث های محیط زیستی و فضای سبز دانست و گفت: بحث های حمل و نقل عمومی در سال های آخر اولویت ما شد و با وجود اینکه دولت به تعهدات خود برای تحقق بودجه عمل نکرد، اما توانستیم در این مسیر به اهدافمان برسیم.
دوستی نیز با تأیید صحبت های تقی پور خاطرنشان کرد: خوشحالیم که همه خطوط مترو که در برنامه بود با توجه به نبود بودجه ولی با همکاری بانک شهر و دکتر قالیباف توانستیم سهم بیشتر بودجه را به حمل و نقل عمومی اختصاص دهیم.
در این میان مجتبی شاکری رئیس کمیته نامگذاری شورای شهر از حدود 1500 نامگذاری در شورای چهارم خبر داد و گفت: در شورا هیچ نامگذاری بدون کار کارشناسی و تصویب در صحن شورا انجام نمی شد.
وی مصوبه برای تسهیل خدمات به نابینایان، معلولان و جانبازان را جزء مصوبات تأثیرگذار در شهر دانست.
پرویز سروری که نمایندگی شورای شهر تهران را سخت تر از نمایندگی مجلس می داند، گفت: در شورای شهر با تقاضاهای مختلفی مواجه هستیم و امکانات برای پاسخگویی به آن محدود است و این درحالی است که حجم مشکلات شهر و ارتباط با مردم زیاد است.
مرتضی طلایی نیز با بیان اینکه از عملکرد خود در دوران فرماندهی در ناجا رضایت بیشتری دارم، گفت: این موضوع بخاطر آن است که در کمترین زمان اثر عملکرد خود را می دیدیم اما در شورا وجهه ما نظارتی بود.
علیرضا دبیر نیز تشک کشتی را جایی برای مردی و مردانگی عنوان کرد و عالم سیاست را از این دو مورد کمرنگ عنوان کرد.
همچنین محمد سالاری که در دوره پنجم شورا نیز حضور دارد یکی از مهمترین اولویت های نهاد شورا در کل کشور را به ثمر رساندن لایحه و تحقق مدیریت یکپارچه شهری دانست.
وی گفت: با توجه به اینکه 70 درصد جمعیت کل کشور در کلان شهرها و بخصوص تهران است، مطمئناً بدون تحقق مدیریت یکپارچه شهری و به سرانجام رساندن حکمرانی محلی کنار حکمرانی ملی نمی توان شاهد دستاوردهای عملی در شورا بود.
مسجدجامعی نیز ارتباط پایدار با دستگاه های اجرایی مجلس و قوه قضائیه جزء کارهای شورای پنجم عنوان کرد و گفت: باید این رویکرد پیگیری شود.
وی اظهار امیدواری کرد که شهردار در دولت بعد حضور پیدا کند.
مسجدجامعی همچنین با اظهار نارضایتی از کاهش تعداد اعضاء در شورا گفت: تصور می کردیم در شورای پنجم تعداد اعضای شورا افزایش یابد و پیگیری این موضوع را باید در شورای شهر پنجم صورت گیرد.
شورای چهارم با تمام فراز و نشیب هاش به خط پایان رسید،حال باید منتظر ماندو دید شورای پنجم با لیستی یک دست چه اندازه می توانند در حل معظلات و مشکلات کلان شهر تهران وافزایش سطح رفاه عمومی مثمر ثمر باشد.