به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن بهرامی ارض اقدس افزود: اگر میخواهیم از این بحرانها عبور کنیم چارهای جز ایجاد شغل نداریم که ان هم با جذب سرمایه گذاری (داخلی و خارجی) محقق میشود.
رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران بر تولید صادرات محور به عنوان یکی از اولویتهای اصلی کشور تاکید کرد و گفت:توسعه صادرات یکی از مهمترین موضوعهای کشور است و در حوزه توسعه اقتصادی نقش اساسی دارد و میتواند روی دیگر بخشها تاثیرات مثبت فراوانی داشته باشد.
اگر بتوانیم در چارچوب اسنادبالادستی که توسعه صادرات غیرنفتی را به عنوان استراتژی اقتصادی پذیرفته است، گام برداریم و حمایت از تولید صادرات محور را در اولویت قرار دهیم میتوانیم زمینههای لازم برای جذب سرمایه گذاری خارجی را در کشور فراهم و ایجاد کنیم.
محسن بهرامی ارض اقدس گفت:: تولید صادرات محور میتواند زمینه ساز ایجاد شرکتهای مشارکتی (جوینت ونچرها) با برندهای بزرگ جهان باشد و امکان جذب سرمایه داخلی و خارجی را فراهم کند به این معنی که به همراه خود دانش فنی و تکنولوژی جدید را به کشور بیاورد و به رشد داخلی، افزایش درآمد سرانه، توسعه تولید داخلی و مهمتر از همه استغال و کم کردن نرخ بیکاری در کشور که امروز یکی از مهمترین چالشهای کشور است، منجر شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ادامه به برخ بیکاری و مشکلات معیشت مردم اشاره کرد و افزود: نرخ بیکاری در میان تحصیلکردگان به ویژه در حوزه زنان و بانوان بسیار
نگران کننده است و از طرف دیگر ما با چالشهای شدید معیشتی در کشور رو به رو هستیم تا جایی که یکی از مطالبات جدی مردم این موضوع است که بارها هم در مناظرات انتخاباتی به آن پرداخته شد و در احکام و وعدههای رئیس جمهور هم اشارهای بسیاری به حل آن شده است، با همه اینها اگر میخواهیم از این بحرانها عبور کنیم چارهای جز ایجاد شغل نداریم و این مهم هم تنها با جذب سرمایه گذاری (داخلی و خارجی) محقق میشود.
رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران با بیان اینکه ایران در یک منطقه استراتژیک ویژه قرار گرفته است، گفت: اگر میخواهیم شرایط را در کشور بهبود بخشیم راه برون رفت از این وضع افزایش یارانههای نقدی نیست بلکه باید باید شغل ایجاد کنیم، زیرا یک شغل چند برابر یارانه نقدی میتواند درآمد پایدار برای خانوادر ایجاد کند.
بهرامی ارض اقدس اظهار داشت: ایران در منطقه جغرافیایی ویژه قرار گرفته است و در اطراف کشور ما یک بازار ۴۰۰ میلیون نفری وجود دارد و همه نیازمند کالاهای ما هستند، پس باید از ظرفیتها و پتانسیلهای داخلی همانند نیروی جوان و تحصیلکرده، انرژی ارزان، راههای دسترسی و... به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم تا با تولید کالاهای صادرات محور بتوانیم علاوه بر مقابله با گسترش بیکاری بیشترهای رشد و توسعه اقتصادی را در کشور فراهم کنیم.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در پاسخ به اینکه بسیاری از تولیدکنندگان معتقدند حمایتهای دولتی لازم برای توسعه تولید صادرات محور در کشور وجود ندارد، تصریح کرد: این نگاه به دولت که حتما باید این حمایتها مستقیم صورت گیرد، اشتباه است و به نوعی نشان دهنده ضعف بخش خصوصی در کشور ماست، بخش خصوصی که منتظر وام، تسهیلات بانکی و... است؛ ما باید بخش خصوصی را در کشور توانمند کنیم تا جایی که بیاید و خواسته هایش را به عنوان طرحهای عملیاتی به دولت ارائه دهد.
وی گفت:: بسترسازی را که باید از سوی دولت انجام شود قبول دارم؛ بخشی از کارهای پیش زمینه هست که از عهده بخش خصوصی خارج است و باید توسط دولت انجام شود؛ مانند توسعه روابط بین الملل، بهبود روابط سیاسی با دنیا، استفاده از نفوذ سیاسی برای اقتصاد، تبدیل نمایندگیهای کشور به نمایندگیهای اقتصادی برای بازاریابی، بحث تبلغات بین المللی و... که میتواند زمینههای فعالیتهای بیشتر بخش خصوصی برای رسیدن به توسعه و رشد اقتصادی را در کشور فراهم کند.