بسته سلامت؛
غذاهایی برای بهبود آرتروز
بسیاری از پزشکان امروزه در کنار انواع درمانها، غذاهایی همانند شیر کم چرب ،ماهی و روغن زیتون را برای کاهش علایم این بیماری توصیه می کنند. ده میلیون انسان در جهان، از بیماری آرتروز رنج می برند.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما، مطالعات جدید دانشگاه لیدز نشان میدهد که درد گرفتن زانو به هنگام بالا رفتن از پلهها از علائم اولیه آرتروز یا استئوآرتریت (OA) است.بیشتر از 10 میلیون نفر در جهان با بیماری آرتریت دست و پنجه نرم میکنند این بیماری در برخی از موارد باعث فلج شدن یا مشکلات حرکتی شدید میشود.
آرتروز با افزایش سن رخ میدهد و علت اصلی ناتوانی و از کار افتادگی در میان مردان و زنان مسن است. استئو آرتریت(آرتروز زانو) به دلیل ساییدگی و پارگی غضروف مفصل زانو ایجاد میشود. غضروف، که یک بالشتک طبیعی در مفاصل است، سفت میشود و به تدریج در طول زمان خاصیت ارتجاعی خود را از دست میدهد. اگر وضعیت بدتر شود، استخوانهای مقابل هم میتوانند به یکدیگر ساییده شوند. پزشکان از فیزیوتراپی و تمرینات خانگی برای درمان این عارضه استفاده میکنند. برخی نیز یک رژیم غذایی مخصوص به بیمارانشان میدهند. برخی از مواد غذایی از شدت آرتروز میکاهند، در حالی که برخی دیگر باعث تشدید علائم این عارضه میشوند.در مطلب امروز با بهترین و بدترین مواد غذایی که به درمان یا تشدید آرتروز کمک می کنند آشنا خواهید شد.
بهترین: شیر کم چرب
مطالعات انجامشده در بیمارستان بریگهام و بیمارستان زنان بوستون حاکی از آنند که مصرف شیر کم چرب و یا بدون چربی از پیشرفت آرتروز زانو در زنان جلوگیری میکند.
بهترین: روغن زیتون
روغن زیتون شامل ترکیباتی است که سطح آنزیمهای التهابی را در بدن کاهش میدهند.
بهترین: ماهیهای چرب
ماهیهای چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ بوده و با هرگونه التهاب مقابله میکنند. مطالعاتی که بر روی حیوانات انجام گرفته نشان میدهد که اسیدهای چرب به کاهش علائم آرتروز کمک میکنند.
بهترین: آب آلبالو به گزارش محققان دانشگاه علوم و سلامت اورگان، نوشیدن دو لیوان آب آلبالو به صورت روزانه از بروز التهاب جلوگیری کرده و علائم آرتروز را تسکین میدهد.
و اما، بدترین ماده غذایی که باعث تشدید علایم بیماری آرتروز می شود.
بدترین: پنیر
مطالعات انجامشده در بیمارستان بریگهام و بیمارستان زنان بوستون نشان میدهند که خوردن پنیر موجب سرعت بخشیدن به پیشرفت آرتروز زانو میشود؛ این امر به محتوای چربی بالای پنیر نسبت داده میشود.
بدترین: سودا
مطالعات دانشگاه هاروارد نشان میدهند زنانی که روزانه نوشیدنیهای شیرین مینوشند، در مقایسه با سایرین بیشتر در معرض خطر ابتلا به آرتروز زانو قرار دارند.
مطالعات نشان داده است، مصرف این مواد غذایی در یک دوره 16 هفتهای سبب کاهش التهابات مفاصل و استخوانها میشود و متخصصان ارتوپدی به بیماران توصیه میکنند رژیم غذایی مدیترانهای را در برنامه غذایی خود بگنجانند.