ترامپ حرفش را پس گرفت؛
راهبرد مبهم آمریکا در قبال افغانستان
رئیس جمهور آمریکا با تاکید بر ادامه حضورنظامی در افغانستان ، جزئیات راهبرد جدید خود را اعلام نکرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ ازکابل ، رئیس جمهور آمریکا با تاکید بر ادامه حضورنظامی در افغانستان ، جزئیات راهبرد جدید خود را اعلام نکرد.
« دونالد ترامپ »گفت : با وجود خواست اولیه ام مبنی بر خارج کردن نظامیان آمریکایی از افغانستان ، این نیروها همچنان دراین کشور حضور خواهند داشت تا خلاء نظامی باعث قدرتمند شدن گروههای تروریستی نشود.
ترامپ در سخنانش درباره خروج عجولانه از افغانستان هشدار داد و گفت : نمی خواهیم اشتباه مقامات آمریکا در خروج سریع و گسترده نظامیان این کشور از عراق در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما تکرار شود.
وی بدون اشاره به افزایش حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان و اعلام شمار نیروهای اعزامی به این کشور گفت : تعداد نظامیان آمریکایی در افغانستان بر اساس شرایط این کشور تعیین خواهد شد.
رئیس جمهور آمریکا ادعا کرد : حمایت آمریکا از دولت افغانستان و تلاش این کشور برای تقویت نیروهای امنیتی افغان ادامه می یابد.
وی جزئیات راهبردش را درباره افغانستان آشکار نکرد اما گفت این راهبرد نه براساس زمان ، بلکه براساس شرایط افغانستان و منطقه، طراحی شده است.
ترامپ مدعی شد : ما درباره شمار نیروها و طرحهایمان برای فعالیتهای نظامی، سخن نخواهیم گفت ، از این پس، راهبرد ما براساس شرایط واقعی پیش خواهد رفت، نه براساس زمان بندیهای خودسرانه ،دشمنان ما هیچ گاهی نباید از طرحهای ما آگاه شوند.
رئیس جمهور آمریکا دربخش دیگری از اظهارات خود به پاکستان هشدار داد و گفت: پناهگاههای امن تروریست ها در پاکستان قرار دارد و آمریکا نمی تواند در این زمینه سکوت کند.
وی افزود : ما به پاکستان میلیاردها دلار پول دادهایم ، اما پاکستان به هراسافکنانی که در برابر آنان میجنگیم پناه داده است که این وضع باید تغییر کند.
ترامپ در سخنرانی اش درباره طولانی ترین جنگ آمریکا در افغانستان گفت : آمریکا به دولت افغانستان کمک میکند تا طالبان دوباره به قدرت نرسند.
رئیس جمهور آمریکا درعین حال گفت : کمک و شکیبایی ایالات متحده نا محدود و مانند چک سفید نیست، ما از حکومت افغانستان تلاش موثر برای دستیابی به اصلاحات سیاسی، نظامی و غیرنظامی را انتظار داریم.
وی تاکید کرد : آمریکا دیگر به ملت سازی نمیپردازد، بلکه بر کشتن هراسافکنان درافغانستان تمرکز خواهد کرد و سرانجام دراین کشور پیروز خواهد شد.
رئیس جمهور آمریکا با بیان اینکه مردم افغانستان باید خود سرنوشتشان را در دست بگیرند ، برلزوم توسعه همکاریهای اقتصادی افغانستان و هندوستان با هدف ایجاد ثبات و امنیت دراین کشور تاکید کرد.
رئیس جمهور آمریکا در بخش دیگری از سخنرانی خود تصریح کرد : این کشور آماده است با بخشی از طالبان به توافقی سیاسی برسد.
در حال حاضر هشت هزار و چهارصد نظامی آمریکایی در افغانستان حضور دارند.
این در حالی است که پیش از این گزارشهایی مبنی براعزام چهارهزار نظامی جدید آمریکایی به افغانستان منتشر شده بود.