فصل جدید کاوش در منطقه باستانی قره تپه سِگزآباد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین از آغاز کاوش های آموزشی – پژوهشی در منطقه باستانی قره تپه سگز آباد بویین زهرا خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، محمدعلی حضرتی گفت: فصل جدید کاوشها با صدور مجوز پژوهشگاه باستان شناسی کشور و
با حضور تیمی متشکل از ۳۰دانشجوی مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه تهران به سرپرستی دکتر ده پهلوان از ۲۱مرداد آغاز شده است.
حضرتی افزود: دشت قزوین با داشتن تمدن نه هزارساله و وجود محوطههای پیش از تاریخ تپه زاغه، قره تپه و تپه قبرستان که معرف قدیمترین دوران استقرار در این منطقه است از مهمترین کانونهای شکلگیری تمدن در فلات ایران و از محورهای عمده مطالعات و پژوهشهای باستان شناسی کشور به شمار میرود.
دکتر مصطفی ده پهلوان سرپرست تیم کاوش قره تپه هم درباره کاوشهای جدید در این محوطه تاریخی گفت: با توجه به کشف گورستانی جدید متعلق به عصر آهن دو و سه در کاوشهای سال گذشته این محوطه، در کاوشهای فصل جدید، تحقیقات وسیع بر روی لایههای پیش از تاریخ این گورستان (متعلق به دوران ۱۱۰۰تا۵۵۰ پیش از میلاد) انجام میشود.
دکتر ده پهلوان افزود: منطقه باستانی قره تپه سگزآباد در جوار محوطههایی چون تپه زاغه و تپه قبرستان از مناطق مهم و ارزشمند دشت قزوین به شمار میرود که نزدیک به هشت فصل کاوش باستان شناسی توسط مرحوم دکتر نگهبان در دوران پیش از انقلاب و ۵فصل کاوش توسط دیگر اساتید ارزنده حوزه باستان شناسی کشور در دوران پس از انقلاب در این منطقه صورت گرفته و دستاوردهای علمی فراوانی به همراه داشته است.
سرپرست تیم کاوش قره تپه اضافه کرد: از سال۹۳ دور جدیدی از کاوشهای گروه باستان شناسی دانشگاه تهران با هدف بررسی دورههای تاریخی دشت قزوین در قره تپه با محوریت شناخت و بررسی لایههای عصر آهن سه و دوره های هخامنشی آغاز شد.